Witam, mam RIB 4,7m długości przystosowany do wędkowania (oczywiście przez mnie) przyszedł w końcu czas na pierwszą w życiu echosondę. Chciałbym się zmieścić w 2000zł, na co mam przede wszystkim zwrócić uwagę?
Najczęściej będzie ona używana do 3-6m głębokości, sporadycznie jak zaplanuję wyjazd na inny akwen, wtedy pewnie będzie stosunkowo głębiej. Czytam i czytam i każdy zachwala, że jego jest najlepsza. W zasadzie dziś ponoć sonary są lepsze, ale czy na wodzie do 4m one mają jakieś lepsze zastosowanie? A może na głębokościach 2-4m nie warto inwestować w taki sprzęt?
Pytanie
Gość Grendziu
Witam,
mam RIB 4,7m długości przystosowany do wędkowania (oczywiście przez mnie) przyszedł w końcu czas na pierwszą w życiu echosondę. Chciałbym się zmieścić w 2000zł, na co mam przede wszystkim zwrócić uwagę?
Najczęściej będzie ona używana do 3-6m głębokości, sporadycznie jak zaplanuję wyjazd na inny akwen, wtedy pewnie będzie stosunkowo głębiej. Czytam i czytam i każdy zachwala, że jego jest najlepsza. W zasadzie dziś ponoć sonary są lepsze, ale czy na wodzie do 4m one mają jakieś lepsze zastosowanie? A może na głębokościach 2-4m nie warto inwestować w taki sprzęt?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi