skalek-77 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Uchwyt SKss bardzo fajny,lekki i bardzo wygodny -polecam. W/g mnie do tego blanku skss 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Maniek ,widzę ,że blank już wybrałeś Jeśli chodzi o uchwyt,tu dużą rolę w spiningowych modelach odgrywają indywidualne gusta wizualne i tzw. wygoda oraz komfort trzymania wedki w łapie .Co do sygnału przekazywanego do łapy w/g mnie wielkiej różnicy raczej nie będzie między grafitem DPSa a insertem z drewna.Jak chcesz drastycznie i realnie podnieść czucie w łapie ,to zbrój badyla w casta A no blank już wybrałem , mam nadzieje że będzie mi się z nim dobrze współpracowało Co do uchwytu to wiem że najważniejsza jest wygoda ale wyglądać też musi dobrze Dzisiaj doszedłem do takiego wniosku , że lepiej troszkę poczekać.Odłożyć więcej kasy i mieć wędkę taką jaką sobie wymarzyłem Dlatego też do mojego przyszłego patyka pójdzie skss + insert od P. Matusiaka - czeczot brzozy barwiony na wisienkę Omotki pójdą w bordo żeby się ładnie komponowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Zaczynasz dobrze kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jaki wpływ na człowieka mają porady innych , oczywiście zmiany na plus Teraz tak sobie to obmyśliłem: Rękojeść dzielona z burnta brązowego Uchwyt fuji SKSS 16 lub 17 - to jeszcze do przemyślenia Do uchwytu insert w kolorze wisienki od Piotrka Matusiaka Omotki bordowe ze srebrnym tipetem A spacing troszkę "odchudzony" i teraz będzie tak: Y25-12-8JL-7L-6L-3x5L+top sic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 SKSS 16 będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Wobi wstawił wagę przelotek KR na wątku o KR więc policz ile waży taki komplet przez ciebie zaproponowany a ile KR 20,10,5,5H co jest własnie odpowiednikiem 25,12,8L .Poza tym popingi MHXa trochę trudno zbroić bo mają bardzo miękką szczytówkę i z reguły trzeba dodać jedną przelotkę więcej (przynajmniej ja tak miałem w P 904 -2)wobec tego lepiej polecieć gęściej w KR niż w standarcie Y,V,L. Mogę tylko powiedzieć z mojego doświadczenia że po zmianie przelotek na KR mój poping MHX odżył całkowicie .Rzuty są dalsze .jest szybszy i bez szkodliwych kątów o które na miękkiej szczytówce szczególnie łatwo. Nawet zalecano mi zbrojenie tego blanku w V na szczycie aby nie dopuścić podczas rzutu do przechodzenia linki przez oś blanku , przy KR nie ma takiej możliwości bo szczyt jest gęsto i lekko zbrojony. Może Dąbek111 coś powie o zbrojeniu Y,V,L na tych blankach bo zna je dość dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Ja Mańkowi z premedytacją i świadomy zalet i wyższości proponuję Fuji KR, a zestaw eksperymentelny Fuji Y25-12--8 wynikł bardziej z potrzeby chwili ,a wedka też działa bez zarzutu. Wybór wydaje się oczywisty , lecz jak zdecyduje tak bedzie miał. Edytowane 28 Marca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Już po Świętach pan w FC będą do nabycia te nowe KR umożliwiające zrobienie trochę większego tunelu do blanków solidniejszych, a więc jak kij będziesz robił w czerwcu to poczekaj trochę i jeżeli to jest kij pod korbę 4000 to ustaw sobie coś takiego 25H,12H,7KL-L,5,5KB,3x5,5KT szczyt 5,5MN a jak chcesz mieć jeszcze solidniej bo sądząc po skrócie MB jest to Magnum Bass a więc szczytówka nie ma nic z delikatności tylko z brutalnej siły to taki układ przelotek będzie naj... 25H,12H,7KL-L,6 KB,3x6KT szczyt 6MN ,solidnie lekko i adekwatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Już po Świętach pan w FC będą do nabycia te nowe KR umożliwiające zrobienie trochę większego tunelu do blanków solidniejszych, a więc jak kij będziesz robił w czerwcu to poczekaj trochę i jeżeli to jest kij pod korbę 4000 to ustaw sobie coś takiego 25H,12H,7KL-L,5,5KB,3x5,5KT szczyt 5,5MN a jak chcesz mieć jeszcze solidniej bo sądząc po skrócie MB jest to Magnum Bass a więc szczytówka nie ma nic z delikatności tylko z brutalnej siły to taki układ przelotek będzie naj... 25H,12H,7KL-L,6 KB,3x6KT szczyt 6MN ,solidnie lekko i adekwatnie No i zaczynamy nadawać na takich samych falach , troszkę mocniejsze zbrojenie w tym systemie już mi się podoba Wszytskie przelotki są już w BRC i FC , brakuje tylko jednej.Mianowicie 7KL-L , wiesz może czy jest już dostępna w Polsce gdzieś ? Edytowane 29 Marca 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 No i zaczynamy nadawać na takich samych falach , troszkę mocniejsze zbrojenie w tym systemie już mi się podoba Wszytskie przelotki są już w BRC i FC , brakuje tylko jednej.Mianowicie 7KL-L , wiesz może czy jest już dostępna w Polsce gdzieś ? Czytaj kolego ze zrozumieniem, FC