michallucek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 witam kolegów zakupiłem kołowrotek Nówkę proszę o jakies info na jego temat .Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Na początek przesmarować! i cieszyć się z udanego modelu jak na tamte lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Michał? Czy ten kołowrotek kupiłeś przez kompletny przypadek? Zaćmę chwilową? Czy jeszcze inne... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dawniej moje wielkie marzenie. Niedoścignione. Dzisiaj? Cóż... Jest tyle wygodniejszych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Michał? Czy ten kołowrotek kupiłeś przez kompletny przypadek? Zaćmę chwilową? Czy jeszcze inne... .dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dawniej moje wielkie marzenie. Niedoścignione. Dzisiaj? Cóż... Jest tyle wygodniejszych rozwiązań Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? .Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ...OK Michał . Zrobiłeś doskonały zakup . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? .Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... .Oj tam, zaraz. Każdy, nie ważne, czy kupując merca, czy malucha, chciałby utwierdzenia w przekonaniu, że słusznie uczynił. Przesłanki mogą być tylko różne i motywy Tutaj kupiono nie tylko legendę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dla mnie XT to jedna z najlepszych maszyn od Shimano, jedyne do czego mogę mieć żal to, że szpulka ma małą średnice. Bardzo bardzo mocne sprzęty, kultura pracy bardzo dobra tak samo jak i spasowanie. Przy normalnym użytkowaniu ( smarowanie, nie katowanie mega wabiami) prędzej sie znudzi niż zepsuje. Za o wiele mniejsze pieniądze masz coś co nie ząbkuje a i jest równie mocny jak te ząbkujące. Mam kilka XT z czego jeden od bardzo dawna głownie pod gumy na głowkach 15-20gr i nic kompletnie nic sie z nim nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Posiadam również ten model. Łowie nim głównie małymi wobkami pod klenio-jazie. Dla mnie fajny kręciołek. Jedyne co jest wkurzające to,że nie mogę dokupić szpuli zapasowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Oj tam, zaraz. Każdy, nie ważne, czy kupując merca, czy malucha, chciałby utwierdzenia w przekonaniu, że słusznie uczynił. Przesłanki mogą być tylko różne i motywy Tutaj kupiono nie tylko legendę. Masz racje , nie wziąłem tego pod uwagę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dzieki chłopy spie spokojniej ...zobaczymy jutro .Na pewno sie cieszę ze go zakupiłem nówka szt ze szpula zapasowa podwojna raczką za 799zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Witam, To swietny mlynek na lata. Dziwne ale te modele jakos najbardziej mi pasowaly jak i ich blizniaki o nazwie Sustain. Przekladnie po 10 latach uzywania dalej wygladaja idealnie, nie smarowane co 3 miesiace jak jest praktykowane na forum, tylko co 2 lata Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Dzieki chłopaki dzis dotarł kręcioł i powiem wam ze super sprawa moze nie chodzi jak nowe lekkie super plastikowe zaionowe ...ale idealnie mi wywaza wędkę i tak jak Bujo napisał ma te stere elementy mocne ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam mam kilka pytań odnośnie młynka interesuje mnie dokładną waga, nawój, łożyska itp, czy były jakieś inne wersje tego młynka?. Jak w teraźniejszych czy XT był tylko jeden. Jaka kasę ewentualnie na chwilę obecną trzeba wyłożyć na ten młynek. Wiadomo że wszystko zależne od tego w jakim jest stanie mechanicznym i wizualnym. Jaka była oryginalna korba w nim?. W jakich latach był produkowany i czy to produkcja tylko Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi