Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwól, że pominę wątek dokładnej lokalizacji łowiska - zachowam to dla najbliższych przyjaciół, tylko tym którym mogę ufać.

Zbyt wielu różnych ludzi przegląda nasze wędkarskie fora.

Ten fragment wypowiedzi grzybka mi się podoba, szczególnie ostatnie zdanie ;)

• Like 2

...a najsmutniejsze w tym że ryba skończyła w zamrażarce  :angry: WSTYD

U nas ciągle każda ryba jest do jedzenia, nieważne ile by się nie pisało o śmierdzących sumach, niesmacznych boleniach, ościstych kleniach. Długa droga przed wędkarzami, może ryb w wodzie zabraknąć do końca nauki.

Motto C&R jest ciągle nie do pojęcia dla większości naszych kolegów, zwłaszcza tych wyznających zasadę, że nie ma niesmacznej ryby, jest źle przyrządzona. 

post-47316-0-75923800-1374751609_thumb.jpg

Dagon,w tej chwili mój świat legł w gruzach!!! :( przecież Nemo przeżył,widziałem na własne oczy!!! :( :angry: ;)

Obrońca się znalazł. Chroni swoje sumy bo inni mu zjedzą i trzeba będzie iść do sklepu i sobie papu kupić, a nie są to tanie rzeczy. 

Ferdek powiedział by nawet," że te rzeczy Panie kosztują cienżkie piniondze" ;)

Brawo Wojtek...tym bardziej, że złowiony z premedytacją ;)... koledze Slawito gratuluję wrodzonej glupoty...sam takiej bys nie wypracował ;)  ....a koledze kolegi- Borowikowi moge tylko życzyć .....smacznego :D tobie juz nic nie pomoże ;)

kolego z tą głupotą...możesz jaśniej bo chyba nie kumam Twojej skomplikowanej wypowiedzi;)

po kilkukrotnym przeczytaniu Twojego posta wyjaśniam : TO NIE JEST MÓJ KOLEGA!!

po edycji:

to nasz wspólny kolega ;) http://jerkbait.pl/user/50566-borovik/

Edytowane przez slawito

kolego z tą głupotą...możesz jaśniej bo chyba nie kumam Twojej skomplikowanej wypowiedzi;)

po kilkukrotnym przeczytaniu Twojego posta wyjaśniam : TO NIE JEST MÓJ KOLEGA!!

Nie kumasz bo masz wrodzoną głupotę :P

Żartowałem oczywiście he he he ...

A tak na poważnie kolega @czocho już się chyba jorgnął -jak to mówił  Pan Siara bodajże - że gafę strzelił i edytował post :)

Edytowane przez Pszemo

Wobi ,ale super  :D .Troche plywałem tu i ów po Regalicy... jak byś zcharakteryzowal dobra nocna mete?

Tak w teorii to płytko max ok. 2m, dużo drobnicy i głębokie zaczepowe, sumowe mety w okolicy. W praktyce to bywa różnie....

Ja wybieram na wieczór 2 mety  i jak na pierwszej od 8ej do szarówki się nic nie dzieje to płynę na drugą,jeżeli na drugiej też nic to nocka stracona i na następną typuję nowe miejscówki.

Nie kumasz bo masz wrodzoną głupotę :P

Żartowałem oczywiście he he he ...

A tak na poważnie kolega @czocho już się chyba jorgnął -jak to mówił  Pan Siara bodajże - że gafę strzelił i edytował post :)

dokladnie tak jak piszesz...jorgnałem się ;) ...jak napisałem w privie...nie doczytałem się sarkazmu za to koneksji tak :D jeszcze raz sorki ;) pozdrawiam

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20130725%2FPORADY04%2F130729565

".... - 209 centymetrów, waga 45 kilogramów - mówi Marek Granat. - Takiego okazu jeszcze w Zalewie Koronowskim nie złowiono. - No cóż, teraz poćwiartujemy rybę, rozdamy rodzinie, znajomym i zjemy - mówi pan Dariusz . - Ciekawe, jak będzie smakować taki kolos."

Kolejny dostał w łeb :(

Panu Dariuszowi życzę, żeby po konsumpcji nie opuszczał muszli klozetowej przez miesiąc. Może następnym razem mu się odechce kosztowania takiego kolosa. 

Edytowane przez dawcaR6
  • Like 1

Brak słów i aż nie chce się tak debilnych decyzji komentować.

Panu Darkowi i panu strażnikowi Markowi już nic ani nikt nie jest w stanie pomóc.

Skrajny przypadek braku edukacji i debilizmu w połączeniu z brakiem poszanowania takiego okazu.

Oby posrali się po pachy po skonsumowaniu tej biednej  ryby :angry: tego im życze bo na opamiętanie już za póżno - nistety.

Taki niestety mamy obraz głupoty w naszym rodzimym wędkarstwie.

Zawsze myślałem że gdy stare gumofilce wymrą to może bedzie jakaś poprawa w kwesti No Kill.

Jednak watachy młodych wędkarzy czytaj mięsiarzy są jeszcze gorsze od dziadków.

Są lepiej wyposażeni , bardziej mobilni , jeszcze bardziej nastawieni na medialny lans i kurwa jeszcze bardziej zachłanni sukcesów i rybiego mięsa.

Przepraszam za brak kultury pisanego słowa ale już powsztrzymać się nie mogłem.

Pozdr Karol.

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 4

Są lepiej wyposażeni , bardziej mobilni , jeszcze bardziej nastawieni na medialny lans i kurwa jeszcze bardziej zachłanni sukcesów i rybiego mięsa.

Do tego porady w internecie, gazetach, książkach. Sumy z tego co obserwuję na "mojej" Wiśle będą miały przesrane przez kilka najblizszych lat. Ciężko przepłynąć kawałek rzeki żeby nie natknąć się na bojki, spławiki i inne cary sumowe. Wędkarstwo sumowe to jest teraz bardziej powszechne niż łowienie na dzwoneczek leszczy.  Kwokanie i pływanie z żywcem to chleb powszedni krakowskiej Wisły.  Ludzie siedzą w obozowiskach po kilka tygodni i zjeżdżają tylko do domu dowieść rybę. Bez zmian w PZW za kilka lat będzie tak jak ze szczupakiem na Wiśle. Jak zaczynałem łowić na Wiśle łowiłem naście wymiarowych szczupaków za sezon. W tym roku jeszcze ani jednego z rzeki nie mam.

Tak samo bolenie - pod zaporami 70% ryb nie wraca do wody. Jeden tylko koleś, znajomy mojego dziadka, wyssał w tym roku ponad 25 boleni z jednej miejscówki. I jest to prawda, bo od maja go widziałem niemal codziennie.

Hmmm regulamin tylko odnośnie rozmiarów wymiaów zdjęcia jak coś pominołem to sorry. Jeśli jest jakiś regulamin poproszę o link chyba że uda mi się szybciej znależć.

PS. Znalazłem zaraz usuwam zdjęcie sorry.

Edytowane przez Wookash