Skocz do zawartości
  • 0

Propozycja mini-zlotu jerkbait WARSZAWIAKóW

pirania74

Pytanie

Koledzy wędkarze! :mellow:

W niedzielę, 30 września miałem przyjemność łowić na Wiśle. W którymś tam czasie i miejscu spotkałem (a raczej poznałem po sprzęcie castingowym) wędkarza i od razu przyszło mi do głowy że może to być forumowicz jerkbait.pl. Mimo to przelotnie wymieniliśmy kilka zdań typu: Bierze coś? I nasze drogi się rozeszły. Dopiero pod wieczór, przeglądając jerkbaitowe newsy znad wody natrafiłem na owego wędkarza, którym okazał się Szymek – SzymusS. Postanowiłem do niego napisać maila z prośbą o potwierdzenie czy to właśnie my widzieliśmy się nad wodą. Trafiłem w „10”. Był to właśnie on. Po krótkiej korespondencji, doszliśmy do wniosku że dobrze by było zorganizować coś na wzór mini-zlotu forumowiczów jerkbaita z Warszawy a może i okolic. Stąd narodził się pomysł zorganizowania małego spotkania, którego celem będzie wzajemne poznanie się, połączone z wędkowaniem, ogniskiem itp.

Wstępnie z Szymkiem uzgodniłem kilka szczegółów, które przedstawiam poniżej:

Termin: 20 października (sobota) – CAŁY DZIEŃ

Zbiórka gdzieś w Warszawie (miejsce i godzina spotkania do uzgodnienia)

Łowisko: Wisła poza Warszawą lub Narew lub inne propozycje mile widziane ( wybór dowolny – większość głosów) Łowimy z brzegu

Liczba uczestników – DOWOLNA ( ilu się zgłosi i jakoś się zorganizujemy )

Transport – we własnym zakresie ( tu nie będzie problemów, bo ja i SzymusS posiadamy samochody i możemy zabrać kogoś bez samochodu ) WAŻNE – jeśli ktoś ma samochód, proszę o zgłoszenie tego faktu, tak abyśmy mogli się wszyscy chętni pomieścić )

Suchy prowiant (kiełbaski i inne we własnym zakresie)

Ja z Szymkiem pomysł traktuję poważnie i bardzo byśmy chcieli aby do tego doszło – jest to okazja do bliższego poznania się, pokazania swoich twarzy, wymiana doświadczeń itp.

Liczymy że frekwencja dopisze  Zapisy proszę w tym wątku, oraz propozycje co do łowiska – większością głosów wybierzemy jedno, miejsca i godziny zbiórki. ZAPRASZAMY KAŻDEGO CHĘTNEGO 

LISTA CHĘTNYCH:

1. pirania74 – 100%

2. SzymusS – 100%

• Odpowiedzi 272
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

LISTA CHęTNYCH:

1. pirania74 - samochód - TAK

2. SzymusS - samochód - TAK

3. Karolcia (żona SzymusaS)

4. Jozek - samochód - TAK

5. hasior

6. TomCast

7. Remek - powiedzmy na 90 %

8. Klon - potwierdzi dzień przed wyjazdem ( może wcześniej)

9. Maciejowaty - na 50 % - potwierdzi w swoim czasie

10. Yeah - na jakieś 60 % - potwierdzi w swoim czasie

11. PikeHunteR - na 70 %

12. BartekP - samochód -TAK

13. bouli

14. lukexio

15. Włóczykij :D

• 0

LISTA CHęTNYCH:

5. hasior

6. TomCast

11. PikeHunteR - na 70 %

13. bouli

14. lukexio

15. Włóczykij :D

Włóczykij witaj na pokładzie - SUPER że też jesteś chętny :D

• 0

jestem caly za!!! :D

mam car - wiec moge kogos zabrac!!

Witaj na pokładzie. Do listy dopisałem :D

LISTA CHęTNYCH:

5. hasior

6. TomCast

11. PikeHunteR - na 70 %

13. bouli

14. lukexio

15. Włóczykij

16. pablitos

• 0

A co z miejscem? typujemy coś? bo tak jak pisałem, nie znam miejscówek w okolicach

Co do miejsca to nie mamy jeszcze faworyta Z tego co wiem SzymusS dziś rano pojechał na Drwały na zwiad połączony z łowieniem - tak prywatnie - jak wróci, na pewno zda relację co do tego miejsca. Poczekamy, zobaczymy :D

• 0

To jak można się dopisać to ja na 100% tylko by mnie musiał ktoś zgarnąć bo do początku listopada jestem bez auta :( a co do łowisk to mam dwie propozycje: rzeka Wkra, fajne łowisko kleni i jazi jest ich tam naprawdę sporo i już zaczynają fajnie brać (dzisiaj 5 sztuk) :D a łowisko nr.2 to Gnojno jest tam sporo okonia i szczupaka są sandały a dodatkowa oprócz stojącej wody jest też narew tak że dla każdego coś dobrego :D

• 0

Super - widzę że liczba osób stale rośnie - bardzo się cieszę, że będziemy mieli okazję wszyscy się poznać :D

@Włóczykij - jako znany łowca tych dużych szczupaków w Wiśle :D , liczyłem na to, że do nas dołączysz :D

Co do Drwały, to zgadza się, wybrałem się tam dzisiaj w celu zwiadu. Niestety wizyta była bardzo krótka (na samym miejscu ok. 1-1,5h), bo okazało się, że dzisiaj trochę mżyło i wiało, a że Karolcia (moja żona) jest podziębiona, to nie chciałem wizyty zbytnio przedłużać.

Podsumowując:

Odległość ok. 75km od wawy. Miałem pewne problemy z dotarciem na to miejsce, gdyż wcześniej parę razy zatrzymywaliśmy się i robiąc spacer po okolicy sprawdzałem jak daleko jest do wody :D

Na samym miejscu, brzeg ładnie urozmaicony, trzy większe główki (zastanawiam się czy miejsca wystarczy dla nas wszystkich), chociaż również jest parę miejsc do których można by dotrzeć przechodząc przez krzaki albo ew. obchodząc teren zagrodzony drewnianym płotkiem.

Jest natomiast miejsce na zaparkowanie nawet większej liczby samochodów oraz łąka, gdzie, powiem tak przedpremierowo , mamy zamiar przeprowadzić mały konkurs rzutów.

Niestety moje obawy wzbudziła popularność tego miejsca: jak przyjechaliśmy, to okazało się, że na każdej główce czatowało po dwóch grunciarzy.

Oraz przywara polskiego wędkarza, sporo śmieci (butelki, papierki, torebki - widać że chłopaki lubię się tutaj również pobawić) porozrzucane po brzegach rzeki.

Przydałoby się jednak również sprawdzić inne propozycje lub wygodniej, osoby które je znają, mogłyby je pokrótce opisać (i później nad samą wodą nas po tym miejscu oprowadzić - jeśli wybór padnie na Drwały liczę, że @hasior będzie naszym przewodnikiem ;) ).

PS - co do rybek, to dzisiaj chodziłem tylko z kopytkiem 4 i po parę rzutów na miejsce i dalej. Ot taki rekonesans z wynikiem zerowym (jednak w/g mnie czuć tam rybą :D )

• 0

rzeka Wkra, fajne łowisko kleni i jazi jest ich tam naprawdę sporo i już zaczynają fajnie brać (dzisiaj 5 sztuk) :D a łowisko nr.2 to Gnojno jest tam sporo okonia i szczupaka są sandały a dodatkowa oprócz stojącej wody jest też narew tak że dla każdego coś dobrego :D

to jest też ciekawa propozycjia spore urozmaicenie wody i rybek :D tymbardziej ,że to jak dlamnie nowe rejony :)od kolegi słyszałem ze też Grochale sie ruszyły i mniej grunciaży-moze już leszcze nie biorą :unsure: :D

jesli bedą to Drwały to spoko :)hoć jak zauważyłes jest tam sporo ludu szkoda by było jechać te 75km i nie miec miejsca dla każdego :( no ale tego nie przeskoczy :cry:tak jak piszesz ostatnio jakieś ludziska wykupiły chyba teren i pogrodzili conieco,generalnie jesli gruntowcy nie zawitaja to spoko.hoć

• 0

Koledzy!

Na wstępie serdeczne podziękowania SzymusS - owi za opis Drwał - z opisu wynika że miejscówka warta odwiedzenia, ale należy sobie zadać pytanie: Jest daleko bo 75 km od Warszawy, mało miejsca na wędkowanie (3 główki, sporo grunciarzy), trudny teren dla takiej grupy jak nasza - czy warto ryzykować tyle km gdy na miejscu okaże się że miejscówki zajęte?

W dalszym ciągu Drwały są aktualne.

Zauważyłem że padały propozycje okolic Góry Kalwarii - zna ktoś może te rejony?

Dodałbym jeszcze okolice Nowego Dworu - tam ponoć też jest sporo miejscówek - jeśli nikt tam nie był, ja w sobotę lub niedzielę tam pojadę sprawdzić

Czas leci a propozycji miejscówek mało - prosimy o podawanie łowisk wraz z krótkim opisem - DOJAZD, MOZLIWOść ZAPARKOWANIA, ile miejsca do łowienia itp, możliwość rozpalenia ogniska, jest jakaś łąka itp - proszę o podanie jak najwięcej danych dotyczących łowiska

• 0

a okolice Góry Kalwarii?? bywa tam ktoś? bardziej na południe do Wisły wpada Pilica. kojarze te miejsca tylko z samolotu, wydlądały ciekawie, ale z doświadczenia wiem, że nad brzegiem czasem wszystko okazuje się inne :D

warto rozważyć i tą propozycję

• 0

To jak można się dopisać to ja na 100% tylko by mnie musiał ktoś zgarnąć bo do początku listopada jestem bez auta :( a co do łowisk to mam dwie propozycje: rzeka Wkra, fajne łowisko kleni i jazi jest ich tam naprawdę sporo i już zaczynają fajnie brać (dzisiaj 5 sztuk) :D a łowisko nr.2 to Gnojno jest tam sporo okonia i szczupaka są sandały a dodatkowa oprócz stojącej wody jest też narew tak że dla każdego coś dobrego :D

Witaj na pokładzie - do listy dopisałem - o samochód się nie martw - każdego bez auta gdzieś upchniemy :D

LISTA CHęTNYCH:

5. hasior

6. TomCast

11. PikeHunteR - na 70 %

13. bouli

14. lukexio

15. Włóczykij

16. pablitos

17.SaNdAcZ ><\\\\

• 0

Okolice Góry Kalwarii to dobra lokalizacja. Znam trochę prawego brzegu. Na odcinku około półtora kilometra na wysokości miejscowości Glinki - Ostrówek - Kosumce brzeg jest bardzo atrakcyjny. Są główki, stare opaski, w Kosumcach kładziono nie dawno materac. Można sobie zrobić spacer, można podjechać autem. Dodatkowym atutem jest most, którym można przeprawić się na lewy brzeg gdzie też są ciekawe miejsca ale mniej mi już znane. Jeśli byśmy się zebrali właśnie w Ostrówku przy moście to z zaparkowaniem większej ilości aut nie będzie problemu. No i nie ukrywam, że w razie mej 100% wizyty mam blisko ;)

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=Wpisz+czego+szukasz+%28np .+pizza%2C+kino%29&loc=woj.+Mazowieckie%2C+Ostr%F3wek&am p;am p;cId=8ed59b00948f0026230081610035131a80008820003f4e88&s Id=&Submit=Szukaj&long=21.2430368&lat=51.9916448 &type=3&scale=4

• 0

jeśli chodzi o łowiska zaproponowane przezemnie to:

Wkra okolice Pomiechówka samochody można zostawic na łące nad sama rzeką z paleniem ognia też nie ma problemu, rzeka idelna do brodzenia warto nastawiać sie na klenia i jazia ale są i fajne miejsca na szczupaczka dodatkowo jest jeszcze starorzecze połączone z rzeką (okonie, szczupaki, kumpel w zeszłym roku trafił na tym starorzeczu na gume szczupaka 7 kilo :D )i niedaleko do Narwi jest to przyujsciowy odcinek Wkry do narwii. Gnojno również samochody można zostawic nad samą wodą na łące z paleniem ognia też nie ma problemu z miejscem do lowienia też nie ma problemu. jeden brzeg wydeptany na nim głównie przesiadują spławikowcy drugi brzeg dziki zero ludzi fajne szczupakowe zatoczki a dodatkowo jak wczesniej pisałem łowisko połączone z Narwią, co do Narwi w tych okolicach to mam małe doswidczenia gdy przyjezdzałem do Gnojna to skupiałem sie głównie na wodzie stojacej na narwii łowiłem tam tylko 2 razy zakończyło sie to 3 szczupaczkami i boleniem. Mam jeszcze jedną propozycję Wisła w Pieńkowie jakieś 20 km od Warszawy, urozmaicony brzeg ja tam jeździłem głównie na bolenie ale można równiez liczyć na sandacza i jazia...pozdrawiam

• 0

dzisiaj w sklepie wędkarskim w Płonsku gadałem z facetem był w sobotę na rybach w Gnojnie w telefonie pokazywał mi kapitalne fotki Okoni ryby w przedziałe 35-48cm :huh: naprawdę byki 11szt z czego tylko 2 wziete reszta wypuszczona_BRAWO,zaprosiłem Go na nasze forum może wstawi te fotki,jak widzimy padła propozycjia tego łowiska już wczesniej ,no i jak sie okazuje są tam rybki-a i jest trochę miejsca :D

przyznam ,że te okonie mnie troszke nakręciły na ta miejscówę-tymbardziej że nigdy tam nie byłem :mellow:

Góra Kalwaria też bżmi ciekawie :D

• 0

@SaNdAcZ ><\\\\*>, @hasior, @PikeHunteR - dzięki za opis miejscówek - z opisu bardziej podoba mi się okolica Góry Kalwarii a raczej Ostrówek - zaleta - blisko i mniejsze ryzyko że nie znajdziemy miejsca do łowienia, możliwość zaparkowania auta, można rozpalić ognisko itp a co najważniejsze - most - możliwość sowbodnej przeprawy z jednego miejsca na drugie :D

Tak więc mamy już kilkanaście propozycji:

1. Drwały

2. Góra Kalwaria (Ostrówek) - ja jakoś na to jestem zdecydowany)

3. Gnojno

4. Wkra w okolicach Pomiechówka

Musimy jakoś wybrać miejsce - mój faworyt to Góra Kalwaria

Ja osobiście w weekend sprawdzę jeszcze okolice Nowego Dworu i jak się uda to może i skoczę na Ostrówek

Wg opisów, które są zamieszczone - jaki jest wasz faworyt?

• 0

Cześć

Ja też jestem za Górą - po prostu będę miał więcej czasu na spotkanie z Wami. Jak będzie gdzieś daleko to będę musiał się wcześnie urwać a pamiętać należy, że to ma być towarzyskie spotkanie a nie zawody.

Pozdrawiam

Remek