bodzios51 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Utwierdzcie mnie w przekonaniu, że nie jestem jedynym skomputeryzowanym miłośnikiem wędkowania na tym akwenie, jednak wiadomości moje na temat tego jeziora są skąpe. Cenię sobie wszystkie wiadomości o tym jeziorze. Na sam początek zapytam czy ktoś z kolegów jest w posiadaniu mapy batymetrycznej tego jeziora i coś na temat występujących tam ryb. Dziękuję za ciekawe wieści - pozdrawiam Bodzios. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Jezdze na wakacje do Debek, wiec Zarnowiec zawsze kusi. Jednak wg mnie nie rózni sie on niczym od innych zbiorników na których sa prowadzone intensywne odlowy sieciowe. Tak przynajmniej twierdza koledzy z Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzios51 Opublikowano 1 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Czesc Kuba.Nareszcie sie ktos w tym temacie odezwal. Nie wiem jakie masz wiadomosci o tym jeziorze,natomiast ja mam swoje ,sprawdzone.Operuje na tej wodzie od szescdziesiatego dziewiatego roku i jeszcze duzo o niej nie wiem.Z echem krece sie tam od roku a chcialbym miec batymetrie .Jest to duzy obszar zeby go szybko i dobrze poznac.O przetralowaniu niema mowy,bo ryba ma gdzie skutecznie sie zamelinowac a okazow jest i to sporo.Jezeli chodzi o szczupaka ,to metrowki plataja mile niespodzianki a sa tez inne rybki.Moj problem polega na tym,ze troche wiecej wiatru eliminuje moje wyplyniecie ze wzgledu na bespieczenstwo.Lodka moja nie jest taka mala(3,40),jednak nie ryzykuje i jade na mniejsza wode.Jezeli Ty lub ktorys z Kolegow macie jakies ciekawe wiadomosci o tym jeziorze ,bede bardzo wdzieczny,podzielimy sie informacjami,pozdrawiam bodzios. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) dla łochwach na tym zbiorniku mam kilka najświeższych informacji:"Regulamin na 2013 r. zostanie opublikowany w najbliższych dniach.Nie przewidujemy zmian cen w stosunku do 2012 r". na tyle co znam to łowisko to z pewnością nic się nie zmieni czyli:- siatki jak były tak będą;- kontroli nie będzie i "beretownie" dalej będzie uskuteczniane.można by powiedzieć: całe szczęście, że opłat nie podnieślino ale wcześnie trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie za co?400zł opłata roczna + 50% za trolling + opłata za połów na lodzie no nic mogło być gorzej PSgdyby ktoś potrzebował informacji o tej wodzie to zawsze mam je na bieżąco(a Uwierzcie mi ze krąży wiele nieprawdziwych informacji i "babskich plot") Edytowane 2 Stycznia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 nowy cennik i regulamin na 2013rhttp://www.gotisgniewino.pl/pl/page/regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Daj znac @wojti jak lod zlapie jak trzeba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Lód 15cm. można łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Dobra informacja, dzięki. P.S. W jakich okolicach łowiłeś? Jakie efekty? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez WhiteWillow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Lód 15cm. można łowić.Czy aby na pewno skoro np. na j.Marchowo ma miejscami tylko 10cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 w tym roku sezon lodowy mam bardzo słaby (jeszcze nie bylem) na Żarnowiec wybierać się na lód przy najmniejszej niepewnościodradzam (jak nie przywali poniżej -15 to nawet mi to do głowy nie przychodzi aby tam jechać)wiadomo nie od dziś, ze są tam miejsca bardzo niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Dobra informacja, dzięki. P.S. W jakich okolicach łowiłeś? Jakie efekty?Byłem w niedzielę od strony Nadola,kawałek za rybakiem.Łowiłem na 5-7metrach,ryby brały średnio i drobne do 20 cm.(duży mróz)W niedzielę był brat w tym samym rejonie i połowił rybek w przedziale 20-27cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Czy aby na pewno skoro np. na j.Marchowo ma miejscami tylko 10cm?Tak jak napisałem,byłem mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 @Mariuszb, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) w niedziele połapali sporo okoni (średni size 23-26cm)trasa od Lubkowa w strone Domu Starców na skarpie po 6-8m od Nadola tez brały ale same maluchy 16-18cm teraz odwilż nie ma warunków PSna Martwej pod mostem 3 wpadło do wody, jednego zabrała karetka(na szczęście pomogli im sie wydostać bo było sporo wędkarzy w tym czasie) Edytowane 30 Stycznia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Fajna jest ta woda. Szkoda że muszę czekać do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Witam, Koledzy Ile kosztuje w tym roku spinning z łódki 1 dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dzięki już sobie poradziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) informacja z pierwszej ręki "informuję, że cennik amatorskiego połowu ryb na J. Żarnowieckim w 2014 r. nie ulegnie zmianie." link do cennika z 2013http://www.aktywne.gniewino.pl/PL/cennik1.html Edytowane 19 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Czy ktos moze tym gamoniom z Gniewina wyltlumaczyc ze zarybianie sumem jest bez sensu? Znowu napuscili suma w pazdzierniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nie znam jeziora, ale po przeczytaniu tego co kopiuje ponizej, wiem ze to nie jest akwen dla wedkarzy ( dlatego jest i bedzie tam brygada rybacka). Ktos z gminy bredzi na temat turystyki wedkarskie ( bo nie zdaje sobie sprawy na czym ona polega), a ichtiolog ktory planuje zagospodarowanie z cala pewnoscia ma fantazje. 10 maja odbyło się pierwsze w tym roku zarybianie Jeziora Żarnowieckiego. Blisko 100 tys. sztuk narybku szczupaka jest już pod wodą. Jest to pierwszy z wielu etapów zarybiania. Za nami też drugi etap zarybiania tego akwenu. 27 maja do Jeziora Żarnowieckiego trafiło ok 70 tys. sztuk sieji ( narybek letni). 3 czerwca do akwenu wpuszczony został kolejny gatunek. 800 000 szt. narybku letniego sandacza.15 października 2013 roku, w ramach planowego zarybiania Jeziora Żarnowieckiego, do wód wpuszczono1281 sztuk narybku suma europejskiego. Całkowity koszt inwestycji to ok. 251 600 zł.Dzięki takim działaniom Jezioro Żarnowieckie staje się atrakcyjnym punktem na mapie turystyki wędkarskiej. Różnorodność gatunków oraz systematyczne zarybianie stają się solidną wizytówką tego akwenu. Zapraszamy wszystkich miłośników wędkarstwa do uprawiania tej dyscypliny sportu właśnie na Jeziorze Żarnowieckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Myslisz sie. Zarnowiec to idealny zbiornik dla wedkarzy. Gmina dostala dotacje i wybudowala min.: trzy fajne przystanie, zainwestowali w lodzie, jest gdzie spac, morze blisko, woda rybna, szczupak w herbie Nadola, czego chciec wiecej. Nie wiem czy maja suma w operacie czy nie maja ale juz wielu gosci wpuscilo na mniejszych zbiornikach suma i potem spadla populacja szczupaka. Tutaj to zarybienie w stosunku do pojemnosci zbiornika jest niewielkie ale po co zarybiac gatunkiem ktory stanowi potencjalne zagrozenie dla szczupaka a na ktorego i tak nikt nie bedzie na Zarnowiec jezdzil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nie zrozumielismy sie. Nie dla wedkarzy w znaczeniu, ze nie w tym kierunku ktos planuje rozwoj i probuje trzymac dwie sroki za ogon - kasa z licencji + gospodarka rybacka. Rybacy z leszczy i ploci nie wyzyja, ale sandacz...sieja...szczupak...Hmm...Po cholere sandacz w jeziorze ktore ma takie warunki dla szczupaka? O tych sumach lepiej zapomniec od razu... 800 tys sandaczy...Kupa kasy...Ale sie zwroci - i nie z licencji na wedkowanie. Nie moja kasa , nie moja sprawa. Zwracam tylku uwage na to bredzenie o turystyce wedkarskiej i jednoczesne dzialania w zupelnie innym kierunku...Na tym jeziorze mozna zarobic kupe kasy wylacznie na wedkarstwie, ale trzeba sie zdecydowac co sie chce robic i podejsc do tego profesjonalnie. Na dzis gmina gubi sie w tym co robi - moje wnioski po zapoznaniu sie z materialami na ich stronie www. Jestem po rybactwie i przez solidarnosc zawodowa nie powinienem takich rzeczy pisac, ale albo stawiamy na wedkarstwo (drapiezniki), albo na rybactwo ukierunkowane na te same ryby - bo ze smieci typu leszcz, ploc, okon rybak nie wyzyje...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Marcin, szczupaka nie 100 tys., ale blisko milion. Suma raptem niewiele ponad tysiąc sztuk. Nie dyskutuję czy to ma sens, bo o tym decyduje ichtiolog, który zna zbiornik. Sum jest kontrowersyjny, ale znam dużo bardziej kontrowersyjnych działań w naszych wodach, że o popieraniu szczupaka w wodach z pstrągiem nie wspomnę. Odpuśćmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Marcin, szczupaka nie 100 tys., ale blisko milion. Suma raptem niewiele ponad tysiąc sztuk. Nie dyskutuję czy to ma sens, bo o tym decyduje ichtiolog, który zna zbiornik. Sum jest kontrowersyjny, ale znam dużo bardziej kontrowersyjnych działań w naszych wodach, że o popieraniu szczupaka w wodach z pstrągiem nie wspomnę. Odpuśćmy. Jestem calkowicie odpuszczony- nie moja woda, raczej nigdy tam lowil nie bede, wiec moga wpuscic nawet piranie jak maja kaprys i kase. Zwrocilem tylko uwage na sprawe, ktora moim zdaniem wyglada delikatnie mowiac ,, dziwnie'' - niby idziemy w wedkarstwo, a naprawde idziemy w rybactwo. W komunikacie jest 100 tys szczupaka- przekopiowalem zywcem wszystko ze strony gminy. Ale moze byc nawet 100 milionow - tylko po co, jesli ma to byc woda dla wedkarzy? Dla wedkarzy wystarczy zabronic zabijac szczupaki, wysiedlic rybakow i mozna zaoszczedzic kupe kasy na zarybieniach...Ale niech sobie robia co chca, tylko nie wszyscy musza wierzyc w te ich dobre zamiary...Glupi przyklad- w Irlandii nikt dla wedkarzy wod szczupakami nie zarybia, a jest ich w pyte wszedzie...Bo nie wolno ich mordowac, a rybactwo srodladowe zasadniczo nie istnieje...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 @bigos ale to nie chodzi o to , żeby było wszystkim dobrze. Chodzi o to żeby było dobrze tym, którzy żyją z zarybień i odłowów.A to oni rządzą wodami w naszym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi