jerry hzs Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Z tego co wiem lada godziny rozpoczyna sie maraton szczupakowy w Vasterwik . Czy bedzie tam ktos z naszych ? , nie licze ekipy Salmo . Czy bedziemy miec jakies wiesci z Zawodow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Cos mi sie o ucho obilo ze jest okolo 10 ekip z karju .W sumie na 40 zalog to pokazna liczba .Jerry miala przybyc ekipa z USA ale chyba niedotarli ,szkoda podwyzszylo by to rangie zawodow .Trzymajcie sie chlopy. i lapac mi tam metrowki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 z tego co ja wiem to jest tam na pewno: efex, PePe oraz sworek. ponadto Andjrzej Turski, i jeszcze kilki POLSKICH nazwisk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Po niezłej bujance na Bałtyku łowili dzisiaj około 3 godzin. Złowili kilka rybek na 80+ i kilkanascie mniejszych.Wiadomości mam od Efexa jutro o trochę wcześniejszej porze będę mógł powiedzieć co się działo w ciągu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 ciese sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Jerry,Może kiedyś wystawimy załogę jerkbait.pl. Jestem coraz bliżej takiej decyzji. Tylko wiadomo jakie są problemy:- znalezienie sponsora - trzeba takiego mieć bo należałoby się do tego odpowiednio, profesjonalnie przygotować a na to potrzeba pieniędzy - załatwienie dodatkowej przepustki - praca, dom itd. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 ciese sie Cholercia nie bardzo jest z czego. Ryb mało pogoda fatalna. Nieustający deszcz i silny wiatr. Obie łódki Radek<>Tondera i Efex<>Sworek zaliczyły po kilka szczupaków prawie wszytko na jerki salmo. Brak metrówek i z tego co się dowiedziałem 90 też nie było. Na jutro zapowiadana jest poprawa pogody więc może się cos poprawi w ilości łowionych ryb. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 ciese sie Cholercia nie bardzo jest z czego. Ryb mało pogoda fatalna. Nieustający deszcz i silny wiatr. Obie łódki Radek<>Tondera i Efex<>Sworek zaliczyły po kilka szczupaków prawie wszytko na jerki salmo. Brak metrówek i z tego co się dowiedziałem 90 też nie było. Na jutro zapowiadana jest poprawa pogody więc może się cos poprawi w ilości łowionych ryb. Trzymam kciuki. No i ponownie wygra ekipa, która łowiła na gumy PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 No i ponownie wygra ekipa, która łowiła na gumy PozdrawiamRemek Po dzisiejszym dniu nie jest to takie pewne : Pogoda dzisiaj ciut lepsza jednak ryb nadal niewiele. Efex 4 ryby sklasyfikowane wszystkie na moją ulubioną przyntę slider 10 Łódka Piotra i Radka odrobinę pechowo bo Piotr stracił rybkę ocenianą na około 120 cm rybka zeszła z Jacka a później jeszcze spadają im ze slidera 10 trzy odrobinę mniejsze od tej pierwszej jednak coś tam podbierają i fotografują więc przesuwają się w klasyfikacji do przodu. Ryby dzisiaj zagryzały tylko jerki gumiarze bardzo szybko przestawiali się na ten rodzaj przynęt. :mellow: Jutro ostatni dzień a wyniki będą podane w czwartek. Oczywiście napiszę jak się skończy ta imprezka. A ja nadal trzymam kciuki za ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Nadawaj Zamker , nadawaj ...ciekawe jaki bedzie final . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 http://www.skargardsguiderna.sehttp://www.bigfishsweden.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 No to trzymamy kciuki. Z tego co widzę jakiś Holenderski team prowadzi? Szkoda tego szczupaka na jacka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Jestem właśnie w sąsiedztwie zawodów (wyspa Torron).Wszyscy zawodnicy szukają ryb płytko, bardzo płytko.My we trzech nałowiliśmy kilka małolatów a tylko 4 szczupłe 75cm-80cm.Każdy napotkany wędkarz kreci nosem bo brak ryb. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Co się dziwić - za chwilę chyba Vastervik będzie przypominał Wiartel m.in. dzięki takim imprezom. No ale cóż, tak zorganizowany jest świat. A ja coraz bliższy jestem myśli by stworzyć jerkbait.pl TEAM. Może jakiś sponsor to przeczyta PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Jestem właśnie w sąsiedztwie zawodów (wyspa Torron).Wszyscy zawodnicy szukają ryb płytko, bardzo płytko.My we trzech nałowiliśmy kilka małolatów a tylko 4 szczupłe 75cm-80cm.Każdy napotkany wędkarz kreci nosem bo brak ryb. Andrzej Prawda to niestety. Dzisiaj znów połowiły slidery. Wyniki podane zostaną dopiero jutro o 20.00. Wiadomo, że łódka Efexa jest w klasyfikacji przed Piotrem i Radkiem, którzy jak dobrze zrozumiałem mają wynik cos około 410 cm. Na zakończenie dnia Efex gubi rybe ponad 80 cm która dała by wynik ponad 500cm. Dwie dosyć doświadczone kilkukrotnie już startujące w tych zawodach drużyny Szwedzi i Francuzi zostają zdyskfalifikowane za spóźnienie na punkt pomiaru czasu na zakończenie łowienia. Ekipa sędziowska jest nieubłagana.Wyniki zostaną ogłoszone jutro o 20.00 o czym poinformuje około 21.00 Jutro dzień towarzyskich zawodów Wszyscy na jednego czyli wpisowe po bodajże 50E i wygrywa najdłuższa ryba. Trzymam kciuki za naszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 No to jestem ciekawy. Wynik 500 jest całkiem niezły. Gratulacje! Zobaczymy - czekam z niecierpliwością. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 ciese sie Cholercia nie bardzo jest z czego. Ryb mało pogoda fatalna. Nieustający deszcz i silny wiatr. Obie łódki Radek<>Tondera i Efex<>Sworek zaliczyły po kilka szczupaków prawie wszytko na jerki salmo. Brak metrówek i z tego co się dowiedziałem 90 też nie było. Na jutro zapowiadana jest poprawa pogody więc może się cos poprawi w ilości łowionych ryb. Trzymam kciuki. No i ponownie wygra ekipa, która łowiła na gumy PozdrawiamRemek Z tego co pamiętam to w ostatnich 2 latach wygrywał Polski team Grzegorz Zarębski oraz Rajmund Litwinski, i oni chyba nie łowili na gumy .... ale głowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 No to jestem ciekawy. Wynik 500 jest całkiem niezły. Gratulacje! Zobaczymy - czekam z niecierpliwością. PozdrawiamRemek No niestety tej 500 własnie nie ma bo Efex pozwolił sobie zgubić rybkę w czasie holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Z tego co pamiętam to w ostatnich 2 latach wygrywał Polski team Grzegorz Zarębski oraz Rajmund Litwinski, i oni chyba nie łowili na gumy .... ale głowy nie dam Coś mi się nie wydaje: - 2006 - 1 miejsce, 440 cm, Mikael Andreasson, Daniel B?rjesson - Sweden, Zarębski i Litwiński 7 miejsce- 2005 - 1 miejsce, 482 cm, Werner Wendland, Bj?rn Wendland, Germany, Litwiński i Zarębski 5 miejsce Oczywiście nie ujmuję umiejętności Rajmundowi Litwińskiemu i Grzegorzowi Zarębskiemu bo to świetni/super wędkarze. Oszzzz ten Efex Jak sobie patrzę na wyniki z poprzednich lat to 500cm to rewelacyjny wynik! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 to moze w latach 2003 i 2004 ale wiem napewno ze 2x wygrali EDIT: 2004: 1. Team 13. – Poland Rajmund Litwiski & Grzegorz Zarebski2. Team 9. – Poland Peter Piskorski & Radoslaw Zaworski3. Team 14. – Netherlands Leon Cramer & Evert Oostdam4. Team 6. – France Christian Mathey & Mickael Perron5. Team 4. – Germany Werner Wendland & Bj?rn Wendland 2003: 1. Rajmund Litwinski & Grzegorz Zarebski, Polsko (471 cm)2. Eckhart G?tze 6 Edward Heimbuch, N?mecko (441 cm)3. Piotr Piskorski & Radoslaw Zaworski, Polsko (427 cm)4. Piotr Piotrowski & Jaroslaw Rembiszewski, Polsko (423 cm)5. Robert Taszarek & Slawomir Kubasiewicz, Polsko (420 cm) swoja drogą 2003 rok był zdominowany przez Polske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Ale skoro zajmujesz się statystyką to zobacz też jaki był % udział Polaków w latach 2003 i 2004. Teraz to się zmieniło i Polacy są jednymi z .... przez co rywalizacja staje się bardziej obiektywna i równa. Nie zmienia to faktu, że to są zawody i trzeba się napracować na wynik. Znajomość łowiska jest tutaj nie do przecenienia. Tak więc ... planując team jerkbait.pl na takie zawody trzeba by pewnie z 2 sezony zapłacić frycowe aby później można było podjąć równorzędną rywalizację. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 wtedy tamte Szczupaki nie widzialy jeszcze Fatso i Sliderów teraz to sie juz na tym znają A co do reprezentacji to musiałyby tam pojechac osoby które łowią regularnie metrówki i maja ogromne doświadczenie z ich zachowaniami ,co na Polskie warunki jest dosc trudne poniewaz u nas nie ma metrówek Znalezienie tych bestii raczej by wynikało z umiejetnosci zawodnika, chodz nie powiem znajomosc miejsca tez sie przydaje, przy czym jezeli chodzi o Szkiery to raczej bedzie to wynikac z dyspozycji Szczupaka w określonym dniu. Nie znam dokladnie jakie sa reguly treningów na Vastervik (na niektorych miedzynarodowych zawodach wody sa zamkniete przed startem)Trzeba by pojechac tam, na miesiac badz 2 przed zawodami wynajac przewodnika ( jezeli bedzie to mozliwe ) i przez okolo tydzien lub 10 dni dokladnie oblawiac te tereny. Nastepnie wyciagnac wnioski i powtorzyc to na zawodach , wiem łatwo sie mówi ale i tak w 90% najwieksza role odegraja umiejetnosci wędkarzy + odrobina szczęscia które jak sie mowi w wędkarstwie sprzyja lepszym Jakies wiesci o ekipie SALMO i Polakach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 u nas nie ma metrówek No z tym to ja bym się akurat kłucił... nawet baaaaaardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 dobra mifek być to są ale mi chodzilo o to ze jest duza roznica w tym czy lowisz 1-2 metrówki w roku a czy lowic 3-4 metrówki w miesiacu A napewno nie w takiej ilosci aby trenowac na nich jak np na Szkierach EDIT: Najlepsza polska ekipa to Salmo z Efexem na czele, 5 miejsce z wynikiem 423cm GRATULACJE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Najlepsza polska ekipa to Salmo z Efexem na czele, 5 miejsce z wynikiem 423cm GRATULACJE!![/b] Druga ekipa Piotr i Radek miejsce ósme z wynikiem 413 czyli 5 załóg w 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi