Dienekes Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Heh, po ostatnim wpisie Wujka przypomniała mi się opowiastka o Goonch-u (Bagarius yarrelli) w Rzecznych Potworach Po wcześniejszym zaś myślałem, że krakowscy no-killowcy traktują swoje wędkarskie sprawy bardzo poważnie :lol: Edytowane 23 Lipca 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Heh, po ostatnim wpisie Wujka przypomniała mi się opowiastka o Goonch-u (Bagarius yarrelli) w Rzecznych Potworach Po wcześniejszym zaś myślałem, że krakowscy no-killowcy traktują swoje wędkarskie sprawy bardzo poważnie :lol: Też pomyślałem o tych strasznych "gunczach" Dobrze że u nas tego nie ma, bo już bym do wody nigdy nie wlazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 W każdym razie, nie w pobliżu miejsca, gdzie palą zmarłych, co? Swoją drogą, nasze sumy też potrafią człowieka zaatakować, więc zbyt pewnym czuć się w wodzie nie powinniśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Sum to sum, zje wszystko byle było dużo i najlepiej śmierdziało stąd te wszystkie kule z jętek, śmierdzące pelety itp. To odkurzacz który napcha żołądek wszystkim co mu się nawinie, żywe lub martwe, więc to co napisałem to żart, ale wcale bym się nie zdziwił gdyby okazał się prawdą, a jestem przekonany że gdyby w Wiśle jak w Gangesie wyrzucali resztki zwłok nasze sumy szybko by się przystosowały do takiego pokarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Sum to sum, zje wszystko byle było dużo i najlepiej śmierdziało stąd te wszystkie kule z jętek, śmierdzące pelety itp. To odkurzacz który napcha żołądek wszystkim co mu się nawinie, żywe lub martwe, więc to co napisałem to żart, ale wcale bym się nie zdziwił gdyby okazał się prawdą, a jestem przekonany że gdyby w Wiśle jak w Gangesie wyrzucali resztki zwłok nasze sumy szybko by się przystosowały do takiego pokarmu.a to chyba się już dzieje... no bo co z tymi,którzy z "jakiś" powodów dostają batonowe bambosze i na wycieczkę po odmętach Wisełki bilet dostają za free... w przyrodzie nic nie ginie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Heheh bez przesady sum to nie rekin, nie będzie ciała rozszarpywał. Myślę że jakby napotkał na swojej drodze taki kawałek ciała, który byłby w stanie łyknąć to myślę, że by łyknął) Powiedzmy dłoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) . Edytowane 31 Maja 2015 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 w mojej okolicy jest jeziorko, kilka lat temu utopiła się kobieta nurkowie nie mogli znaleźć jej przez kilka dni, wypłynęła sama, kolega strażak opowiadał mi jak wyglądała...ciało było nie do zidentyfikowania. sumów jest tam dużo. ale bardziej stawiał bym na węgorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Smierdzace sumy rzygajace peletem...skads to znam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Heheh bez przesady sum to nie rekin, nie będzie ciała rozszarpywał... Nie musi rozszarpywać, wystarczy że po upływie czasu samo zaczyna od kości odchodzić. Za łebka bylem świadkiem patroszenia suma przez mojego sąsiada - no cóż tak to drzewiej bywało .Zdziwienie było, jak wyjęto z trzewi co nieco strawionego szczura, sąsiad puścił pawia, a ja już nigdy nie widziałem aby kiedykolwiek chwalił się przywiezionym sumem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 O tak, co jak co, ale węgorze wiedzą jak zająć się szeroko pojętą padliną. Sum ze swoją tarką raczej woli drobniejsze kąski "na raz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Smierdzace sumy rzygajace peletem...skads to znam ... no Ty to chyba z autopsji masz co wyjazd nie...?tam u Ciebie to walą tego pelletu na tony chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Kiedyś w sieci znalazłem filmik jak pewien francuz opróżniał żołądek każdemu złowionemu sumowi (a łowił ich dużo)Czego tam nie było,chyba nawet jakieś śmieci też tam były.Może ktoś wie o który filmik mi chodzi i może wstawi go tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Kiedyś w sieci znalazłem filmik jak pewien francuz opróżniał żołądek każdemu złowionemu sumowi (a łowił ich dużo)Czego tam nie było,chyba nawet jakieś śmieci też tam były.Może ktoś wie o który filmik mi chodzi i może wstawi go tutaj Popieram.Widziałem ten filmik, nawet w zakładkach gdzieś miałem, ale jakiś czas temu, przy próbie otwarcia okazało się, że to już nieaktualne...A widziałem, jak z żołądka wyciągane były ryby, kaczki, a nawet.....żółwik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Kurcze nie mogę tego znaleźć, Też widziałem ten filmik,oprócz tego co wymienił Kamil, były jeszcze raki i małże.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Ja widziałem takiego ale Hiszpana na filmie który z Ebro suma wybebeszył i znalazł puszkę po piwie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 ...i drzwi od malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 ...i drzwi od malucha ... i tablicę rejestracyjną z Kalifornii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 ...a to sum, o którym mówił Guzu. Po wyciągnięciu z wody wyrzygał kilka kilo śmierdzącego peletu. A po brzuchu widać, że jeszcze kilka kilo zostało w środku Na deser jeszcze woblerka wciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Sumo sum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 hahahaha ale prosiak - masakryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Ten zaprezentowany powzej byl najwiekszy ze "smierdzieli".Ale rzygajacych i wydalajacych pelet "tylem" spotkalem juz wielu... To zdjecie ponizej jest sprzed 2 sezonow. Jednak ten smrod byl gorszy od smrodu peletu. I wciaz mnie skreca (jak na fotce) .. Chodzi o ta "plamke", ktora sum zostawil na lawce .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 W takim razie ciekawe co zeżarł ten nasz, bo peletu w Polsce raczej w rzeki nie sypią, chyba że karpie ktoś nęcił bo krakowska Wisła ma ich trochę. Myślę że mógł też wciagnąć jakiegoś zdechłego zwierza. Przy okazji życzę smacznego wszystkim którzy pałują sumy, ale ludzie gorsi niż świnie, jedli sumy łowione przy berglu (kto był ten wie o czym piszę) to zeżrą i takiego z padliną w środku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita800 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Może te sumy przechodzą ewolucje bronią się przed mięsiarzami wypuszczając smroda ala skunks. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi