Skocz do zawartości

biomaster 2500 FB

selk

Rekomendowane odpowiedzi

mam okazje kupic w niezłej kasie ten kołowrotek biomaster 2500 FB - przywieziony z zachodu

ale niestety tylko zdalnie  - nie moge pomacac przed zakupem :(.

Kwesteia działania - kołowrotek przyjdzie z mozliwością sprawdzenia przed zapłatą ale:

- do czego on sie bedzie nadawał - szukam czegos uniwersalnego do spiningu sredniego na szczupaka sandacza

mam stradica 2500 Malezja  na okoniówke

mam tez stradica 3000 SRB - do ciezszych celw spiningowych

w sumie spełniają moje potrzeby ale wiadomo człowiek chce lepszego.Obawiam sie czy to maleństwo to zniesie - jakoś nie potrafie sobie wyobrazic wielkości -  po pojemności szpuli patrząc to nie jest to zbyt duzy kołowrotek

Miał ktoś w ręku - może przybliżyc - opisac do czego sie toto nadaje  ? - pilnie potrzebuje informacji !!!!

Jeszcze nie spotkałem Shimano bez luzów ,one tak mają no może jdm nie,Ale te luziki jakoś specjalnie się nie powiększją z czasem.

Do cięższego łowienia to 4000.

Nawet jdm mają.W nowym TP SW4000XG usuwałem luz na przekładni ;) .Jak dla mnie za duży był.

Edytowane przez Jozi

• 11 lat później...

Odgrzebuje po latach.Może ktoś ma/posiadał ten kołowrotek i podobny dylemat przerabiał.

Na lekko łowię mało i szkoda mi kasy na kolejny młynek. W zasadzie do maja leci głównie pstrąg,  sporadycznie kleń/jaź, czasem okonie i właśnie chciałbym mieć 3 szpulę pod pletkę. Na oryginał nie liczę ale może z jakiegoś innego modelu podejdzie. Jeśli ktoś coś podpowie będę wdzięczny. pozdrawiam.

Odgrzebuje po latach.Może ktoś ma/posiadał ten kołowrotek i podobny dylemat przerabiał.

Na lekko łowię mało i szkoda mi kasy na kolejny młynek. W zasadzie do maja leci głównie pstrąg,  sporadycznie kleń/jaź, czasem okonie i właśnie chciałbym mieć 3 szpulę pod pletkę. Na oryginał nie liczę ale może z jakiegoś innego modelu podejdzie. Jeśli ktoś coś podpowie będę wdzięczny. pozdrawiam.

2008-2017 od Stradica w górę z wyłączeniem Stelli, do 2012 nie musisz zmieniać pokrętła hamulca, powyżej 2012 będziesz musiał zmienić drag knoba.

• Like 2

Dziękuję bardzo. Pozdrawiam

Jak coś namierzysz to sprawdź czy dana szpula posiada od wewnątrz gniazdo na łożysko bo nawet w rocznikach które podałem mogą się zdarzyć pułapki, np. Stradic FJ od którego szpulka niestety nie podejdzie (zapomniałem o nim wcześniej wspomnieć). Natomiast od Stradic FA Ci4+ lub FB Ci4+ będą pasowały, w tym drugim przypadku niestety będzie trzeba wymienić pokrętło.

• Like 2