Skocz do zawartości

Wedki Ron Thompson

adamek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje szybko kupić wędke spiningową typu trawel. W sklepie do ktorego dzwoniłem maja wedkę Ron Thomson model Tyran 270cm 4 sklad  cw 15 45 .  Długosć i cięzar wyrzutu mi odpowiadaja wedeczka łowiła by prze wszystkim szczupaki na gumy i weblery. Czy łowi ktoś na taki model wedki lub inny Ron Thompson ? Jeśli ktos miał  nawet tylko w reku to chętnie poznam jakieś opinnie. A może ktoś zna sklep w warszawie gdzie można kupić fajny trawel na szczupaki w niedużej cenie?? 

adamek

Edytowane przez adamek

• 3 lata później...

Czesc.

Ja mam tą wędeczke i złego słowa nie powiem. łowie nia szczupaki i zabieram na wakacyjne wyprawy na kanary. Wędka ugina sie w miare dobrze pod rybą. Nadlewki lakieru w tej klasie cenowej to norma. Jeżeli kupisz to uwazaj na pianke w dolniku bo lubi odpaść. Jeden gość z forum łowi taką wędeczką rdzawce na oceanie i też chwalił. 

Reasumując. Ja polecam.

Mam Tyrana 2,70 15-45, i tyra(n)m nim Wisłę. Sprzęt nie do zdarcia. Czy za mocna? Kwestia gustu. U mnie ogarnia przynęty od 7-30g i to jest komfort, rzucić można i 50g bez strachu ale już bez przyjemności. W tej cenie wśród cięższych traveli nie widzę konkurencji. Taki beastmaster budżetowy;)

@FRS1985, ja się nieco obawiam, że wagę robi bardziej sam blank i te włókna PBO, krótkie tyrany ważą bardzo dużo, więcej niż takie same kije z dolnej półki uzbrojone zupełnie tragicznie, a lakieru akurat to nie widzę zbyt dużona Tyranie. Ale może się mylę.

Zastanawiam się czy te PBO to nie podobne włókna co Biofibre. Catany i Beastmastery też nie są lekkie, i też są mocne. Tylko RT szybszy, sztywniejszy.

W kazdym razie, blank to kompozyt, a nie czysty węgiel.