BartekP Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jak wrócisz to napisz jak wypadło. Mam również blisko na lewy brzeg i ostatnio mało czasu na wędkowanie a tak 2-3h można poświęcić. Nie wiem tylko czy temat warty zainteresowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 byłem od 18.30 do 21. efekt ledwo wymiarowy sandaczyk oraz boleń i jaź po niecałe 40 cm, zabrałem za duże przynęty i za mocny kij, nastepnym razem nastawie się na jazie, klenie bo myśle, że ich jest tam najwięcej no i oczywiście przynęty mniejszego kalibru...wszystkie dzisiejsze ryby skusiły się na srebrnego longa 2 za spiłowanym skrzydełkiem...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 siemanko łowił ktoś na wysokości CYPLA CZARNIAKOWSKIEGO ?aha i dzięki, że mnie przekonaliście do odwiedzenia odcinka od mostu Śląsko-Dąbrowskiego w dół rzeki jak do tej pory łowiłem raczej tylko od mostu Gdanskiego i niestety bez rezultatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Witam Świeże info.znad wisełki z ostatniego tyg.Odcinek w okolicach mostu gdańskiego: Wraz z kumplami: kilka kleni największe w okolicach 40 cm, dwa jazie 44 i 41 cm, kilka sandaczy - największy wczoraj 66 cm, i 1 kaczodzioby amator Egipskich ciemności. No i nakoniec muszę się pożalić, uczepiła mi się niezła lokomotywa - prawie na 100 % sandacz, niestety po chwili spadł - ale jeszcze sie spotkamy. Wszystkie ryby złowione na woblery. Pozdrawiam i życzę połamania.Kuba PS. z tego co widzę na IMGW - znowu woda nagle idzie do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 pytanko: co nawinąć na kołowrotek, żeby skutecznie połowić na Wiśle- plecionkę czy żyłkę ? a i jeszcze jedno pytanko: stosowac gumki czy woblery ? jeśli wobki to jakie są wasZym zdaniem najskuteczniejsze- woblery typu Salmo MINOW czy Salmo EXECUTOR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Jedni łowią na żyłkę inni na plecionkę to chyba bardziej przyzwyczajenie decyduje, ja łowię w Wiśle tylko na plecionke (rybom w tak syfiastej wodzie to i tak nie robi różnicy), co do woblerów to ja stosuje smukłe woblery, ja na nie mówie patyczaki, mają one drobną i migotliwą pracę..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Witam Ja z przyzwyczajenia stosuję żyłkę (w tej chwili 0,22), raczej rzadko plecionkę. Co do woblerów to wszystko zależy w jakim miejscu łowisz i na co się nastawiasz. W tym sezonie jak nigdy o tej porze roku używam raczej mniejszych niż zazwyczaj, w tej chwili skuteczne są i 6 i 5 cm, niezależnie od tego czy smukły czy pękaty, tak jak napisałem wcześniej wszystko zależy od miejsca. Kolejne świeżutkie wieści. Wczoraj - woda przybrała o jakiś metr, wraz z kumplem złowiliśmy 7 sandaczy - 6 z nich były wymiarowe - poza tym dwa spięte i kilka brań - wszystkie ryby oczywiście wróciły do wody PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Witam Panowie jak sukcesy na wisełce - temat coś przycichł ? Wczoraj kolejne 8 sandaczy i jeden bolek - wszystkie ryby prawie jak z jednej miary około 50 cm - niestety większe coś omijają woje woblery oczywiście nadal pływają w wiśle. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 gdzie WY kurcze łowicie, jak dotąd to ja na Wiśle w Warszawie to jeszcze nic nie złpałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Kolejne świeżutkie wieści. Wczoraj - woda przybrała o jakiś metr, wraz z kumplem złowiliśmy 7 sandaczy - 6 z nich były wymiarowe - poza tym dwa spięte i kilka brań - wszystkie ryby oczywiście wróciły do wody Kubson gdzie łowiliście w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitos Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Siemka,jak czytam jakie robicie wyniki w okolicach mostow ( tez tam czesto lowie ) to dochodze do wniosku ze lowic nie potrafie... musimy sie kiedys zgadac na spacer od slasko - dabrowskiego do spojni . Co Wy na to ?pozdro,pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Hmm w sumie bardzo chętnie sądze, że bardzo dobra inicjatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitos Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 no to fajnie moze #Sandacz# do nas dolaczy. jesze na zlocie wstepnie rozmawialismu o takiej wyprawie p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 pewnie im nas więcej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Boję się tylko o termin ten weekend raczej odpada a w nastepny siedzę na uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 ja z przyjemnością się wybiorę a ekipą raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 A jak tam u was z czasem w tygodniu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 mi pasuje każdy dzień, pracuje tylko do 12 a potem jestem wolny, odpada natomiast następny weekend bo jadę na pomorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 A jak tam u was z czasem w tygodniu???? Ja muszę wiedzieć wcześniej aby w pracy sobie poukładać wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 jak by co to i ja bardzo chetnie dołączę, tylko w tygodniu to z czasem kiepsko, dopiero wieczorem ok. 19 mógłbym być nad wodą, jak będą jakieś konkretne wiadomości to ja też się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam Takie spotkanie to bardzo dobry pomysł, jestem za, co do terminu to pasuje mi niedziela wieczór. Wczoraj wieczorkiem oczywiście nie wytrzymałem i wyskoczyłem z kumplem nad wodę, wyniki - sandacze niestety nie za duże: 52,49, i trzy kruciaki, trafiłem za to dwa klenie 34 i 45 cm, kumpel na koniec wyłamał się i zamiast woblera założył białe kopyto manssa i trafił bolka prawie 60 cm Generalnie dość duża liczba brań, szczególnie sandaczowych pstryków. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Kubson, nie odpisałeś mi Gdzie w niedzielę poprzednią łowiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Chetnie dolacze do Was w ten weekend jesli ktos sie wybierze...Te wyniki Kubsona brzmia niewiarydgonie trzeba by to zweryfikowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 łowiłem tam gdzie zwykle - okolice mostu gdańskiego. niewiarygodnie brzmi prawie jak kłamiesz PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Słuchajcie ja jestem obecnie na mazurach. W niedzielę o 9:00 będę wracał do Wawu. Myśle że nad rzeką mógłbym być ok 13:00. Co myślicie o tej Niedzieli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi