Skocz do zawartości

szafa z systemem

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

szafa, jak to szafa, u kazdego jest inna a u nas wedkarzy to juz jest pewna specyfika, wiecie co mam na mysli, nie? ;)

niejako, ze ja lubie szybko znalesc, to czego szukam, wiec staram sie miec nie tylko porzadek ale takze system, dlatego tez przetrzymuje przynety nie tylko w pudlach (woblery, jerki, gumy), ale takze na 'wieszakach' - sa to z reguly wieksze obrotowki i wahadla;

wedki stoja sobie wzdluz scianek szafy, oparte, w przegrodkach, dolnikami o twarda gabke i zahaczone o duze haki, ktore wkrecilem w scianki szafy;

wszystko czego nam potrzeba, to: kilka listewek 2X2 cm, roznej wielkosci haki, wiertarka, poziomnica, olowek, pistolet to klejenia na goraco i troche twardej gabki;

reszte mozecie sobie zobaczyc na zdjeciach ... idzie zima no i czasu bedzie wiecej :mellow:

ps. jezeli macie jakies ciekawe rozwiazania przechowywania sprzetu to podzielcie sie

post-24-1348913160,5823_thumb.jpg

post-24-1348913160,6308_thumb.jpg

post-24-1348913160,6635_thumb.jpg

@Pitt,

Czad!!! Pan Adam Słodowy mógłby od Ciebie brać korepetycje!!!

Ja również czaję się od dłuższego czasu na stojak na wędki do piwnicy - mam stary stojak na buty (zbite gwoździami około 10 deszczułek 40cm x 1cm x 1cm) i coś chciałbym z tego wystrugać - może masz jakiś pomysł?

Chciałbym, aby móc tam wstawić zarówno gołe kije, kije z kołowrotkami oraz tuby. Najlepiej, aby stojak był trójkątną bryłą, którą mógłbym wpasować w jeden z kątów piwnicy.

Widzę w Twoim opisie, że Ty do mocowania wędek do pionowej płaszczyzny (u Ciebie szafa; u mnie ściana piwnicy) wykorzystałeś wkręcane haki - może i ja tak zrobię. Z tym, że wolno stojący stojak zawsze jest bardziej mobilny, bo można go w razie czego przestawić w inny kąt :D .

Gratuluję pomysłowości i pozdro,

M.

@Marcin

NO jeśli mieszkasz W bloku i chce się posunąć do trzymania sprzetu w piwnicy to albo jesteś badzo odważny, albo znasz wszystich okolicznych złodziejaszków, albo masz pakt z Mephisto, albo jesteś yyyyy, jakby to powiedzieć... mało rozważny :mellow:

W piwnicy trzymam wodery...ale spodnibuty juz w mieszkaniu :D

Jakos nie przemawiala do mnie nigdy praktycznosc trzymania sprzetu w piwnicy. Chce sprawdzic przynety => do piwnicy po przynety. Nawinac linke => do piwnicy. Dla mnie OBLED :huh:

Tu nie mam piwnicy i trzymam wszystko w pokoju, a ze pokoj niewielki, to prawie wszystko w zasiegu reki B)

Guzu

Widziałem na własne oczy, pierwszy sejf na sprzet wędkarski Piotra. A może to i ten sam ? Daję słowo, jestem pełen uznania dla zdolności Pitta ! A jego zona Ania, piecze smaczne ciasto z jabłkami, rodzynkami i cynamonem !

Kapelusze z głowy, przed Słodowym ze Szwajcari

NO jeśli mieszkasz W bloku i chce się posunąć do trzymania sprzetu w piwnicy to albo jesteś badzo odważny, albo znasz wszystich okolicznych złodziejaszków, albo masz pakt z Mephisto, albo jesteś yyyyy, jakby to powiedzieć... mało rozważny :mellow:

Nasze osiedle jest (oby jak najdłużej) dosyć spokojne, poza tym, że jest chronione.

Ale chyba najważniejsze - gdybym rozłożył moje wobki przed moją 1,5-roczną córą, musiałbym się bardzo szybko poruszać, żeby zagrodzić jej dostęp do wszystkich kolorowych rybek, które na pewno by jej się bardzo spodobały (nie zważając na wiszące z nich kłujące kawałki metalu). Dlatego też wolę to trzymać w piwnicy :D .

Pitt, o kurcze ... ale placek :D rany julek .... uwielbiam jabłecznik. A widzisz w zeszłym tygodniu byłem doslownie przez 2 godz. w Zurichu ale nic nie mówiłem bo nie wiedziałem jak to wypadnie a tu załapałbym się na jabłecznik :mellow:

Pozdrawiam

Remek

@ Remek,

Nie no, kto jak kto, ale Administrator na forum wędkarskim prosi o przepis na ciasto :lol: :huh: Embarassed ...

Może otworzymy oddzielny dział - pieczenie ciast :mellow: ???

Oczywiście złośliwiec przeze mnie przemawia, bo sam ubóstwiam jabłecznik (koniecznie z dużą ilością cynamonu!!!).

@Pitt - pozdrowienia dla małżonki - samym widokiem tego Apfelstrudla można się najeść ;)