Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystając z uprzejmości Karola Krause, że zabrał mnie na pierwsze w życiu trollowanie złowiłem swojego pierwszego trolingowego suma :) rybka +-130 :)

Dzięki Karolu a woblera Ci i tak odkupię :D

post-53380-0-82894500-1373739841_thumb.jpgpost-53380-0-47629800-1373739845_thumb.jpgpost-53380-0-81968500-1373739848_thumb.jpg

Edytowane przez piotro82
  • Like 4

Piotr ciesze się że mogłem być pomocny :P

A wobkiem nie zawracaj sobie głowy ;)

Była jeszcze pózniej jeszcze jedna rybka Piotr +/- 150cm.

Krzysiek i Marcel gratuluje przepięknej rybki ;)

To jest już kawał klamota :D

Edytowane przez Karol Krause

Ja moze nie w tym dziale powinienem to napisać ale to głównie o sumy chodzi.

Jak wiadomo woblery rapali sa bardzo łowne przy sumowaniu. Tylko ze stery maja kiepsko wklejone i często wypadaja kolczykujac rybę.

I tak sobie wymyśliłem (może to juz było) że może by tak wzmocnić ten ster przewiercając sie od strony grzbietu tak zeby przejść przez trzpień steru(jak wiadomo Rapale maja na sterze trzpień i on wklejany jest głebiej w korpus). A potem włozyć w otwór kawałek drutu. Ja to zrobiłem wiertłem 2mm i wsadziłem 2 druty 1mm i 0.8mm

post-45841-0-98524800-1373877647_thumb.jpg

Może to coś da. trzeba by sprawdzić.

Dzieki chłopaki. Marceli dał radę. Tylko trochę mi go szkoda, bo sobie krzywdę zrobił. Godzinę później zapiął rybę 174, podnosi ją siłowo do wierzchu i mówi :MAŁA. parsknąłem śmiechem i mówię, że będzie żałował tych słów, bo w przeciwieństwie do niego ponad 4000km po Wiśle zrobiłem od sezonu sumowego 2011 i znam statystyki. 

• Like 2

Dzieki chłopaki. Marceli dał radę. Tylko trochę mi go szkoda, bo sobie krzywdę zrobił. Godzinę później zapiął rybę 174, podnosi ją siłowo do wierzchu i mówi :MAŁA. parsknąłem śmiechem i mówię, że będzie żałował tych słów, bo w przeciwieństwie do niego ponad 4000km po Wiśle zrobiłem od sezonu sumowego 2011 i znam statystyki. 

Pięknie ..... moja życiówka to na razie 164 cm ... a sporo 150 mam na karku :P

W zeszłym sezonie przy nogach miałem już ponad 180 ale po klepnięciu poszła w p.... prąd i PAPA :/

W tym sezonie na razie słabiutko ... 8-miesięczna Córeczka = prawie każda wolna chwila spędzana razem :)

Imienniku mój, przemyśl co czynisz "hajtając się", ja tej mojej decyzji nie żałuję ale priorytety mam inaczej pewnie poukładane :P

Pora podbić do tematu ;) Z przyczyn technicznych dopiero drugi wypad....z pierwszego tylko rozgięta kotwica i śluz na przyponie :angry:

...z drugiego taka słitfocia ;)

post-51585-0-31403800-1374027852_thumb.jpg

...wziął  w trolu na pięciu metrach na sumowego customa od Wojtka w kolorze tygrysa z jungli ;) ....niestety woda dała i i dwa dni później zabrała...jesteśmy kwita.... i to jeszcze fartowny z zeszłorocznej limitowanej serii catfishkilla :D także znowu cię bede męczył, żebys takiego wystrugał ;)

Sum oczywiście poszedł na kotlety...wyszło tez troche słoików dla sąsiadów...ogon dostał Naliwajek...a  głowe teściu wrzuci na grill w starej Ładzie :D  :D  :D

Gratulacje Rózgaś i koleżka...zajebista fotka...prawie jak z Padu  :D

...niebawem jak ogarne temat wrzuce filmik z holu i wypuszczania ;)

Edytowane przez czocho
  • Like 8

Jeszcze do dwójki brakuje ;) ale może  w tym sezonie wyda :D tylko trzeba spędzić na wodzie dużo, dużo  czasu ;) sam wiesz że jest tam potencjał  tylko trzeba dużo cierpliwości i zdeterminowania i żeby jeszcze te nasze żony lepiej ustawić  :D  :D  :D  Wojtek na weekend odpuść te kijanki i weźmy sie za konkretne ryby ;) jak bedzie problem to zabierzemy żonki i dzieciaki ze sobą ....bedzie komu słoiki robić :D

Graty dla wszystkich łowców.

Kamil super fota wygląda co najmniej na dwójkę z przodu. ;) (czekam na filmik)

(tegoroczna seria też już łowi tylko na razie same metrowe kijanki ...)

attachicon.gifwee.jpg

Ładne ubarwienie ryby i dobra fota :)