peresada Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witam! Czy moglibyście mi polecić głowicę rzutową do tego kija? Łowienie to głownie zębate i czasem jakieś naparzanie w solance. Czyli dość duże muchy ( tu odległości nie muszą być jakieś wielkie bo łowie z łodzi bądź kajaka)oraz muchy mniejsze (bassy być może) i tu przydało by się machnąć daleko.Do tej pory łowiłem zębate z guideline pike, ale chciałbym popróbować głowic.Poproszę o gotowy przepis ewentualnie, bo docinanie, kombinowanie to raczej nie na moją głowę.Może ktoś próbował z głowicami z takim kijem i może coś wskazać.Z góry dziękuję!Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Pływająca? Tonąca?Wersja 22 gramy powinna być ok do Twojej wędki to +- jak outbound 8http://hurch.pl/ace-single-p125.htmlPlus możesz sobie głowicę obracać, co z resztą w opisie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) z moich obliczeń to powinno być ze 24g. nie bedzie za mało?ciekawy myk z tym obrotem.szukam pływającej. Edytowane 26 Marca 2013 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 22 a 24 to juz wielkiego halo nie ma, tym bardziej ze jak dodasz muchę to też troszkę dociążasz set. OB ładowałby pewnie xi2 całkiem nieźle, dosc podobne do zane'a i u mnie śmiga to zacnieCiut lżejszą linką moim zdaniem łatwiej będzie ci utrzymać to wszystko w powietrzu i pipnąćCo do patentu - pamiętam jak przyjechałem do PL i się podpytywałem, czy da się. "nooo powinno" Jedyny problem moim zdaniem to łączenie. Czasem trzeba mocno wybrać linkę i jest kupa, mnie ostro wpieniało zawsze łączenie przechodzące przez przelotki, stąd wolę głowice zintegrowane. Pewnie sprowadza się do tego jak to zarobiszAle - lutnąć tym można z dobry runningiem naprawdę daleko. Kiedyś miałem pożyczoną głowicę z ich poprzedniej serii i do tego running łososiowy płaski - pięknie to latało. Niestety - głowica pożyczona i zarobiona tak sobie, ja running zrobiony na 3ech omotkach i było przy rzutach jakbyś PKP jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Kiedys tez myslalem nad tymi glowicami i tak sie zastanawialem czy "skorka warta wyprawki" ? Stwierdzilem ze nie bede sobie zycia utrudnial, moze dlatego ze muche na zebacze traktuje jako opcje niz metode "tylko ta" peresada, widze ze po jim tenny przyszedl czas na Sage ( nie ty jeden ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 WitamGłowica dla mnie to w zasadziejedyna opcja teraz z tej przyczyny ze obecnie mam jeden młynek obslugujacy dwa kije (ten xi i axis switch) Szarpnolem sie na wymarzony ale dosyć drogi mlynek(Lamson arx) ktory idealnie wywaza mi oba kije, ale o dodatkowej szpuli w tym sezonie nie moze byc mowy(kupilem tez nowa calcutte)Stąd pomysł jednego mlynka i glowic. Na chwile obecna mysle nad głowicą skagit short 375-400grainZ różnych źródeł slyszalem ze nieźle do dziala w jednoreczych muchowkach. Ciagle licze ze ktos cos napisze jeszcze watku. Natomiast jim tenny to doskonale kije. Jedyna ich wada to fatalne uzbrojenie i wykończenie. Szukalem golych banków. Niestety nie znalazłem stad uzbrojenie sage ktorego dostałem relatywnie tanio na wyprzedaży. Jednak w kategorii cena/jakość trudno przebic tego temple forka.Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Mam podobny problem - jednego krecioła i - powiem szczerze, chyba coraz blizej mi do takiej opcji.Jeden running, do tego scandi do DH, jakis lekki skagit do Zane'a i cięższy skagit do DH, tez z nad glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) Krzysztof ile zapłaciłeś za blank? Bo może i ja bym sobie sprawił xi2 lub 3. Tylko jeszcze pytanie na jak bardzo i czym rożni się 2 od 3? Edytowane 27 Marca 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 210usd z tego co pamiętam. xi3 z tego co czytałem jest nieco lżejszy i szybszy. opinie są podzielone jedni wola 2kę inny 3kę.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 WitamGłowica dla mnie to w zasadziejedyna opcja teraz z tej przyczyny ze obecnie mam jeden młynek obslugujacy dwa kije (ten xi i axis switch) Szarpnolem sie na wymarzony ale dosyć drogi mlynek(Lamson arx) ktory idealnie wywaza mi oba kije, ale o dodatkowej szpuli w tym sezonie nie moze byc mowy(kupilem tez nowa calcutte)Stąd pomysł jednego mlynka i glowic. Na chwile obecna mysle nad głowicą skagit short 375-400grainZ różnych źródeł slyszalem ze nieźle do dziala w jednoreczych muchowkach. Ciagle licze ze ktos cos napisze jeszcze watku. Natomiast jim tenny to doskonale kije. Jedyna ich wada to fatalne uzbrojenie i wykończenie. Szukalem golych banków. Niestety nie znalazłem stad uzbrojenie sage ktorego dostałem relatywnie tanio na wyprzedaży. Jednak w kategorii cena/jakość trudno przebic tego temple forka.PozdrowkaJestem w lepszej sytuacji bo do zebaczy mam dwa kolowrotki z zapasowymi szpulami. Co do tego tfo to bylem bardzo blisko jego kupna lecz na horyzoncie pokazal sie protplasta x2 starszy rplxi w idealnym stanie tak ze zlasilem sie na niego tym bardziej ze za te same. pieniadze co tfo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Rozmawialem kiedys z technicznym z sage. Powiedziano mi ze kije rplx, rplxi, xi2 i 3 zasadniczo duzo od siebie sie nie roznia. Blanki szybkie lub ciut szybsze oraz nieduza roznica w wadze blankow . Jedna rzecza ktora sprowadza je do wspolnego mianownika to"power lifting" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Rozmawialem kiedys z technicznym z sage. Powiedziano mi ze kije rplx, rplxi, xi2 i 3 zasadniczo duzo od siebie sie nie roznia. Blanki szybkie lub ciut szybsze oraz nieduza roznica w wadze blankow . Jedna rzecza ktora sprowadza je do wspolnego mianownika to"power lifting"dobrze wiedzieć :-)pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam Zakupilem na ebay wyprzedazowanego skagita rio 375gTanio dalem wiec nawet jak nie zagra to nie bede rozpaczal.Dam znac jak to działa.Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 To co, standerus dobrze doradził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Zobaczymy. Tanio bylo ( 36usd) z wysyłką to zaryzykowalem. Co ciekawe ten skagit będzie tez dzialal na moim swichu czyli moze to byc 2 w jednym Edytowane 29 Marca 2013 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi