Skocz do zawartości

Żal kolejnego okazu

klon

Rekomendowane odpowiedzi

O łowieniu troci wiem cokolwiek jedynie z czasopism wędkarskich, i tak jak w artykułach o łowieniu sandaczy, szczupaków czy sumów wspomina się częściej lub rzadziej o C&R to w tekstach o trociach i łososiach NIC takiego nie znalazłem. Wydaje mi się, że to procentowo najrzadziej wypuszczane ryby, mam rację?

Nie ma to jak fotka na tle kredensu, plytek w lazience, wanny czy kibla. Rzygac sie chce chociaz ryba wspaniala i naprawde duza bo moj najwiekszy losos mial tyko 103 cm. ale przynajmniej kiedy spogladam na fotke to pleneru nie musze sie wstydzic.

Na szczęscie jest nasze forum i nam podobne które uświadamia ludzi o pięknie takich jak ta i wielu innych okazowych ryb,naszczęscie ludzie zaczynają rozumieć że nienależy niszczyć otaczajacego ich świata,może ta Swiadomość nie dociera do kazdego w zawrotnym tepie,no ale nawet najdalsza podróz zaczyna sie od pierwszego małego kroku :D

zaczynam być coraz bardziej optymistyczny w tej kwesti,bo jak nie być jak widzę jak ludzie wypuszczają ryby a ostatnio to widuję coraz częsciej,nawet na wioskach.tak więc cos sie ruszyło.

pozostaje nam propagować taki styl wędkarstwa,i uświadamiać coraz wiecej ludzi.

Nie ma to jak fotka na tle kredensu, plytek w lazience, wanny czy kibla. Rzygac sie chce chociaz ryba wspaniala i naprawde duza bo moj najwiekszy losos mial tyko 103 cm. ale przynajmniej kiedy spogladam na fotke to pleneru nie musze sie wstydzic.

No cóż, nasze Szanowne nacialstwo na swych stronach korporacyjnych tyż sie chwali... Dzbankami i makatką...

Ooo, tutaj

Gratulować, czy nie??

Na szczęscie jest nasze forum i nam podobne które uświadamia ludzi o pięknie takich jak ta i wielu innych okazowych ryb,naszczęscie ludzie zaczynają rozumieć że nienależy niszczyć otaczajacego ich świata,może ta Swiadomość nie dociera do kazdego w zawrotnym tepie,no ale nawet najdalsza podróz zaczyna sie od pierwszego małego kroku :D

zaczynam być coraz bardziej optymistyczny w tej kwesti,bo jak nie być jak widzę jak ludzie wypuszczają ryby a ostatnio to widuję coraz częsciej,nawet na wioskach.tak więc cos sie ruszyło.

pozostaje nam propagować taki styl wędkarstwa,i uświadamiać coraz wiecej ludzi.

Tak jest. To naprawde dziala.

Szkoda okazu :(

Tym bardziej że nikt nie wie jak została złowiona :angry:

Wędkarz ze zdjęcia widział rybę która była wielka i miała problem z przepławka no i wiadomo co :angry:

Ryba została podchaczona celowo i pomagali mu wyjąć ludzie bo nie widzieli jak ją podchaczył przy przepławce. :(

Po godzinnej walce ( kłusownik ) bo tego nie można nazwać inaczej, wyciągnął rybę i miał jeszcze tupet się chwalić zdjeciami!

Czy tu sie chwalić?? Dla mnie to skandal! :(

Wiadomość jest potwierdzona u osób na redzie! Bo on myślał że nikt go nie widzi. I tu się pomylił! <_<