patu Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 ..a od kiedy lakier spływa ku górze ...poziomica i po sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 ..a od kiedy lakier spływa ku górze ...poziomica i po sprawie...zatrzymuje się przy górce którą tworzy stopka, może to żle opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Patu przekazał celną uwagę,która wydaje sie oczywistością,choć może nie dla wszystkich. Mi też często lakier wychodzi poza omotkę tworząc w miejscu łączenia ramki przelotki i blanku dość sporą górkę lakieru ,która wygląda nie estetycznie .Wiadomo ,że lakier w tym miejscy powinien się jednak znaleźć,a jego ilość reguluję podstawiając igłę w trakcie obrotów suszarki ,tak po 1-1,5h po starcie ,zbierając przaktycznie wszystko z tego miejsca.Ilość ,która i tak się tam zbierze do końca procesu suszenia ,będzie odpowiednią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Już chyba wiem co jest z tym lakierem , moim zdaniem trzeba dawać 3 warstwy.Pierwsza cieniutko tylko przesączyć nici , druga grubiej , trzecia cieniutko.Co do tego babola to patent z igłą jest ok i udało mi się zniwelować powstawanie tego.Poziomowanie kawałkiem plastiku wg patentu Kryśka też mam jako tako opanowane Zapomniałem dodać, lakier to profinish LB kupiony od Roberta z BRC. Tak wygląda omotka po 2 warstwie lakieru , jak dojdzie trzecia to będzie chyba ok.Zrobiłem tylko troche za duże krawędzie lakieru poza omotką ale to przez światło , przy sztucznym ciężko się robi. Pozdr i obiecuje już Was nie zamęczać , za kilka dni foto gotowego kijka Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Można dać i 5, tylko po co? Dwie w zupełności wystarczą, a komercyjni dają przeważnie jedną. Lakier gładki, tylko krawędz "łysa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Czasu mało , delikatna zmiana planów.Troche gratów idzie pod młotek http://jerkbait.pl/topic/28079-przelotki-lakier-i-inne-graty-do-rb-s/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Coś innego będziesz zbroił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ten sam blank , w wersji castingowej I już nie ja a kolega dąbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi