Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 3000 XT opinie

michallucek

Rekomendowane odpowiedzi

Michał? Czy ten kołowrotek kupiłeś przez kompletny przypadek? Zaćmę chwilową? Czy jeszcze inne... :D .

dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ...

Dawniej moje wielkie marzenie. Niedoścignione. Dzisiaj? Cóż... Jest tyle wygodniejszych rozwiązań ;) 

Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć :) . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" :D ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? :D .

Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... :) .

dobrze czy zle bo nie squmałem .Ja myślę że będzie git .terazniejsze kołowrotki typu twin power w dół jak i daiwa poniżej certate to chłam umnie po dwoch latach łowienia wszystkie są dobite .I pomyślałem sobie ...Mam stellę 95 r i jest nie do zabicia na trociach sandaczach to i twinek 95-98r bedzie mocnym wyborem ...

OK Michał  :) . Zrobiłeś doskonały zakup  :) .

Waldku, już chyba za stary jestem by zrozumieć :) . Nawet ktoś kto jest zamożny ( nie mam na myśli "obrzydliwie bogatych" :D ), wydając na młynek powiedzmy trzy stówy euro nie sprawdzi, nie zasięgnie uprzednio informacji o towarze? :D .

Nie mam nic przeciwko TP, to doskonale kołowrotki, dziwi mnie jedynie tok rozumowania... :) .

Oj tam, zaraz. Każdy, nie ważne, czy kupując merca, czy malucha, chciałby utwierdzenia w przekonaniu, że słusznie uczynił. 

Przesłanki mogą być tylko różne i motywy  ;) Tutaj kupiono nie tylko legendę.

Dla mnie XT to jedna z najlepszych maszyn od Shimano, jedyne do czego mogę mieć żal to, że szpulka ma małą średnice.  Bardzo bardzo mocne sprzęty, kultura pracy bardzo dobra tak samo jak i spasowanie. Przy normalnym użytkowaniu ( smarowanie, nie katowanie mega wabiami) prędzej sie znudzi niż zepsuje. Za o wiele mniejsze pieniądze masz coś co nie ząbkuje :D a i jest równie mocny jak te ząbkujące. Mam kilka XT z czego jeden od bardzo dawna głownie pod gumy  na głowkach 15-20gr i nic kompletnie nic sie z nim nie dzieje.

• 4 lata później...

Witam mam kilka pytań odnośnie młynka interesuje mnie dokładną waga, nawój, łożyska itp, czy były jakieś inne wersje tego młynka?. Jak w teraźniejszych czy XT był tylko jeden. Jaka kasę ewentualnie na chwilę obecną trzeba wyłożyć na ten młynek. Wiadomo że wszystko zależne od tego w jakim jest stanie mechanicznym i wizualnym. Jaka była oryginalna korba w nim?. W jakich latach był produkowany i czy to produkcja tylko Japan.