Skocz do zawartości

Zagadkowy Team Dragon 25-60 195cm

Bharanek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem na etapie zakupu pierwszego jerka do przynęt typu Salmo, gramatura 7F do 10S.

Niby wszystko jest ok, ale nie znalazłem nigdzie takiego kijka Team Dragon, a nie jest to wędka z serii Millenium. Aha kijek używany.

W związku z tym mam pytanie, czy któryś z bardziej doświadczonych kolegów posiada / posiadał takie cudo. Ogólnie macałem kijki Team Dragon i podobają mi się, mają dobre recenzje, więc raczej chyba pozostaje tylko kwestia realności takiego kija.

Pozdrawiam

Chyba przy dyskusjach o pierwszym zestawie castingowym jeden z moderatorów polecał (bodajże cw 60-120), zaraz poszukam, poza tym:

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-team-dragon-g5-a3-p27-k6214.html

troche tam kupuję i jak raczej nie spotkałem się z opiniami na wyrost

Edytowane przez Bharanek

Jak już koniecznie chcesz kupować wędkę w FM to masz jeszcze do wyboru Daiwę , Cormorana , Shimano , Okumę i AbuGarcię.

Nie żebym deprecjonował doskonałe skądinąd wyroby marki Dragon.....Ale nie pokładałbym takiej wiary w zalinkowany opis - popełniony przez " moderatora " zatrudnionego w tej właśnie firmie.

Szukaj jakiś tanich Amerykańskich wędek o cw 14-42g. lub nawet lżejszych. 10S waży zdaje się 48g.

trochę dziwnie sformułowane pytanie.osobiście bardzo lubię kije TD i głównie na nie łowię.pewnie wpadł ci w rękę lub ucho kij który kiedyś na krótko wypuścił dragon.ciężko będzie go dostać a jeśli już to używkę.nie wiem jaki kijek macałeś ale na tym etapie cw. nie będziesz w stanie na sucho ocenić jego możliwości.TD to raczej szybkie kije więc ja bym ich do casta nie polecał.sliderem 7cm raczej ciężko będzie machać. 

To jest zdecydowanie lepsza opcja.

Wędki Fenwick są szczegółowo przedyskutowane na obydwu forach i wysoko oceniane przez niemal wszystkich posiadaczy.

Nie polecam ci kupowania Fenwicka własnym importem. Lepiej dopłacić parę złoty i kupić od Polskiego przedstawiciela. Zachowujesz wtedy pełną gwarancję i masz możliwość jej realizowania ( w razie czego ). Ponadto właściciel firmy nie ukrywa swojego telefonu i w każdej chwili jest gotów udzielić ci fachowej porady.

Sam nie mam Fenwicka ale planuję kupić wędki właśnie tej marki z myślą o łowieniu z łodzi.

Dzięki za odpowiedzi, zdecydowanie pomogły.

Rozważam jeszcze kijek:

Fenwick HMG GT 66MH-MF 6'6" 3/8 do 1

tak, ten jest zdecydowanie amerykanski ^_^

zwróć uwagę na premiera/PC66MHF zapewne się nada.ładuje się przy slider 7 a i z 10tką da radę.

natomiast wspomniany premier, to w powrownaniu z innymi wymienionymi kandydatami, to calkiem inny kaliber ... i przy blanku 20 lb, bez roznicy na dlugosc wedki, nadaje sie lepiej niz bardzo :)

No tak dwie firmy :) ...

Widziałem Twoje zestawienie Pitt (brawo! za wykonaną pracę!)) i kijek St.Croix także wchodzi w grę, tyle, że tutaj troche bałem sie o jego cw.

No cóż faworytów juz mam teraz tylko czas oczekiwania na używkę, albo opcja USA.

Aha, co do tytułu: "zagadkowy", to dałem taki, gdyż nie mogłem niczego znaleźć na temat tego kija w necie. Wygląda na to, że to po prostu krótka seria (znaczy raczej nieudana).

Dziekuje jeszcze raz Kolegom za pomoc.

na początek proponuje Ci kijaszek

Dragon MILLENIUM HD Fatso Jerk Cast 1.95 m 25-60 g

- opnie na jego temat łatwo znajdziesz w sieci wiec nie będę sie powtarzalny

używkę kupisz za 90-130zł

Edytowane przez @Wojti

• 8 miesięcy temu...

Aha, co do tytułu: "zagadkowy", to dałem taki, gdyż nie mogłem niczego znaleźć na temat tego kija w necie. Wygląda na to, że to po prostu krótka seria (znaczy raczej nieudana).

Wprawdzie temat trochę odkopany ale może komuś przysłuży. Omawiany "zagadkowy" kij posiadam (Team Dragon 195cm 25-60g). Jest to bardzo udana konstrukcja, z dużym zapasem mocy. Wykonanie jak to Team Dragon, raczej na wysokim poziomie, rękojeść z możliwością doważenia poprzez odkręcana dolna gałkę i wymienne obciążniki. Używam go wprawdzie rzadko, głównie z racji mocy, sztywności i masy. Do jerków bardzo fajny wybór i z czystym sumieniem polecam.