pana Matuszewskiego jest dystrybutorem Fuji i ma w ofercie przelotki KR od samego początku ich pojawienia się, bodajże pod koniec 2011 .W 2013 doszły nowe produkty rozszerzające ofertę KR i tak jedyny w Europie przelotkami będzie dysponował pan Irek po Świętach później sądzę że inni bo się też pewnie u niego zaopatrzą lub mają innych dystrybutorów , paczka z Fuji z nowymi przelotkami w drodze. Zadzwoń po Świętach lub wejdź na stronę FC http://www.fishingcenter.com.pl/rekojesci_rezonansowe.php ewentualnie na forum FC jest tam wątek właśnie o KR http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=668 możesz zadać pytanie panu Irkowi kiedy będzie miał owe przelotki lub po prostu zadzwoń, a to że takie przelotki ma taka czy inna pracownia nie jest żadną nowiną bo jak już napisałem owe KR funkcjonują już ponad dwa lata tylko te nowe będą zaraz po Świętach Napisałeś że wszystkie przelotki są już w BRC chmmm...to kup mi proszę 5,5 KB bo pilnie potrzebuję a dostanę ją dopiero po Świętach u pana Irka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) A proszę Cię bardzo kolego Przed chwilą rozmawiałem z Robertem z BRC i jak tylko będą dostępne w hurtowni to odrazu wszytskie przelotki KR pojawią się w sklepie Edytowane 29 Marca 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) To będziemy razem czekali bo mnie też będą potrzebne te nowe KL-L KL-M i nowe rozmiary KB i myślę że po Świętach już będą na rynku. Bez tych dwóch nowych typów przelotek nie utwożych stożka gdzie tunel można zrobić trochę większy na 5,5 ewentualnie na 6 stkach. Na dzień dzisiejszy zarówno w Polsce jak i w Niemczech nikt takimi przelotkami nie dysponuje .FC ma dostać nowe przelotki po Świętach i tego się trzymajmy Edytowane 29 Marca 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 No i wszyscy są zadowoleni A co do spacingu to na 90 % polece w KR z tunelem z 5,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) ................ Edytowane 29 Marca 2013 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Nie polegał bym na tym co jest na stronie BRC ani na tym co mówi sprzedawca przez telefon bo sam się przekonałem na własnej skórze, że nie idzie to w parze z rzeczywistością i nie jestem pojedynczym przypadkiem.Ja tam zakupów nie zrobięMożesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Koledzy , takie dyskusje proszę przenieść na priv albo do wątku o pracowni BRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mogę zapytać jak wyszedł ten kijek? Jakie przynęty obsługuje? Chciałbym go pod główki 12-25/30g, da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mogę zapytać jak wyszedł ten kijek? Jakie przynęty obsługuje? Chciałbym go pod główki 12-25/30g, da radę?20 gramowa główka to max do tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Hej , kijek narazie jest w budowie.Nie mam czasu na dokończenie...Ale podczepiając przelotki na taśmę , testy rzutowe wypadły bardzo dobrze.Machałem główkami 10-15-20-25 gram + guma 3 cale relax. Wszytsko wypadło pomyślnie , wędka nawet przy główce 25g miała moc aby dobrze podbić Myślę że z lekkim przeciążeniem szczytu te 28g + guma będzie można podbić. Ja tego swojego robię właśnie pod takie główki jak napisałem tj 12-25g Zapomniałem dodać , w secie mam 9 przleotek + top.Zbrojony będzie za namową kolegów w fuji KR , stożek z 25 12 5,5 i tunel na 4,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Dopisz pod jaki rozmiar kręcioła, coś mi się przewinęło, że 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tak , zbroiłem go pod kręciek 3000/4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A jaki uchwyt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 20 gramowa główka to max do tego kija. Dzisiaj z konieczności przez dużą fale i wiatr latała z niego 35g główka i 3 calowa guma. Ciężko było ale dawał rade i myślę że jego maks komfortu to 30g + guma a 25g z 3'' relaxem lata bez żadnego problemu i tak zazwyczaj nim łowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Dzisiaj z konieczności przez dużą fale i wiatr latała z niego 35g główka i 3 calowa guma. Ciężko było ale dawał rade i myślę że jego maks komfortu to 30g + guma a 25g z 3'' relaxem lata bez żadnego problemu i tak zazwyczaj nim łowie.Dzięki za sprostowanie.sam zamierzam właśnie robić kij na tym blanku i słyszałem od paru osób,że do 20g jest ok , jak da radę i większa to jeszcze lepiej bo czasami te 20g może być za lekkie. Edytowane 1 Lipca 2013 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 A jaki uchwyt?DPS 18 , Z początku była 16 ale okazał sie dla mnie za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi