vince83 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Gratuluje udanych połowów, a ten "brzegowy" na co się skusił???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Podrubka Wiggle Wart-a. Czesał w jednym miejscu chyba z 1.5 godz. Juz miałem mu powedzieć żeby zmienił miejsce choć z 5 m zawsze to inny kąt. Ale nie zdązyłem. Potem to juz tylko emocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Piotrze ten sum taty z Sanu?? Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Cieszy mnie ten fakt bardzo podwójne gratulacje ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Czesał w jednym miejscu chyba z 1.5 godz.I tym większe gratulacje za konsekwencję w działaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) Gratulacje !Przekaż oczywiście też ojcu,bo jest czego gratulować. Ładnie połowiliście,widać nie tylko Wisła może dać ładną rybę PozdrawiamJedna kijaneczka na poprawe humoru ;-)DSCN1337.JPG Oraz brzegowa życiówka mojego ojca z przed paru dni. 167cmOczywiście obydwa rosną dalej.DSCN1328.JPG Edytowane 22 Lipca 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor931 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Jedna kijaneczka na poprawe humoru ;-)DSCN1337.JPG Oraz brzegowa życiówka mojego ojca z przed paru dni. 167cmOczywiście obydwa rosną dalej.DSCN1328.JPGPiękne rybska. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Bużańska kijana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Kuba lądowałeś kijanę czy ta fotka to takie "ostatnie pożegnanie"...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Może nie ostatnie wierzę że za rok weźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Brakowało mi w tym wątku tegorocznych zdjęć Pana Niedźwiedzkiego - odwiedziłem w weekend tamte okolice i sądząc z ruchu trolingowego na rzece i niezadowolonch opinii lokalnych wędkarzy znajdujacych miejscówki zajęte przez wędkarzy z całej polski (sądząc wg nr rejestracyjne aut) to wiele zdjęć z tamtego rejonu już nie zobaczymy - internet (i media) fajny jest ale potrafi dawać mocno nieprzyjemne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 "San Sum"Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Nie tylko tam wędkarze nie są zadowoleni z opinii medialnych. Opisy w gazetach robią swoje nie mówiąc już o internecie. Jak przez długi okres na moim odcinku nie było praktycznie wcale grunciarzy łowiących sumy z brzegu i praktycznie poza znanymi mi 3 jednostkami pływającymi to teraz jest istny nalot bo sumów jest u mnie masa, miały spokojny żywot do lipcowego numeru WŚ, teraz się zastanawiam czy jestem u siebie na wodzie czy na warszawskiej,bo ruch jakby buty do pewexu rzucili w czasie komuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Bużańska kijana. Kijanka jak kijanka ,ale woda czyściutka -super.Fotka fajna.U mnie to nie przejdzie, 5cm pod powierzchnią żaden aparat nic nie uchwyci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Brakowało mi w tym wątku tegorocznych zdjęć Pana Niedźwiedzkiego - odwiedziłem w weekend tamte okolice i sądząc z ruchu trolingowego na rzece i niezadowolonch opinii lokalnych wędkarzy znajdujacych miejscówki zajęte przez wędkarzy z całej polski (sądząc wg nr rejestracyjne aut) to wiele zdjęć z tamtego rejonu już nie zobaczymy - internet (i media) fajny jest ale potrafi dawać mocno nieprzyjemne efekty.Dokładnie jest tak jak piszesz. W sobote ruch taki że na odcinku 20km rzeki pomiędzy Głogowem a Ścinawą naliczyłem 17 jednostek pływających niekoniecznie z naszego regionu. Ryba jest tak skłuta i zgoniona zę w wekend nie ma szans normalnie połowić. Zerknij na Facebooka to jest tam troche fotek Piotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Nie tylko tam wędkarze nie są zadowoleni z opinii medialnych. Opisy w gazetach robią swoje nie mówiąc już o internecie. Jak przez długi okres na moim odcinku nie było praktycznie wcale grunciarzy łowiących sumy z brzegu i praktycznie poza znanymi mi 3 jednostkami pływającymi to teraz jest istny nalot bo sumów jest u mnie masa, miały spokojny żywot do lipcowego numeru WŚ, teraz się zastanawiam czy jestem u siebie na wodzie czy na warszawskiej,bo ruch jakby buty do pewexu rzucili w czasie komuny. ... i piszesz, że sumów u Ciebie jest mnóstwo. Myślę, że w tym momencie zachęciłeś jeszcze kilka osób do wybrania się w Twoje rejony 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 od kilku już lat łowienie sumów jest w modzie i problem coraz większej presji na ten gatunek nie dotyczy tylko wód gdzie ktoś gdzieś połowił i się o tym pochwalił w necie czy gazecie ... 3-4 lata temu na mojej wodzie stacjonarne łowie sumów na boje czy zrywkę to był ewenement obecnie coraz powszechniejszy standard. Pływając po Odrze widać tego sporo. Pamiętam jak ze 2 lata temu pojawiły się w moim wędkraskim gotowe zestawy sumowe, spławiki i cała masa różnych sumowych akcesorii zapytałem czy to wogółe się sprzedaje? odpowiedź sprzedaje się jak ciepłe bułeczki a za przyczynę padła odpowiedź "zjedli szczupaki, zjedli sandacze to wzieli się teraz za sumy" niestety dużo w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) od kilku już lat łowienie sumów jest w modzie i problem coraz większej presji na ten gatunek nie dotyczy tylko wód gdzie ktoś gdzieś połowił i się o tym pochwalił w necie czy gazecie ... 3-4 lata temu na mojej wodzie stacjonarne łowie sumów na boje czy zrywkę to był ewenement obecnie coraz powszechniejszy standard. Pływając po Odrze widać tego sporo. Pamiętam jak ze 2 lata temu pojawiły się w moim wędkraskim gotowe zestawy sumowe, spławiki i cała masa różnych sumowych akcesorii zapytałem czy to wogółe się sprzedaje? odpowiedź sprzedaje się jak ciepłe bułeczki a za przyczynę padła odpowiedź "zjedli szczupaki, zjedli sandacze to wzieli się teraz za sumy" niestety dużo w tym prawdy Cala prawda. Paru kolegow mam i taki obraz sie potwierdza z wielu zrodel.Czy to Wisla na Mazowszu, czy Odra nadgraniczna czy Wisla na poludniu kraju... Edytowane 22 Lipca 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 ... i piszesz, że sumów u Ciebie jest mnóstwo. Myślę, że w tym momencie zachęciłeś jeszcze kilka osób do wybrania się w Twoje rejony Miałem na myśli,że jest ich tyle ile wody, wszyscy łowią na wszystko i nawet same na brzeg wychodzą nocami. Nie doszukales się niestety ironi w mojej wypowiedzi,gdyby było tyle tych sumow to naloty byłyby norma, a stały się normą po wydaniu tekstu z opisem pewnych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Miałem na myśli,że jest ich tyle ile wody, wszyscy łowią na wszystko i nawet same na brzeg wychodzą nocami. Nie doszukales się niestety ironi w mojej wypowiedzi,gdyby było tyle tych sumow to naloty byłyby norma, a stały się normą po wydaniu tekstu z opisem pewnych okolic. Przyznaję, że nie doszukałem się ironii w Twojej wypowiedzi. Teraz skumałem. p.s. Na Mazowszu gęsiego pływają, więc może Ci dla których miejsca brakło ruszyli na Twój odcinek p.s.2. Jaki tekst ? Edytowane 22 Lipca 2013 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 @Redzi, dobrze, że wydałeś sprostowanie, bo już pakowałem klamoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 @Redzi, dobrze, że wydałeś sprostowanie, bo już pakowałem klamoty ;) hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Trolling za sumem to nie jest bułka z masłem jak wielu się wydaje. Ludzie poczytają opisy w WŚ i dawaj nad wodę, będziemy tłuc sumy. Szkoda tylko, że mało mówi się o tym, ile kilometrów na pusto trzeba przepłynąć, ile urwać przynęt i ile dni na wodzie spędzić by co nieco połowić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Oj tam oj tam bo stracę całą wiarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi