Skocz do zawartości

Spinning Wisla w rejonie Wawy lub okolic - wyprawa

pablitos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Czesc.

Wybieram sie w niedziele nad Wisle ( most Gdanski , Spojnia, moze Tarchomin )pomachac troche za boleniem lub sandaczem

Moze ktos ma ochote dołaczy?

pzdr,

Pawel

Chętnie bym dołączył, ale będzie to mało opłacalne bo w niedzielę ciężko o wolne główki - pełno grunciarzy - wolałbym raczej poza Warszawę W miniony weekend byłem nad Wisłą w Centrum Wawki w piatek, sobotę i niedzielę - KLAPA - wszystko zajęte :/

witam w niedziele być może wybierzemy sie z kolega na casta na Drwały lub Grochale jeszcze niewiadomo dokładnie moge powiedziec ze Drwały sa ciekawe wysepki rafki,ogólnie fajnie choc jak zawsze sporo dennych łowców z koszyczkami <_<

jak cos to sie mozemy spotkać ale na 100% nie powiem gdzie jedziemy już dziś bo musoimy to ustalić. :D

witam w niedziele być może wybierzemy sie z kolega na casta na Drwały lub Grochale jeszcze niewiadomo dokładnie moge powiedziec ze Drwały sa ciekawe wysepki rafki,ogólnie fajnie choc jak zawsze sporo dennych łowców z koszyczkami <_<

jak cos to sie mozemy spotkać ale na 100% nie powiem gdzie jedziemy już dziś bo musoimy to ustalić. :D

Byłoby SUPER :D CZEKAM NA INFO :D

Czesc. Był ktos z Was na rybach ? Jak wyniki?

pzdr,

p

Ja byłem w nad Wisłą (w Centrum, pomiędzy mostami) - KICHA - 3 razy - 1 szczupły 42 cm Boleń chodził, jednak trudno było go złowić - za dużo grunciarzy Ja to mam samozaparcie aby jechać nad Wisłę w Centrum, mimo że wcześniej bywałem i sytuacja taka sama - wszystko zajęte Czas to zmienić i w najbliższy weekend powiedziałem sobie ze tym razem zapuszczam się w BUSZ :lol: - gdzieś poza Warszawę

P.S z tego co widziałem, to pomiędzy mostami bierze sandacz - wymiary jednak nie powalają na kolana

Ja byłem w nad Wisłą (w Centrum, pomiędzy mostami) - KICHA - 3 razy - 1 szczupły 42 cm Boleń chodził, jednak trudno było go złowić - za dużo grunciarzy Ja to mam samozaparcie aby jechać nad Wisłę w Centrum, mimo że wcześniej bywałem i sytuacja taka sama - wszystko zajęte Czas to zmienić i w najbliższy weekend powiedziałem sobie ze tym razem zapuszczam się w BUSZ :lol: - gdzieś poza Warszawę

A próbowałeś kiedyś na lewym brzegu- dużo więcej mieisca B)

• 2 tygodnie później...

Witam

Łowię mniej więcej od mostu Śląsko-Dąbrowskiego do Spójni - na lewym brzegu.

W ostatnim czasie chodzę tylko i wyłącznie po zmroku - w godzinach +/- 19 - 23.

W dniu wczorajszym byłem z kumplem 2,5 h. wynik to:jeden jaź 44 cm. dwa sandaczyki w okolicach wymiaru i 6 kleni z czego trzy około 35 cm. Rybki może nie imponujące, ale ilość brań niesamowita, poza wspomnianymi wyjętymi była jeszcze cała masa pobić i trzy spięte ryby.

Na koniec jako ciekawostę powiem że znalazłem wiślanego killera, od miesiąca łowię praktycznie tylko na jednego woblerka o długosci 5,5 cm, zagryzają go chyba wszystkie rybki :D jak go stracę to rzucam ten sport

Pozdrawiam

Kuba

ja za 2 godziny startuje nad wisłe zaczynam od bulwaru staromiejskiego i mam zamiar dojść w okolice spójni zobaczymy co z tego wyjdzie...ostatnio na wysokości starego miasta miałem pare kleni i jazi i trzy bolenie...niestety wielkość ryb nie porażała (wszystko koło 30cm)...może dziś będzie lepiej :D