Skocz do zawartości
  • 0

Propozycja mini-zlotu jerkbait WARSZAWIAKóW

pirania74

Pytanie

Koledzy wędkarze! :mellow:

W niedzielę, 30 września miałem przyjemność łowić na Wiśle. W którymś tam czasie i miejscu spotkałem (a raczej poznałem po sprzęcie castingowym) wędkarza i od razu przyszło mi do głowy że może to być forumowicz jerkbait.pl. Mimo to przelotnie wymieniliśmy kilka zdań typu: Bierze coś? I nasze drogi się rozeszły. Dopiero pod wieczór, przeglądając jerkbaitowe newsy znad wody natrafiłem na owego wędkarza, którym okazał się Szymek – SzymusS. Postanowiłem do niego napisać maila z prośbą o potwierdzenie czy to właśnie my widzieliśmy się nad wodą. Trafiłem w „10”. Był to właśnie on. Po krótkiej korespondencji, doszliśmy do wniosku że dobrze by było zorganizować coś na wzór mini-zlotu forumowiczów jerkbaita z Warszawy a może i okolic. Stąd narodził się pomysł zorganizowania małego spotkania, którego celem będzie wzajemne poznanie się, połączone z wędkowaniem, ogniskiem itp.

Wstępnie z Szymkiem uzgodniłem kilka szczegółów, które przedstawiam poniżej:

Termin: 20 października (sobota) – CAŁY DZIEŃ

Zbiórka gdzieś w Warszawie (miejsce i godzina spotkania do uzgodnienia)

Łowisko: Wisła poza Warszawą lub Narew lub inne propozycje mile widziane ( wybór dowolny – większość głosów) Łowimy z brzegu

Liczba uczestników – DOWOLNA ( ilu się zgłosi i jakoś się zorganizujemy )

Transport – we własnym zakresie ( tu nie będzie problemów, bo ja i SzymusS posiadamy samochody i możemy zabrać kogoś bez samochodu ) WAŻNE – jeśli ktoś ma samochód, proszę o zgłoszenie tego faktu, tak abyśmy mogli się wszyscy chętni pomieścić )

Suchy prowiant (kiełbaski i inne we własnym zakresie)

Ja z Szymkiem pomysł traktuję poważnie i bardzo byśmy chcieli aby do tego doszło – jest to okazja do bliższego poznania się, pokazania swoich twarzy, wymiana doświadczeń itp.

Liczymy że frekwencja dopisze  Zapisy proszę w tym wątku, oraz propozycje co do łowiska – większością głosów wybierzemy jedno, miejsca i godziny zbiórki. ZAPRASZAMY KAŻDEGO CHĘTNEGO 

LISTA CHĘTNYCH:

1. pirania74 – 100%

2. SzymusS – 100%

• Odpowiedzi 272
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

LISTA CHĘTNYCH:

1. pirania74 – 100%

2. SzymusS – 100%

Potwierdzam :D

Jeśli ktoś jest chętny - serdecznie zapraszamy - ot dodatkowa możliwość wspólnego powędkowania

Pomysł wynika również po części z tego, że nie wszyscy jeszcze się znamy, a czasami (np. ja i pirania74) widzimy się nad wodą, nie wiedząc kto jest kim

Jeśli ktoś z innych okolic będzie miał ochotę na wspólny wypadzik - również oczywiście będzie bardzo miło widziany :D

PS- to ja dopisuje jako pierwszy jeszcze jedną osobę: moją żonę (Karolcia) :D

• 0

Pomysł więcej niż niezły ;) Termin pasuje, o ile nic nieprzewidzianego nie wyniknie.

Może Wisła powyżej W-wy?

Auto jest, tak więc 2-3 osoby mogę zabrać.

Witamy na pokładzie

Wisła powyżej wawy - jeśli tylko znasz jakieś ciekawe miejscówki - pomysł wart poważnego rozważenia :D

• 0

hehe sie rozkręca zlotowa maszyna :mellow: i mnię to wielce cieszy,

wstępnie baaaaaardzo chętnie się spotkam nad Wisełką :D

jeśli nic nie zdarzy sie co mogłoby mi pokrzyzowac plany bede na 100% :mellow:

a moze ustawka pod konkretną rybcię? bolo?,sandałek?

hasior witaj na pokładzie :D Co do rybek - jak kto woli - bolek, sandałek czy szczupły :D Super że będziesz :D

• 0

Pomysł więcej niż niezły ;) Termin pasuje, o ile nic nieprzewidzianego nie wyniknie.

Może Wisła powyżej W-wy?

Auto jest, tak więc 2-3 osoby mogę zabrać.

Witamy na pokładzie

Wisła powyżej wawy - jeśli tylko znasz jakieś ciekawe miejscówki - pomysł wart poważnego rozważenia :D

Nie znam, liczyłem na wiślanych bywalców :D

Ale, jeśli się nie mylę, @Friko bywa w tamtych stronach. Jeśli go hiszpańskie sumy do wody nie wciągną, to do zlotu powinien wrócić - może coś podpowie.

coś wybierzemy :D

• 0

Dobra inicjatywa.

Ja niestety wypadam, ponieważ termin mi zupełnie nie pasuje...

p.s.

Moim zdaniem, Wisła w okolicach Warszawy zbytnio nie nadaje się na miejsce zlotu dla wielu osób. Miejscówki nie pomieszczą dużej ilości wędkarzy. Trzebaby było rozejść się na kilka kilometrów.

• 0

Dobra inicjatywa.

Ja niestety wypadam, ponieważ termin mi zupełnie nie pasuje...

p.s.

Moim zdaniem, Wisła w okolicach Warszawy zbytnio nie nadaje się na miejsce zlotu dla wielu osób. Miejscówki nie pomieszczą dużej ilości wędkarzy. Trzebaby było rozejść się na kilka kilometrów.

szkoda że nie będziesz mógł - jakie miejscówki więc zaproponujesz? z góry dzięki :D

• 0

heheh a ja to sobie pomyslalem ze jakbyście tak chodzili w czapeczkach jerkbait.pl to by nie bylo problemow z rozpoznawaniem... do tego dojda niedlugo naszywki..mysle ze bedzie troche latwiej odnalezc sie w tlumie

gratuluje inicjatywy, ja niestety sie nie skusze... 20.10 mam juz w zasadzie ustawiony wyjazd poza tym ... jakoś ciągle mi nie po drodze do 100licy :mellow: i jej okolic :mellow: <_< <_< <_<

• 0

heheh a ja to sobie pomyslalem ze jakbyście tak chodzili w czapeczkach jerkbait.pl to by nie bylo problemow z rozpoznawaniem... do tego dojda niedlugo naszywki..mysle ze bedzie troche latwiej odnalezc sie w tlumie

gratuluje inicjatywy, ja niestety sie nie skusze... 20.10 mam juz w zasadzie ustawiony wyjazd poza tym ... jakoś ciągle mi nie po drodze do 100licy :mellow: i jej okolic :mellow: <_< <_< <_<

:lol: mifek z tymi czapeczkami to trafiłeś :lol: duże ułatwienie

no, jeśli kiedyś ruszysz na Wschód ( a wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią że TAK), ODWIEDź 100licę i okolicę :lol:

• 0

trzeba by wybrać jakis dość zruznicowany odcinek,tam gdzie ja smigam w okolicach drwał jest z kilka ładnych miejsc długie głowki wyspy głebokie doły

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=woj.+Mazowieckie %2C+Drwa%B3y&Submit.x=53&Submit.y=17

miejscowość nr 3 Drwały na mapce można powiekszyć i zobaczyć mniej więcej jak to wygląda,o tej porze powinno być już mniej grunciaków jest tam sporo głowek ,choc i okoloce Wyszogrodu obfitują w moc główek,na mapach nie wiem kiedy była aktualizacja ,mogła być w czasie przyboru i ostrogi mogły być poprostu pozalewane wiec ich nie widać. to taka moja miejscówka,kręcą sie bolki trafia sie jakiś szczubelek w dole za ostroga nawet widziałem łowione rybki ponad 80cm jak na rzekę to całkiem całkiem.

tyle że dojazd z warszawy to 75,4km jak podaje zumi -oto trasa

http://www.zumi.pl/droga.html?xs=20.119203&ys=52.392821& amp;xk=21.011339&yk=52.230427&v=true

to taki moj typ ale chętnie wybiore się w rejony zaproponowane przez was :D

• 0

trzeba by wybrać jakis dość zruznicowany odcinek,tam gdzie ja smigam w okolicach drwał jest z kilka ładnych miejsc długie głowki wyspy głebokie doły

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=woj.+Mazowieckie %2C+Drwa%B3y&Submit.x=53&Submit.y=17

miejscowość nr 3 Drwały na mapce można powiekszyć i zobaczyć mniej więcej jak to wygląda,o tej porze powinno być już mniej grunciaków jest tam sporo głowek ,choc i okoloce Wyszogrodu obfitują w moc główek,na mapach nie wiem kiedy była aktualizacja ,mogła być w czasie przyboru i ostrogi mogły być poprostu pozalewane wiec ich nie widać. to taka moja miejscówka,kręcą sie bolki trafia sie jakiś szczubelek w dole za ostroga nawet widziałem łowione rybki ponad 80cm jak na rzekę to całkiem całkiem.

http://www.zumi.pl/droga.html?xs=20.119203&ys=52.392821& amp; amp;xk=21.011339&yk=52.230427&v=true

Z punktu widzenia oka satelity Drwały wyglądają bardzo ciekawie: zdjecie :D

Odległość w/g mnie również w zasięgu

• 0

http://www.zumi.pl/droga.html?xs=20.119203&ys=52.392821& amp; amp;xk=21.011339&yk=52.230427&v=true

I ja również uważam że Drwały są warte odwiedzenia no i odległość do zaakceptowania Jeśli ktoś ma inne propozycje, chętnie skorzystamy. Ważne aby bło (jeśli chodzi o Wisłę) dużo główek :D do obłowienia :mellow:

• 0

Cześć,

Fajnie, że powstała taka inicjatywa. Super sprawa. Ja 20.10.2007 w sobotę jestem zajęty ale ... spróbuję przyjechać do Was od rana i pozostać do około 13.00. Później obowiązki.

O której konkretnie się spotykamy i gdzie?

Co do czapeczek - dystrybucja koszulek i czapeczek rozpocznie się od następnego poniedziałku.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Cześć,

Fajnie, że powstała taka inicjatywa. Super sprawa. Ja 20.10.2007 w sobotę jestem zajęty ale ... spróbuję przyjechać do Was od rana i pozostać do około 13.00. Później obowiązki.

O której konkretnie się spotykamy i gdzie?

Co do czapeczek - dystrybucja koszulek i czapeczek rozpocznie się od następnego poniedziałku.

Pozdrawiam

Remek

Remek, SUPER że jesteś chętny, mimo ze na krótko to jednak fajnie byłoby cię widzieć. Co do miejsca i godziny spotkania to jeszcze nie wiemy bo ustalamy - będziemy informować. Co do łowiska to będą może Drwały :D

SUPER że czapeczki i koszulki już niedługo będą :D a tak przy okazji to zapytam czy w Warszawie będzie można odebrać osobiście i zapłacić przy odbiorze? Pozdrawiam

• 0

Będę się mógł zdeklarować na dzień przed toteż uważnie będę śledził wątek. Mam nadzieję, że w razie czego przygarniecie stałoszpulowca? :unsure:

klon - witaj na pokładzie - oczywiscie że przygarniemy każdego :D Nie wiem jak będzie wyglądało to z transportem - póki co są już 3 samochody i 8 chętnych :D