Fatso Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 To jest jedno z wielu takich zestawień na stronie Batsona. Tube I.D.mm (1/64in) 1.6mm(4.0) 1.8mm(4.5) 2.0mm(5.0) 2.2mm(5.5) 2.4mm(6.0) 2.6mm(6.5) 2.8mm(7.0) 3.0mm(7.5) 3.2mm(8.0) 3.4mm(8.5) 3.6mm(9.0) Na stronie amerykańskiego importera Fuji (anglersresource) tez mozna cos podobnego znaleźć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Czas na stolarkę...dzisiaj zrobiłem coś w stylu wrappera i suszarki do omotek Jutro zrobię rowki na blank i zamówię jakiś silniczek niskoobrotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Poszukaj silniczka od mikrofalówki.najtaniej wyjdzie. Ja w usługach kupiłem za 15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A nie za wolny on będzie ? Patrzyłem na allegro teraz to wszytskie są 5/6 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Sam działam na takim i jest git.A jak nie masz wpawy jeszcze zbyt duzej to nawet lepiej na wolniejszych obrotach Tyłe że mój silniszek ma chyba z 7-8 obr/min Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Co do napędu z wykorzystaniem silnika wolnoobrotowego - masz taką opcję, ze możesz kupić silnik z nieco większą prędkością obrotową, a przez zmianę napięcia zasilania (zasilacz z regulacją napięcia) możesz regulować jego prędkość w czasie pracy. Oczywiście pojawia się tu dodatkowy koszt zasilacza. Mi pomógł brat - kupił jakiś tani zasilacz antenowy i wymienił stabilizator w zasilaczu (by zapewnić nieco większy prąd, by zasilacz się nie spalił). Jak na razie zestaw działa dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volpi Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Może ten się spodoba;)http://allegro.pl/silnik-10-obrotow-min-230-volt-prosto-z-sieci-i3131812196.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Tak , ten będzie chyba najlepszy Wkrótce zamówie...a tymczasem poszło zamówienie do Rodmasa na korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 No i przyszły przelotki , nici itp Przeraziła mnie wielkość tych przelotek 4,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 No i przyszły przelotki , nici itp Przeraziła mnie wielkość tych przelotek 4,5 P1060327_10-04-2013.jpg P1060329_10-04-2013.jpgPrzelotki 4,5 nie są nadmiernie wielkie więc nie ma co przerażać , ot normalne przelotki , wielkie to by były ósemki na szczycie twojego kija ale jak chcesz lżej to są jeszcze minimy mikro chyba w rozmiarze 3 ale to już przegięcie do 15 lb kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Mi chodziło że są aż tak małe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Przerazisz sie jak zaczniesz je omotkowac pierwszy raz, szczegolnie jakbys jakies wstawki robil Nerwicy czasami mozna dostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Przerazisz sie jak zaczniesz je omotkowac pierwszy raz, szczegolnie jakbys jakies wstawki robil Nerwicy czasami mozna dostac E nie przesadzajmy, aż tak strasznie nie jest,można się przyzwyczaić, a satysfakcja z pokonania samego siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Aż zaraz chyba przysiąde i coś omotam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) E nie przesadzajmy, aż tak strasznie nie jest,można się przyzwyczaić, a satysfakcja z pokonania samego siebie... No moze troche Szczerze to przy pierwszej sie troche wnerwialem, jak zalapalem sposob to juz poszlo szybko Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez DelTor0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Nie bądź taki...podziel się swoim sposobem na omotkowanie takich małych przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 E nie przesadzajmy, aż tak strasznie nie jest,można się przyzwyczaić, a satysfakcja z pokonania samego siebie... E tam, mnie za każdym razem wuj strzela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Jakoś sobie poradze , ja cierpliwy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zaparz meliski lub zaopatrz w inny doping.Z drugiej strony z tymi KT jeszcze nie jest tak tragicznie ,mają dość konkretne stopki.Problem jest przy zwykłych L-kach 5 i 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 problem to jest przy minimach L 3 i szczytówce 1 mm, łatwo połamać kij w napadzie agresji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Prawda, L4 to masakra. Mniejszych nie próbowałem (całe szczęście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 A przy takich małych przelotkach jest konieczność najpierw "złapania" je klejem do blanku ... czy sama omotka wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie słyszałem dotychczas o "łapaniu" klejem, chyba że chodzi o przymocowanie przelotki na blanku przed omotkowaniem. cienki paseczek taśmy malarskiej wystarcza, ważne żeby dobrze przygotować stopki przelotki przed nawijaniem nici. Co wcale nie jest łatwe przy micro przelotkach. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez osiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Nic tam nie klej, taśma i powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zobacz w wątku Dąbek111 jak przymocować przelotki. Kolega zepsuł dziecku rowerek i przymocował na wętylek Niestety po skończeniu omotkowania procesu z wentylkami nie da się odwrócić więc dziecko do dzisiaj płacze i nie rozumie dlaczego nie może na rowerku pojeździć, a tak na poważnie to chyba najlepszy sposób przytwierdzenia tymczasowego przelotek ponieważ można w ramach szukania optymalnych ustawień szybko je przesuwać, testować rozsuwać a jak się jakaś skręci i nie jest w osi wystarczy mała korekta i już jest na swoim miejscu , słowem polecam ....oczywiście nie popsucie rowerka tylko wętylek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi