Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

,,Ciekawe jak ułoży się sezon w Polsce''- dobre:) Mysle , ze na Ciebie mozna liczyc :):)

Jest parę pomysłów na nowe wody w tym sezonie, sezon przede wszystkim w poszukiwaniu tych największych ryb w Polsce co za tym idzie odległe rejony muszę zaliczyć . Do tego nie mam za bardzo w pewnych okresach z kim łowić i muszę zabrać nowe osoby na ryby. Co daje szanse dla kogoś na połowy ze mną .Nie biorę pod uwagę  słabego sezonu , łowiłem w różnych warunkach, dlatego jedyny problem to czas i kasa na łowienie. Sezon uznaje za udany po przekroczeniu 100 sumów ;)

W tamtym sezonie byłem ,około 50 dni na rybach, w tym sezonie planuje trochę więcej , rozpoczynam wędkowanie na wyjazdach od 01.06  i łowie tylko sumy .Dlatego 100  szt. to wcale nie jest dużo .Łowię typowo dla przyjemności ,tak jak lubię ,czyli na woblery. Pozdrawiam

3 tygodnie plywania za sumami zakonczone.

Trzeci - ostatni turnus przyniosl jedna Rybe z kategorii 200+.

Lowca - Tomek, na forum jako "Clicktime".

Ryba o dlugosci 208 cm zazerowala na Dorado Lake 7 cm podczas trollingowania w godzinach wczesno popoludniowych przy pelnym sloncu.

Pozdrawiam

Guzu

tom208_0.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 2

Aż mnie serce boli jak tu zaglądam ;)

Gratuluję ładnych rybek , no może nie ładnych bo sum to brzydal ale jaki silny brzydal :D

Ja dziś wieczorem robię czwarte podejście. Woda coraz cieplejsza i już ostatnio coś polowało tylko nie wiem czy sum czy sandacze. Mam nadzieję że dziś to sprawdzę.

Jak w tym roku nie przekroczę 2 metrów to chyba odwiedzę tą Hiszpanię :)

Dziekuje Panowie za mile slowa.

Kazde spotkanie z takim "Obcym" to naprawde wielka przygoda.

Ten kwadraciak 221 dal wyjatkowo popalic. Jeszcze dochodzilem do siebie po holu 215 i prezentacji wodnej ... jak wjechal  w przynete ten zielonoglowy ;)

Po wyczerpujacym holu, te jakze piekne, pierwsze pojawienie sie lba przy lodzi wywolalo zbiorowe "ochy" na pokladzie :)

A tu ponizej na ilustracji niezle widac szerokosc gagatka ...

221_5.JPG

Edytowane przez Guzu

Generalnie nie łowię sumów i nigdy się na nie nie nastawiam. Postanowiłem jednak pochwalić się w temacie przygodą, która mnie spotkała 1 maja.

Podczas poszukiwań boleni przy dnie (z powierzchni nie było brań) trafił się taki oto mieszkaniec królowej Polskich rzek :

http://www.youtube.com/watch?v=KEbJyEX8tIc&feature=youtu.be

Co prawda do sezonu jeszcze trochę, ale nie było moim celem złowienia suma. Piękna ryba wróciła oczywiście do wody... przyznam, że nawet w sezonie nie potrafiłbym przerobic go na kotlety. Dał mi na prawdę dużo radości tym większej jak pomyślę, że pływa sobie dalej.

Generalnie nie łowię sumów i nigdy się na nie nie nastawiam. Postanowiłem jednak pochwalić się w temacie przygodą, która mnie spotkała 1 maja.

Podczas poszukiwań boleni przy dnie (z powierzchni nie było brań) trafił się taki oto mieszkaniec królowej Polskich rzek :

http://www.youtube.com/watch?v=KEbJyEX8tIc&feature=youtu.be

Co prawda do sezonu jeszcze trochę, ale nie było moim celem złowienia suma. Piękna ryba wróciła oczywiście do wody... przyznam, że nawet w sezonie nie potrafiłbym przerobic go na kotlety. Dał mi na prawdę dużo radości tym większej jak pomyślę, że pływa sobie dalej.

Ogólnie piękna rybka. Widać pełne opanowanie i spokój. Pełen profesjonalizm. Jak na rozpoczecie przyłowów udany sezon;] Komentarze bezcenne.

A tu ponizej na ilustracji niezle widac szerokosc gagatka ...

221_5.JPG

Daniel! Wiedziałem, iż jesteś doskonałym wędkarskim rzemieślnikiem, bardzo wszechstronnym i bardzo wytrwałym…Pokłony za całokształt :) .

No, ale ta "scenka rodzajowa" kompletnie zmienia moje poglądy :D .

Napadł na Ciebie na brzegu!!??

Mam nadzieje wyszedłeś cało z opresji…  :D 

Gratulacje pięknych zdobyczy  :) .         

• Like 1

• 1 miesiąc temu...