Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj był fajny dzień,zabrałem ze sobą kolegę który pierwszy raz pojechał na sumy i...

obił mi tyłek aż miło ja jeden 50+ On 5 sztuk od 70 do 135 cm.Już więcej chyba go nie wezmę ;)

Jedna fotka sumka kumpla 135 cm 

post-50732-0-45376000-1375127270_thumb.jpg

Gratuluję wszystkim łowcom i pozdrawiam 

Połamania 

P.S.

Ożywiłem starą Germinę(radziła sobie bardzo dobrze ) którą pożyczyłem koledze i okazała się bardzo szczęśliwa 

Edytowane przez sebson
  • Like 1

Również gratuluje wszystkim Łowcom! Szczególnie dla Guzu - graty!! niestety nie mam się czym pochwalić jeszcze w tym sezonie. Z tego zdjęcia tez dumny nie jestem ale zawsze coś... trawka miękka, mokra i wygodna :)

nh8w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

nie mierzony i szybko ciach ciach wypuszczony, a wobek chyba wszystkim znajomy ;)

• Like 1

Można złowić suma 258 cm pokazać się w telewizji i wypuścić ??

Można :)

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/slowacy-zlapali-40-letniego-suma-mierzy-ponad-25-metra,94348,1,0.html

U nas poćwiartowali by go brzeszczotem w oku kamery i powiesili łeb nad kominkiem :(

Zresztą słowaccy strażnicy np. na Oravie już znają polskie zamiłowanie do rybiego białka.

Edytowane przez Pszemo
  • Like 2

Najbardziej podoba mi się tekst po filmikiem :Zwykle większość ich zdobyczy ląduje na ich talerzach. Tym razem postanowili wypuścić rybę, by mogła dalej królować w rzecznych wodach. Co za szlachetny gest. Jestem pełen podziwu. Gdy chwalę się żonie złowionymi sumami to żona zawszę się pyta i co z tego jak ja nigdy jeszcze nie jadłam suma. Odpowiadam że ja też. Musimy z małżonką wybrać się na Słowację :D . Gratuluję kolegom ze Słowacji pięknej ryby. Ja na swój okaz jeszcze poczekam i oby miał więcej niż 232 :P .

Wydaje mi się że komentarz do filmu pisał raczej ktoś z TVN. Nie była to napewno osoba która interesuje się wędkarstwem sądząc po opisie " Dysponują szeregiem specjalnych, mocniejszych wędek na wypadek większego osobnika i narzędziach emitującymi specyficzne dźwięki, które wabią rybę."

Do tego była to prawdopodobnie osoba która nawet nie rozmawiała z wędkarzami. 

Ale słowakom już się oberwało jak widać.

Taki już widać polski nawyk - szukać dziury w całym.

Jak ktoś ma mega parcie na szkło i chce się pochwalić jak Ci Panowie - można to zrobić i nie trzeba pałować ryby.

Nie trzeba robić 30 minutowej sesji ale to już ich wybór,

Ryba wróciła do wody i nadal można ją złowić i to jest najwżniejsze.

O to mi chodziło

Edytowane przez Pszemo

Jak ktoś ma mega parcie na szkło i chce się pochwalić jak Ci Panowie - można to zrobić i nie trzeba pałować ryby.

Nie trzeba robić 30 minutowej sesji ale to już ich wybór,

Jakby Marek Szymański miał też takie parcie toby był w telewizji przynajmniej raz w roku :)

Nie rozumiem takiego zgłaszania mediom rekordowej ryby - na co to komu?

• Like 1

Ale Marek Szymański nie ma parcia i nie pokazuje się w telewizji to chyba wszyscy wiemy.

Nie wnikam.

Może Chcieli się pokazać w TV żeby koledzy zazdrościli nie mam pojęcia. Jest to ich prywatna sprawa.

Pokazali się, ale wypuścili rybę do wody. W Polsce takiej relacji jeszcze nie widziałem.

Zawsze pada stwierdzenie no dużo tego mięcha, w sumie nie wiadomo co z tym zrobić. Chyba trzeba będzie rozdać sąsiadom, znajomym cała wieś się ucieszy.

Chyba wolę takie relacje niż opis ćwiartowania i wybebeszania podobnej wielkości suma z Rybnika.

Wolę parcie na pokazanie się niż na rybie białko które się nie nadaje do jedzenia.

Edytowane przez Pszemo
  • Like 1

Rózgaś no to nie pozostaje Ci nic poza zgłoszeniem się do programu SEKRETY CHIRURGII i spotkaniem medjalnym z dr.SZCZYTEM. Upieczesz dwa placki za jednym razem - parcie na szkło oraz poprawę własnego wizerunku.BZZZ URAZY :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Edytowane przez miramar69

Bluzer dokładnie na to samo zwróciłem uwage. Ciekawe wcięcie. Sruba? Całkiem mozliwe.

Krzysiu to Talon 2.70m do 110g a zdjecie wybrałem z ładnym ugieciem bo mi wcale on sie nie podoba. Na innych fotkach nie wyglada juz tak spoko.

Czekam na idealnie wykładajace sie blanki X-zoga. One dopiero maja ugiecie :wub:  :wacko: