krzysiek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 No niewątpliwie, jak kręgosłup jest bardzo wyraźny, a blank bardzo krzywy, to nie jest to prosty temat. Ale Manniek ma minimalne skrzywienie, więc i dylemat żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Kręgosłup jest wyznaczony przez roberta.Newet nie sprawdziłem jak mocno jest wyczówalny ... A.co do tego skrzywienia to patrząc od strony początku części szczytowej widać na wysokości 30-40 cm od szczytu jak blank zaczyna układać się w łuk.Przykładając do prostej powierzchni i kręcąc blankiem szczytowka odstawała na 1 do 1,8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 To sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Sprawdź sprawdź, a nuz sie pomyliłem i wyznaczyłem południk a nie kręgosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Południk, czy północnik sprawdź Mańku, czy jest wyraźny. Jak jest, to ja bym zbroił po kręgosłupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Te blanki maja przeważnie dwa, jeden mocny, jeden słaby. Zaznaczony masz ten mocny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 No to nie ma dylematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Jak znam życie zaraz będzie nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Bo rodbuilding to sztuka i wyboru, i kompromisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Bo rodbuilding to sztuka i wyboru, i kompromisu nie chodzi o RB chodzi o mańka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Wiem, ale próbowałem jakoś z tego wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Coś się zaczyna dziać , spacing ustalony , koreczki rozwiercone...jutro toczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Uff...pierwszy krok za mą , teraz to już jakoś pójdzie.Oczywiście nie obyło sie bez wpadki i podczas toczenia jednego elementu splitu korek się rozwalił ;/ Jeden element zrobiłem i jestem zadowolony , wedka zaczyna wyglądać jak wedka Mam do Was pytanie , czy omotki nie polakierowane mogą długo stać ? Fotki: http://db.tt/oLmoMEJz http://db.tt/xuYSwnCd Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Powiem Ci, że ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Patrząc na poszarpana powierzchnię toczoną, to używasz chyba za grubego papieru i za mocno napierasz na korek. Tak mi się wydaje. Może jeszcze za małą prędkość obrotową masz. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez yankis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ten element nie jest jeszcze wykończony Uzywalem papieru o gradacji najpierw 46 potem 120 i to.koniec.Zostało jeszcze wyszlifowanie płótnem 400-600-1200 tak więc bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Poczyniłem swoją pierwsza w życiu omotke.Wyszło nawet ładnie ale zrobiłem kilka błędów.Za mało lakieru jest przy krawedziach i na stopce bo widać nici :/ A za dużo wlało się pod stopkę i zrobił się nieduży babol:( Macie jakieś sprawdzone metody żeby takie coś nie występowało ? Fotki http://db.tt/E3ToavQJhttp://db.tt/E5zvbnHj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Mam, opisywałem na forum. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Nie ma aż takiej tragedji ,sprawa prozaiczna potrzebna kolejna warstwa i nie włączaj odkurzacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Tak jak Rafał pisze ,druga warstwa cienko i będzie pan zadowolony, swoja drogą oby tylko takie babole się trafiały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Kurcze , chłopaki pomocy Nie wiem co jest ale za każdym razem jak daję pierwszą warstwę lakieru to bardzo dużo spływa mi go pod stopkę i tworzy się nieładny babol...jak temu zaradzić ? Czytałem posty Krzyśka na temat lakierowania , poziomowania kawałkiem plastiku itp. ale nic o babolach nie pisał Może daje za dużo tego lakieru , chociaż staram się jak najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Masz wypoziomowanego wrapera- może jest przechylony w tą stronę i zlatuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 co to jest babol ?? bo nie wiem o co ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 No takie cuś , że pod stopkę wlewa sięlakier i tworzy się bąbelek lakieru ,który brzydko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 a próbowałeś go usunąć zanim lakier zastygł?? lakier się tam zbiera bo jest tam najwyższy punkt i tworzy się taka jakby zapora dla lakieru... przynajmniej ja tak to sobie rozumuje, spróbuj może wrapper ustawić pod kątem innym, tzn żeby szczytówka była wyżej niż rękojeść... może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi