Skocz do zawartości

Manniek rod's...

Rekomendowane odpowiedzi

Patu przekazał celną uwagę,która wydaje sie oczywistością,choć może nie dla wszystkich. :rolleyes:

Mi też często lakier wychodzi poza omotkę tworząc w miejscu łączenia ramki przelotki i blanku dość sporą górkę lakieru ,która wygląda nie estetycznie .Wiadomo ,że lakier w tym miejscy powinien się jednak znaleźć,a jego ilość reguluję podstawiając igłę w trakcie obrotów suszarki ,tak po 1-1,5h po starcie ,zbierając przaktycznie wszystko z tego miejsca.Ilość ,która i tak się tam zbierze do końca procesu suszenia ,będzie odpowiednią.

Już chyba wiem co jest z tym lakierem , moim zdaniem trzeba dawać 3 warstwy.Pierwsza cieniutko tylko przesączyć nici , druga grubiej , trzecia cieniutko.Co do tego babola to patent z igłą jest ok i udało mi się zniwelować powstawanie tego.Poziomowanie kawałkiem plastiku wg patentu Kryśka też mam jako tako opanowane :) Zapomniałem dodać, lakier to profinish LB kupiony od Roberta z BRC. 

Tak wygląda omotka po 2 warstwie lakieru , jak dojdzie trzecia to będzie chyba ok.Zrobiłem tylko troche za duże krawędzie lakieru poza omotką ale to przez światło , przy sztucznym ciężko się robi. 

post-50563-0-01691300-1371979137_thumb.jpg

Pozdr i obiecuje już Was nie zamęczać , za kilka dni foto gotowego kijka  :ph34r:

Edytowane przez Manniek66

• 1 miesiąc temu...