Tomek Wielgus Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Pięknie wyszło.Niestety pełne pręty węglowe z wyższego modułu są praktycznie nieosiągalne , a szkoda...Bardzo by to ułatwiło życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 A pełny nie byłby za sztywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
struc Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Wlaśnie to osadzenie spigota w dolniku, żeby wyszło centrycznie, może nie wyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) Jak jest centryczny i wsadzany od dołu, raczej nie._____ Edytowane 16 Lutego 2019 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Spigoty, powoli się robią. Duży gotowy, mniejszy-dopiero przymiarki. Wzmocni się złącza i jeżeli ugięcia będą zadowalające będzie można kolejne wklejać na gotowo. Cały czas nauka, testy, próby. Oczywiście na "nic nie wartych" kijach. Tego (praktyki, doświadczenia) nigdy za wiele. _______ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Gotowe. Sprawdzone nawet dzisiaj na sucho (linka, przypon, wełenka, pseudo trawnik) przy tym mocnym wietrze. Powinno śmigać. Ryby przetestują kija może od maja. Po testach "zaślepki" w otwory i używać do wyczerpania. ______ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Hej jako typowy lajik mam pytanie przymierzam się do kupna wędki ale jej długość jest dla mnie nie do przyjęcia w jednośladzie z racji długich podróży ONCS710MF wędka od St Croix można było by ja obciąć idealnie w pół i wklejać czy zamontować spigot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września Hej jako typowy lajik mam pytanie przymierzam się do kupna wędki ale jej długość jest dla mnie nie do przyjęcia w jednośladzie z racji długich podróży ONCS710MF wędka od St Croix można było by ja obciąć idealnie w pół i wklejać czy zamontować spigot? Pewnie ze mozna, tylko po co Lepiej odrazu kupic dwusklad lub trawela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września Racja, ale akurat ten kijek jest 1 składem . A ciężko jest w ofercie marki znaleść coś podobnego w 2 składach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września Racja, ale akurat ten kijek jest 1 składem . A ciężko jest w ofercie marki znaleść coś podobnego w 2 składach . Najszybciej w FishingArt Krakow, oni powinni miec materialy na spigoty. Ale czy beda chcieli zrobic to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września A co to za model? Nie po kodzie lecz z nazwy. Połamańce różne ludzie mają. Wystarczy znać materiał blanku i inny podobny powinien obskoczyć temat. Przy cienkościennych blankach o bardzo dużej sztywności jest najtrudniej bo trudno znaleść taki o mniejszej średnicy aby miał podobną sztywność. Wtedy wchodzi się już w pełny pręt. Pytanie tylko jaki i z czego. Przy grubosciennych raczej się da i jest to prostsze. Naprawiałem kiedyś końcówkę szczytu GLX Loomisa (4-5cm) i jedyne co mogłem wsadzić w niego to była „igła” zrobiona z pełnego włókna węglowego. Żeby uzyskać podobne płynne ugięcie całości klejonego obszaru musiałem nawinąć rowing węglowy po zewnątrz bo sam pełny „spigot” nie był w stanie być tak sztywny jak rurka o większej średnicy oryginalnego blanku złamanej szczytówki. Podobnie było z innymi kijami (karpiówka ,muchówka). Jedno co pewne, przerabiany/naprawiany kij nie jest już tym co oryginał. Na pewno jest (może być) inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi