Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

barez kiepsko ci wyszedl ten wobler... Mogłeś się troche bardziej pobawić przy zaklejaniu spoiny na stelaz i obciązenie ;)

Nie mogłem utrzymać korpusu przy wklejaniu stalaża i obciążenia ;). Strasznie się szarpał, ale w sumie malowanie jak żywe :P

Nabieram wprawy.

Ale cisza i to w takim fajnym wątk

attachicon.gif998925_314424625370381_1920142626_n.jpg

Czekaj czekaj kolego. w tym roku pod koniec sezonu się zaraziłem od kumpla spiningiem (sumkami) I w tym sezonie miałem niestety albo aż jak kto woli dwa maluchy 86cm i 115cm :lol: :lol: :D :lol:

kompletuję sprzęt :) został mi tylko silniczek, ale to na wiosnę. bo elektrykiem na Wiśle nie pośmigam ;)

Więc na pewno się po udzielam.

pozdrawiam

Czekaj czekaj kolego. w tym roku pod koniec sezonu się zaraziłem od kumpla spiningiem (sumkami) I w tym sezonie miałem niestety albo aż jak kto woli dwa maluchy 86cm i 115cm :lol: :lol: :D :lol:

kompletuję sprzęt :) został mi tylko silniczek, ale to na wiosnę. bo elektrykiem na Wiśle nie pośmigam ;)

Więc na pewno się po udzielam.

pozdrawiam

Już jeden kolega się poudzielał w tym roku, wynikiem pod koniec sezonu było stanie w kolejce do zwodowania.

Z wędkarskim pozdrowieniem.

Kamil

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj ostani dzien w sezonie nad woda.Po dotarciu nad rzeke spotkala mnie niemila niespodzianka, stan wody bardzo sie podniosl na dodatek kolor wody przypominal bloto.Mialem sie zbierac do domu jednak przeczucie mnie zatrzymalo, a w myslach powtarzalem sobie "nie poddawaj sie, najwazniejsze sa chwile nad woda".Woda poraz kolejny obdarowala mnie sowicie,by po chwili dac mi nauczke.A zaczelo sie tak, rzut kopytem 4" na 15gr glowce, bez przekonania ale z wiara ze przed tak brudna woda ryba gdzies sie musi schowac a za nia podazy drapieznik.W miejscu gdzie maly kanal wplywa do rzeki (widac na foto) wykonalem rzut i czekalem az kopyto powoli zacznie opadac, nagle uderzenie i szybki odjazd a nastepnie kilka mocnych szarpniec, wiem ze mam sumka :) przymurowal na chwilke, podnioslem go i puscil banki ale sie nie pokazal, odjechal w druga strone.Trzymalem go na krotkim dyszlu kijek do 35gr pletka 20lb, pomyslalem pojdzie z nurtem to mam po bulkach.Udalo sie go zatrzymac jednak nie chcial wyjsc do powierzchni.Po kilku probach pompy pokazal sie, piekny grubas.Wyciagnalem aparat i probowalem ustawic na nagrywanie, sumek odjezdzal, az wreszcie pokazal pierwsze objawy zmeczenia.Chwila na nagranie i mysl trzeba go podebrac.Jednak on postanowil inaczej, uciekl mi pod zalane drzewa, ledwo ledwo udalo mi sie go stamtad wydostac, gdy juz uwazalem ze jest gotowy do podebrania zrobil kolejny i ostatni odjaz.No coz zdarza sie, ryba byla piekna oceniam ja na ponad 150cm.Tak oto koncze ten sezon, sezon ktory obdarowal mnie pieknymi rybami i jeszcze piekniejszymi chwilami nad woda.,Pozdrawiam wszytskich.

(zdjecie miejsca sprzed 3 dni i z dzisiaj)

http://www.youtube.com/watch?v=L5VKF0SZQvo&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=a82W3MtbYBE&feature=youtu.be

jakosc filmow jak zwykle pozostawia wiele do zyczenia, nad woda jak zwykle sam i jak zawsze nie ma gdzie postawic aparatu.

post-50872-0-03127600-1388083453_thumb.jpg

post-50872-0-37901600-1388083463_thumb.jpg

• Like 3

Aj tam :) nie ma czego wspolczuc, moje trofeum to to nagranie, mi wystarczy :) powalczyc tez chwile pozwolil.Szkoda tylko ze poszedl z przyneta.Mam nadzieje ze sie jej latwo pozbedzie, zapiety byl na zewnatrz pyska w samym kaciku, wiec bedzie mogl jesc :) a z czasem kolczyk zgubi :)