Skocz do zawartości
  • 0

Łódź kabinowa do 5,5m

hasior

Pytanie

Idzie wiosna i rozglądam się za łódką kabinową  ,szukam po rodzimych producentach i nie mogę nic ustrzelić,szukam czegoś w okolicy 480-550cm z jakąś mała kabinką i pokładem gdzie da się w 2 osobników spinningować,coś do silnika max 40-60km,łódka na Wisłę do dłuższych wypadów,koszt raczej nie wielki dlatego szukam używek do 25tyś ,szukam czegoś na czym da się zabierając zapasy przetrwać 3 dni na wodzie.jakiś spływik i te klimaty. ;)

Może macie jakieś sprawdzone typy?

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

chodzi o tą? http://allegro.pl/lodz-motorowa-romana-530-motorowka-wozek-gratis-i3076407190.html

czegoś podobnego szukam ale ta już chyba poszła

dokładnie o tą. wątpię czy poszła;) skontaktuj się z gościem. ale teraz widzę jest podobna lub nawet ze dwie. sam miałem na nią ochotę ale była chyba za 22 tys. wystawiona.

Edytowane przez slawito

• 0

O czymś takim nie myślałeś? :) .

Tyle że, dłuższa 6.80 i z silnikiem in-bord (90kM). Za akurat tą chcą 4000 euro. (bez przyczepy).

Bardzo stabilne statki i niewielkie zanurzenie ;) . No ale, mankament...kilka kilometrów trzeba po nią zrobić :) .

Bardzo kusząca, a gdzie do wzięcia i za ile?

• 0

Bardzo kusząca, a gdzie do wzięcia i za ile?

Dokładnie , jeśli to dobra stoczniowa produkcja i silnik oraz łódka w dobrym stanie to dobra oferta jak na polskie ceny , jak rozwiązany jest napęd? (pewnie "zetka") , jestem nastepny w kolejce po @francisco :)

Nie sprzedaję łodzi a ta jest przykładem tego, co można za np.4000 euro we Francji.

Ta akurat stoi w porcie na południu (nie pamiętam miasta musiałbym znowu przeglądać oferty).

Z reguły te z silnikiem "hors bord" są nieco droższe, ale to zasługa tendencji panujących powszechnie. Fakt, system "Z" to trochę więcej zabiegów w przypadku nieszczelności, naprawy itd…

Podobną tyle, że z silnikiem zaburtowym pomagałem kupić portalowemu ( inny portal) koledze. Doskonała i dzielna łódź (Guy Marine 680).

Mogę udzielić pomocy przy zakupie, jako "tłumacz-negocjator" :D .

Oczywiście, jako gratyfikację przyjmę dozgonną wdzięczność :D .

Nie wybieram nikomu oferty.

Nie robię interesów, pomagam w miarę możliwości .

Jedyny poważny mankament zakupu używanych statków z Francji to…zdjęcia kłamią!

Co prawda, jeśli sprzedawca potwierdza mi, że coś jest w dobrym stanie to jest.

Dużo gorzej mają się sprawy z "tak zwaną" higieną, sporo łodzi (ładnych na zdjęciu) może okazać się "schlewionych" do nieprzyzwoitości  :angry:  .

Łódź kupiona w byłym grudniu :) .

post-45658-0-28070800-1364499310_thumb.jpg

• 0

Jest jeszcze taka firma

http://www.orangeboats.eu/

Sprzedają różne kabinówki , często z małym silnikiem do "spacerowego" pływania , sprowadzone z Holandi , nie wiem czy są solidni i jak z terminami,  większość łodzi stoi za granicą do sprowadzenia częsć w PL , czasem do remontu i odświerzenia , ceny zachęcające , łodzie wiekowe ale za to w większości dobre markowe stoczniowe produkcje.