Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

wildriver pięknie ubarwiona kijana :) ile mierzył ?

K-Pon Co Ci bede gadał,walczył jak sto osiemdziesiątka :lol:

Marek brawo kijek przetestowany,kołowrotka nie wyrwał?:-D

Mam filmik z holu,zapodam Ci na priva,niestety zbyt duży poziom wulagar-u  ^_^ no było już co poholować,szedł w zaczepy i trzymałem go na pałe plećką 40lb i nie czułem się jakoś w 100 procentach pewny,że to wytrzyma :D Postanowiłem jednak rozmiar 4000+40lb,zamienić stanowczo na rozmiar 5000+50LB :D

Kamilu,zaskoczyłeś mnie teraz z tym niespełnieniem . Sum to taka ryba co złowiona przypadkowo daje więcej stresu z wyciągnięcia i szczęśliwego uwolnienia ,niż jakakolwiek ryba. Na "codziennym" zestawie zazwyczaj kończy się tak ,że wędkarz nie poznaje swojej przynęty,a zwoju drutu nie postrzega jako byłą kotwiczkę..........Czasem się udaje ,ale z punktu widzenia tego pana z wąsami nie należy to do przyjemności. Jako zawzięty no kill-owiec życzę sobie jak najmniej takich spotkań,ale jako normalny i zawzięty łowca ...zawszę walczę do końca .....wytrzymałości swojej lub zestawu .

• Like 1

@Tofik, Znam ten Bol bo mialem 3 Sumy na Haku ale zawsze na kiju do max 3/4 Oz. Jednego juz mialem przy brzegu ale odjechal w krzaki i nie bylem go w stanie zatrzymac. Celowo za sumem jeszcze nie chodzilem, musze do tego dojrzec i nauczyc sie lapac inne gatunki  :D

Gratki Marek...korzystaj ze nie ma gps na palcu...potem sumoza objawia się ciężkimi powikłaniami ;)

p.s.co zassał?

Guma,chyba berkley(pracuje energicznie i szybko,czuć na wędce jak opada ładnie telepie) na główce 45 gram i hak około 10/0 mega gruby,jak na rekiny :D

Ziomek złowił chwilę po moim 100+ na białego twista na 32g.

Pozdrawiam opętanych :)

K-Pon Co Ci bede gadał,walczył jak sto osiemdziesiątka :lol:

Mam filmik z holu,zapodam Ci na priva,niestety zbyt duży poziom wulagar-u  ^_^ no było już co poholować,szedł w zaczepy i trzymałem go na pałe plećką 40lb i nie czułem się jakoś w 100 procentach pewny,że to wytrzyma :D Postanowiłem jednak rozmiar 4000+40lb,zamienić stanowczo na rozmiar 5000+50LB :D

Ja tak samo mialem - na poczatek kij do 100 gram + petka 0.28 po 1 sumach kijek został zmieniony na morski do 200 krecioł na 6500 spinnfisher + pletka pp 0.41 i dopiero czuje jako taki komfort :D

• Like 1