zorro Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Też nie mierzyłem ale i potrzeby nie było bo i tak nie znajdziem chyba łożyska o "ściance półmilimetrowej"... No cieniutka jest ta tulejka i nic się nie wykombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Niewidzącej na oczy owego plastyka (jedynie na zdjięciach kol. by Godaki) trudno dopatrywać się wymiarów czy też grubości ścianki. Pozdrawiam i dziękuję za oświecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Witam, Super relacja. Właśnie nabyłem taki kołowrotek i powolutku się przymierzam do wymiany oryginalnego jeszcze smaru na śnieżynkę. Fotki bardzo się przydadzą. Przy okazji zapytam, jeśli można, jakie do niego pasują szpule z innych modeli (szukam dodatkowej). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 np. od EX 750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 np. od EX 750Dzięki. Jakieś inne jeszcze pasują? Sugeruje się tym "np." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) np: od Z 2500iorazTournament Whisker SS 1300,- tylko pokręcajkę trzeba mieć z Whiskera Edytowane 14 Września 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 np: od Z 2500iorazTournament Whisker SS 1300,- tylko pokręcajkę trzeba mieć z Whiskera Bardzo dziękuję koledze, którego znam z opisu FX793-2 A czy od X 2500i będzie pasować do niego szpula? Po przejrzeniu schematów mam wrażenie, że nie zmieszczą się łożyska na ośce... - mam nadzieję, że się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 tak,- ta także będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Mam pytanko co do tej strzykawy, siedzi w niej sam smar czy smar z dodatkiem oliwki ? Bo chyba też sobie coś takiego sprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Mam pytanko co do tej strzykawy, siedzi w niej sam smar czy smar z dodatkiem oliwki ? Bo chyba też sobie coś takiego sprawie .Czysty Mobilith. Ale teraz takich strzykaw dorobiłem się więcej. Mobilith, Penn, SmarMax , oliwka syntetyczna Mobila i olej wrzecionowy mają w nich swoje domki.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Łożysko oporowe też rozbebeszyłem bo po pierwszym złożeniu przepuszczało i terkotało. A po wyczyszczeniu i naoliwieniu nie.Czy to znaczy, że jeszcze tą przedziwną tuleję oporówki z zębatką jeszcze rozkładałeś na drobniejsze części? Edytowane 30 Września 2014 przez witoldn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Tak, tą pod szpulą tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 A czy zdarzyło się aby w kanciakach puszczała oporówka ?podobno te młynki mają w tej kwestii najlepsze rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Nie ma takiej możliwości Bogdan bo za oporówką jest zapadka. Oporówka zatrzymuje tylko ruch rotora po czym skobelek spada w zęby zapadki i kołowrotek stoi jak przysłowiowemu "wilkowi na mrozie" żeby puściło musiałby się cały kołowrotek rozlecieć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Nie ma takiej możliwości Bogdan bo za oporówką jest zapadka. Oporówka zatrzymuje tylko ruch rotora po czym skobelek spada w zęby zapadki i kołowrotek stoi jak przysłowiowemu "wilkowi na mrozie" żeby puściło musiałby się cały kołowrotek rozlecieć Potwierdzam. Dlatego z kilkunastu lub więcej Turków i Emblemów które przeszły przez moje ręce zostały tylko 2 Turki 2500 ZiT. I Emblem dla dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Dla mnie osobiście obydwa kanciaki jakie posiadam tzn 2500 i 3000 to idealne kołowrotki na późną jesień, zimę i wczesną wiosnę.Dlaczego? Bo nie są demonami ilości nawijanej linki za jednym obrotem co idealnie pasuje do zwolnionego w tym okresie rytmu rzeki i jej mieszkańców a do tego po gwałtownym braniu nie ma opcji, że korba przywali po zgrabiałych paluchach co zdarza się niestety w innych konstrukcjach nawet z najwyższej półki zarówno "D" jak i "S" nie posiadających tego mechanicznie banalnie prostego patentu... Edytowane 20 Listopada 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dzięki Panowie, też posiadam kanciaki z2500it stąd pytanie które narodziło się po przemyśleniach związanych z rozbiorem tych maszyn.U mnie te młynki stanowią podstawową broń podczas wędkarskich wypadów Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) A jeszcze mam pytanie jakie ma przełożenie kanciak z2500it ? pozdrawiam Bogdan Edytowane 21 Listopada 2015 przez tymof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 5,1:1 tak samo jak 3000 iT dopiero 4000iT ma 4,6:1 PSBogdan dostałeś już swojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Dzięki Arku jeżeli chodzi o mnie , to czekam tylko na kabłąk , ale nie ma też jakiegoś problemu .Mam dwa kanciaki sprawne oraz jednego w częściach więc magazynek jest . Nie mniej wydawałoby się że kol ZORRO jak odkręcił kurek i wszyscy się napijemy , a tu cyt . słowa kol ZORRO " fiku miku " pozdrawiam Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Dla mnie osobiście obydwa kanciaki jakie posiadam tzn 2500 i 3000 to idealne kołowrotki na późną jesień, zimę i wczesną wiosnę.Dlaczego? Bo nie są demonami ilości nawijanej linki za jednym obrotem co idealnie pasuje do zwolnionego w tym okresie rytmu rzeki i jej mieszkańców a do tego po gwałtownym braniu nie ma opcji, że korba przywali po zgrabiałych paluchach co zdarza się niestety w innych konstrukcjach nawet z najwyższej półki zarówno "D" jak i "S" nie posiadających tego mechanicznie banalnie prostego patentu...Dodatkowy mechanizm blokady jest banalnie prosty i skuteczny nie tylko w/w wymienionych kołowrotkach,ale też w Daiwa Force i Saltiga Game. Zębatki dwie,skobelek blokujący ze sprężynką i mały prowadnik na osi koła zębatego. W sumie nie wiele i nie wiele waży. I aż dziw bierze że z tego rozwiązania zrezygnowano . Tu należy się pokłon do starszych konstrukcji firmy Daiwa. Osobiście uwielbiam takie rozwiązanie,jest absolutnie niezawodne. Mróz nie mróz i nic nie zawodzi. Shimano tego rozwiązania nie stosowało,a szkoda.Dzisiaj jest w produkcji to co jest,jak nawali oporowe to się męczymy i przeklinamy producenta. Edytowane 21 Listopada 2015 przez Józef Lesniak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mormyszka Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 WitamLowie kanciakami mam ich kilka sztuk najstarszy z 96r. x 2500it i nigdy mnie nie zawiodly te kolowrotki sa poprostu niezawodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi