krycek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Tylko do UL ale jakos watpie zeby byl to problem - na papierowych tasmach sie trzyma niezle a na lakierze z metaliczna nitka ma puscic? duzo seryjnych wedek jest na metalicznych robione i jakos trzyma. Choc moze mnie ktos poprawi jak sie myle w koncu moje doswiadczenie nie jest zbyt wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 ...ale za cholere nie mogę zrobić ładnych pojedyńczych wstawek w środku omotki , macie jakieś sprawdzone techniki robienia takiego tipetu ? Nie mogę nigdzie filmiku znaleźć ale jest to dosyć proste - postaram sie opisać, choć było by prościej jakbyś zobaczył.Nicią wiodącą 'łapiesz' kawałek nitki na wstawkę. Kilka obrotów żeby porządnie przytwierdzić następnie robisz obrót obiema nićmi (wiodącą i wstawką) tak by mieć 'wstawkową' po wewnętrznej. Jak chcesz tylko pojedyńczy obrót to po jednym obrocie 'przytwierdzasz' nitkę wstawkową wiodącą i zabezpieczasz kilkoma obrotami. Jak chcesz więcej niż jeden to kontynuujesz 'podwójne' obroty - efekt to na przemian wiodąca i wstawka. Dobrze to zagmatwane jak to opisuje a w rzeczywistości jest to dosyć proste, gdzieś był kiedyś jakiś pdf to wyjaśniający na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Nie chce mi się szukać w necie ale "na dzień dobry" powinno wystarczyć i człowiek robi to chyba włóczką wełnianą więc myślę że jak potrenujesz normalną nitką krawiecką to dasz spokojnie radęhttp://clients.criticalimpact.com/newsletter/newslettercontentshow1.cfm?contentid=1411&id=242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 A metaliców używałes tylko do lightów czy do jakiś średnio ciężkich też ? Większośc kijów zbroiłem na metalikach ( do 30LB SW) i szczerze to nie widzę przeszkód by tak zbroić. Może jedynie ukladanie nieco sztywniejszego metalica jest bardziej upiardliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Koledzy krycek i MrWhite7 dziękuje bardzo za pomoc To co kiedyś wydawało się niemal niemożliwe teraz jest bardzo proste PS.Dzięki mifek za uporządkowanie mojego spamu tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 te przejscia nitek z ostatniego zdjecia powinny byc odwrotnie, kolo stopki przelotki a nie gorze blanku (no chyba ze casta robisz)Tak wszystkie zakonczenia nitek bedziesz mial pod spodem wedki a nie w widocznym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Na stopce też nie za bardzo ,to sprawa bardzo że tak powiem trudna bo przeplatanie tipetu na stopce powoduje że robi się nierówny zwój i potrzeba trochę więcej lakieru aby to przykryć , na grzbiecie przelotki nie za bardzo to wygląda (tak jak na zdjęciu) , najlepiej chyba zrobić to gdzieś na boku blanku ale nie w miejscu na wysokości trójkąta bo utworzy się "dziurka" o szerokości jednej grubości nici spowodowana "przeplatanką" i lakier będzie w to miejsce bardzo wsiąkał powodując wyciekanie przed przelotką . Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie do konca chodzilo mi ze na stopce Gdzies na dole kolo stopki tak bardziej z boku, bo na grzbiecie blanku to faktycznie nieciekawie wyglada. Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez DelTor0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 A no fakt Nie przemyślałem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Lepiej teraz niz pozniej, po lakierowaniu naprzyklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Najbardziej estetycznie wygląda wykończony tipet na stopce przelotki , a jak się dojdzie do wprawy to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Najbardziej estetycznie wygląda wykończony tipet na stopce przelotki , a jak się dojdzie do wprawy to jest ok O punkt odniesienia Rewelacyjnie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dzisiaj ostatnie konsultacje spacingu z MrWhite i poszło pierwsze zamówienie do BRC Ale za cholere nie mogłem się dowiedzieć jaki rozmiar tuby przelotki szczytowej kupić. Dzowniłem do 3 pracowni i w każdej inny wymiar mi podali : 1,8mm , 2mm , 2,2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli masz na myśli mb842-2-mhx, tip ma 2mm, przelotka 2,2 bedzie git. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No i super , jeden wymiar się powtórzył to już wiem co kupić Zamówię przy następnych zakupach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Na stronie producenta masz w tabelce ( http://www.fishmhx.com/Pages/Bass.html )dolnik (butt) i szczyt (tip) żeby uzyskać wartości w mm butt trzeba pomnożyć przez 25 a wartość tip podzielić przez 2,5 Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A podawałem ze 2 mm , przecież nie cieżko to sprawdzić właśnie na stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jak ktoś wie że takie tabelki istnieją to nie ciężko Robert...poszło już zamówienie i przelew.Szczytową i resztę gratów zamówię za 2-3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A nie latwiej zmierzyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 5-ka to chyba 1,8mm,ale możecie mnie sprostować.Generalnie Tuba (5) pasuje idealnie do MB842-2MHX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Piątka to 2mm 5 dzielimy na 2,5 i wychodzi nam wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 5-ka to chyba 1,8mm,ale możecie mnie sprostować.Generalnie Tuba (5) pasuje idealnie do MB842-2MHX.4,5 to 1,8mm5,0 to 2,0mm5,5 to 2,2 mm itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Coś tak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ja zawsze dzielę przez 2,5 i nie ma problemów , poza tym pełno takich kalkulatorów w sieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi