Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

no i sie robi... podzial na tych ktorzy widzieli i uniewierzyli. tych ktorzy widzieli i uwierzyli i tych ktorzy nic nie widzieli i... :P pewnie nie zobacza... 

Panowie - Wątek o sumach zlowionych przez naszych forumowiczow w zgodzie z naszym regulaminem - proponuje wrocic do tematu...

• Like 3

Jeśli zdjęcie, które przed chwilą widziałem to właśnie to o którym mowa, to ...

Ryba nie miała 3m, tylko 2.5, nie była złowiona w Odrze, ale w Rybniku, a do tego  fotka ma już kilka lat.

Co roku jakąś historię słyszę związaną z tą fotką - w tamtym roku to była ryba z Wisły i miała 100 kg :)

• Like 1

Daniel jeżeli znasz to zdjęcie i to prawda co piszesz, powinieneś je zamieścić aby już nikt nie wracał do tego i nie robiono z nas balona miał to być sum ze Słupa gdzie pływają monstra takie przy których zawodowi płetwonurkowie boja się przy zaporze naprawiać cokolwiek pod wodą.Myślę ze moderatorzy na to pójdą. Tornado.

... jakim trzeba być cymbałem, żeby strzelić takie foty?!

W naszych realiach, niestety, całkiem przeciętnym. :( 

To, że my teraz i tutaj potępiamy tego typu wędkarzy i to co robią z rybą, nie zmieni niestety faktu, że dla większości kolegów, sąsiadów z osiedla czy nawet, jak widać, mediów, gość jest bohaterem.

Ciekawe po co mu 100 kg gnoju w mieszkaniu ???  :wacko:

@hlehle ma rację ja to zdjęcie na komórkę dostałem rok czy dwa lata temu ;)

Edytowane przez spinnerman

Kurcze rok temu u mnie na Nieliszu złowili tego samego :D

Witam,

A mi ze dwa lata temu wmawiali, że to nowy rekord Zalewu Zamborzyckiego pod Lublinem ;)  Ponoć ktoś go widział, pomagał podbierać, etc.

Uczciwie przyznam, że ortodoksyjnym nokillowcem nie jestem, ale takie fotki budzą we mnie - bardzo delikatnie mówiąc - żal i pogardę. Sposób zrobienia tych zdjęć w pełni oddaje stosunek łowcy do ryby. Po prostu chce się rzygać, jak się na to patrzy...

Za zabicie takiej ryby - być może starszej niż łowca - nie powinno być nagrody w postaci reportażu w mediach tylko powinny być przewidziane bardzo dotkliwe kary.

Pozdrawiam

Arek

• Like 3

Zmieniając temat, a raczej wracając do właściwego to zdaje mi się, że ostatni weekend należał do sumów ze zbiorników.

Wszyscy moi Znajomi Sumiarze połapali i to grubo, ja planowałem z Kolega po Wiśle pływać ale drzewa, krzaki i tony śmieci zmieniły kierunek na zbiornik ... połapaliśmy ale chudo (max. 1,2 m) więc nie ma co się chwalić.

Jak u Was miną ten parny weekend ??

• Like 1

W naszych realiach, niestety, całkiem przeciętnym. :(

To, że my teraz i tutaj potępiamy tego typu wędkarzy i to co robią z rybą, nie zmieni niestety faktu, że dla większości kolegów, sąsiadów z osiedla czy nawet, jak widać, mediów, gość jest bohaterem.

Jakie media taki bohater.

Wczorajsze dwie sztuki z Wisełki 132 i 145 cm

Sprzętowo

Xzoga 16kg kołowrotek penn atlantis 7000 i plecionka spider 0,40.Wobler wiggle wart 7cm

Zabawa na całego zwłaszcza w pojedynkę na łódce :P

post-50732-0-75285300-1373284978_thumb.jpg

post-50732-0-95017500-1373284995_thumb.jpg

i jeszcze jeden nocnik :D 143 a brzuszek duzi

post-50732-0-19989700-1373305306_thumb.jpg

post-50732-0-28021500-1373305361_thumb.jpg

post-50732-0-20803400-1373305402_thumb.jpg

post-50732-0-95736200-1373305436_thumb.jpg

Edytowane przez sebson
  • Like 6