Skocz do zawartości

Głowica rzutowa do Sage Xi 2 wf9

peresada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy moglibyście mi polecić głowicę rzutową do tego kija? 

Łowienie to głownie zębate i czasem jakieś naparzanie w solance. 

Czyli dość duże muchy ( tu odległości nie muszą być jakieś wielkie bo łowie z łodzi bądź kajaka)

oraz muchy mniejsze (bassy być może) i tu przydało by się machnąć daleko.

Do tej pory łowiłem zębate z guideline pike, ale chciałbym popróbować głowic.

Poproszę o gotowy przepis ewentualnie, bo docinanie, kombinowanie to raczej nie na moją głowę.

Może ktoś próbował z głowicami z takim kijem i może coś wskazać.

Z góry dziękuję!

Pozdrówka

22 a 24 to juz wielkiego halo nie ma, tym bardziej ze jak dodasz muchę to też troszkę dociążasz set. OB ładowałby pewnie xi2 całkiem nieźle, dosc podobne do zane'a i u mnie śmiga to zacnie

Ciut lżejszą linką moim zdaniem łatwiej będzie ci utrzymać to wszystko w powietrzu i pipnąć

Co do patentu - pamiętam jak przyjechałem do PL i się podpytywałem, czy da się. "nooo powinno" :D

Jedyny problem moim zdaniem to łączenie. Czasem trzeba mocno wybrać linkę i jest kupa, mnie ostro wpieniało zawsze łączenie przechodzące przez przelotki, stąd wolę głowice zintegrowane. Pewnie sprowadza się do tego jak to zarobisz

Ale - lutnąć tym można z dobry runningiem naprawdę daleko. Kiedyś miałem pożyczoną głowicę z ich poprzedniej serii i do tego running łososiowy płaski - pięknie to latało. Niestety - głowica pożyczona i zarobiona tak sobie, ja running zrobiony na 3ech omotkach i było przy rzutach jakbyś PKP jechał

Witam

Głowica dla mnie to w zasadzie

jedyna opcja teraz z tej przyczyny ze obecnie mam jeden młynek obslugujacy dwa kije (ten xi i axis switch) Szarpnolem sie na wymarzony ale dosyć drogi mlynek

(Lamson arx) ktory idealnie wywaza mi oba kije, ale o dodatkowej szpuli w tym sezonie nie moze byc mowy

(kupilem tez nowa calcutte)

Stąd pomysł jednego mlynka i glowic. Na chwile obecna mysle nad głowicą skagit short 375-400grain

Z różnych źródeł slyszalem ze nieźle do dziala w jednoreczych muchowkach. Ciagle licze ze ktos cos napisze jeszcze watku. Natomiast jim tenny to doskonale kije. Jedyna ich wada to fatalne uzbrojenie i wykończenie. Szukalem golych banków. Niestety nie znalazłem stad uzbrojenie sage ktorego dostałem relatywnie tanio na wyprzedaży. Jednak w kategorii cena/jakość trudno przebic tego temple forka.

Pozdrowka

Witam

Głowica dla mnie to w zasadzie

jedyna opcja teraz z tej przyczyny ze obecnie mam jeden młynek obslugujacy dwa kije (ten xi i axis switch) Szarpnolem sie na wymarzony ale dosyć drogi mlynek

(Lamson arx) ktory idealnie wywaza mi oba kije, ale o dodatkowej szpuli w tym sezonie nie moze byc mowy

(kupilem tez nowa calcutte)

Stąd pomysł jednego mlynka i glowic. Na chwile obecna mysle nad głowicą skagit short 375-400grain

Z różnych źródeł slyszalem ze nieźle do dziala w jednoreczych muchowkach. Ciagle licze ze ktos cos napisze jeszcze watku. Natomiast jim tenny to doskonale kije. Jedyna ich wada to fatalne uzbrojenie i wykończenie. Szukalem golych banków. Niestety nie znalazłem stad uzbrojenie sage ktorego dostałem relatywnie tanio na wyprzedaży. Jednak w kategorii cena/jakość trudno przebic tego temple forka.

Pozdrowka

Jestem w lepszej sytuacji bo do zebaczy mam dwa kolowrotki z zapasowymi szpulami. Co do tego tfo to bylem bardzo blisko jego kupna lecz na horyzoncie pokazal sie protplasta x2 starszy rplxi w idealnym stanie tak ze zlasilem sie na niego tym bardziej ze za te same. pieniadze co tfo.

Rozmawialem kiedys z technicznym z sage. Powiedziano mi ze kije rplx, rplxi, xi2 i 3 zasadniczo duzo od siebie sie nie roznia. Blanki szybkie lub ciut szybsze oraz nieduza roznica w wadze blankow . Jedna rzecza ktora sprowadza je do wspolnego mianownika to"power lifting"

dobrze wiedzieć :-)

pozdrówka