leepek Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 W dziale sprzedam zauważyłem, że przy ofercie sprzedaży drutu pojawiła się dyskusja co do zacisków i wyślizgiwania sie z nich drutu. Na kupionym przeze mnie drucie, na odwrocie opakowania są pokazane preferowane węzły wiązania. Skoro zaciski sie nie sprawdzają czemu nie sprobować np. The Clinch Knot ? W zamieszczonym linku do filmu pan wędkarz przekonuję, że jest tp chyba najlepsza metoda wiązania tytanów. Co wy na to ? https://www.youtube.com/watch?v=539qsgmoVkI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Ja jakiś dziwny jestem, bo przez kilka lat łowienia na tytany predatora ani razu mi nie puścił zacisk. Owszem, na tych najcieńszych - 20lb - kilka razy sie mi przesunął lekko, ale żeby zupełnie puscił? Nie przypominam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Zaciskałem.Robiłem to chyba dobrze, bo nie puszczało.Gdy pewnego dnia nie mogłem znaleźć ( ) rurek, zawiązałem. Wytrzymałość OK, ale estetyka...Od tamtej pory omotka, lakier i zero problemów. Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Ja z tytanami dopiero zaczynam zabawę.Napisałem temat ze względu na to, że pojawiają takie opinie o zaciskaniu, dlatego cieszę się że są osoby ktorę tą kwestię weryfikują.Janusz z checią bym zobaczył jak wyglądają Twoje przypony, na pewno by mnie to czegoś nauczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 sprobuj wezla, to bedziesz wiedzial, w czym problem? ja zaciskam od zawsze i trzyma od zawsze ... tez pewnie jakis dziwny jestem http://jerkbait.pl/topic/362-tytan/http://jerkbait.pl/topic/1061-przypony-tytanowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 I jeszcze coś takiego może się przyda http://jerkbait.pl/topic/4143-przypony-szczupakoweco-i-jak/?hl=%2Bprzypony+%2Bszczupakowe+%2Bjak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 nie wiem czy pojedynczy drut (jaki kupiles) dobrze gra z zaqciskami (plecionka lepiej bo sploty tra o tulejke i sie troszke kompresuje przy zaciskaniu).Jedyna metoda odzaluj 30 cm i zacisnij po obu stronach, ale jakos mi sie wydaje, ze bedzie kiepsko. co do zaciskania zwyklych plecionek nie robie rzadnych podwojnych petelek i nigdy problemu z wyslizgiwaniem nie mialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 a moglbys sfotografowac linke i tulejke, kleszcze (od wewnatrz) i tulejke po zacisnieciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 nie, myslalem, ze kolega leepek ma problem z montazem, ale widze, ze dopiero ma zamiar miec problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 no kolega leepek wydaje mi sie nie ma ani zaciskarki ani tym bardziej tulejek stad myslalem, ze do mnie piszesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Tak jak mówicie panowie.Nie mam zaciskarki, a tym bardziej tulejek i dopiero mam zamiar mieć ten problem chyba że zdecyduje sie na węzeł.A co do węzła, pitt, w czym problem zobacze? Z zaciskarek dostępnych w Polsce, takie będą że tak powiem poprawne ? SPRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 uzywam identycznej (tylko firmowanej przez FOX'a) i jest ok mam tez 2ga (cormoran?) kupiona w FM (ta ma tylko 1 szczeline) i tez daje rade.przy czym nie probowalem na knot2kinky (czy jak mu tam) na zwyklych drutach sprawdza sie rewelacyjnie (co ciekawe na plecionym tytanie najgorzej! - jak w czasie zaciskania uslyszysz zgryt to na 90% walnie w miejscu wejscia do tulejki). jak ci na pw pisalem - wysle ci troszke kevlaru jak wroce z ebro to sobie poprobujesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 chyba nie zostalem dobrze zrozumiany, piszac: sprobuj wezla, w czym problem? mialem na mysli: wez material, wyprobuj wezel, to zaden problem zrobic taki przypon na probe ... teraz wszystko jasne? co do zaciskarki, to trudno po kolorze powiedziec, czy bedzie dobra ... wazne jest, zeby zaciskala w kilku punktach, najlepiej 5-ciu ... wazny jest takze dobor tulejek, przy nieodpowiednim wyborze nie pomoga nawet najlepsze kleszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Aaa mój błąd, interpunkcja się kłania pokombinuje z węzłami na początek, jak nie będę zadowolony to zainwestuje w zaciskarke. no i w tulejki, tylko czy ja w naszym kraju dostane te odpowiednie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi