Skocz do zawartości
  • 0

Propozycja mini-zlotu jerkbait WARSZAWIAKóW

pirania74

Pytanie

Koledzy wędkarze! :mellow:

W niedzielę, 30 września miałem przyjemność łowić na Wiśle. W którymś tam czasie i miejscu spotkałem (a raczej poznałem po sprzęcie castingowym) wędkarza i od razu przyszło mi do głowy że może to być forumowicz jerkbait.pl. Mimo to przelotnie wymieniliśmy kilka zdań typu: Bierze coś? I nasze drogi się rozeszły. Dopiero pod wieczór, przeglądając jerkbaitowe newsy znad wody natrafiłem na owego wędkarza, którym okazał się Szymek – SzymusS. Postanowiłem do niego napisać maila z prośbą o potwierdzenie czy to właśnie my widzieliśmy się nad wodą. Trafiłem w „10”. Był to właśnie on. Po krótkiej korespondencji, doszliśmy do wniosku że dobrze by było zorganizować coś na wzór mini-zlotu forumowiczów jerkbaita z Warszawy a może i okolic. Stąd narodził się pomysł zorganizowania małego spotkania, którego celem będzie wzajemne poznanie się, połączone z wędkowaniem, ogniskiem itp.

Wstępnie z Szymkiem uzgodniłem kilka szczegółów, które przedstawiam poniżej:

Termin: 20 października (sobota) – CAŁY DZIEŃ

Zbiórka gdzieś w Warszawie (miejsce i godzina spotkania do uzgodnienia)

Łowisko: Wisła poza Warszawą lub Narew lub inne propozycje mile widziane ( wybór dowolny – większość głosów) Łowimy z brzegu

Liczba uczestników – DOWOLNA ( ilu się zgłosi i jakoś się zorganizujemy )

Transport – we własnym zakresie ( tu nie będzie problemów, bo ja i SzymusS posiadamy samochody i możemy zabrać kogoś bez samochodu ) WAŻNE – jeśli ktoś ma samochód, proszę o zgłoszenie tego faktu, tak abyśmy mogli się wszyscy chętni pomieścić )

Suchy prowiant (kiełbaski i inne we własnym zakresie)

Ja z Szymkiem pomysł traktuję poważnie i bardzo byśmy chcieli aby do tego doszło – jest to okazja do bliższego poznania się, pokazania swoich twarzy, wymiana doświadczeń itp.

Liczymy że frekwencja dopisze  Zapisy proszę w tym wątku, oraz propozycje co do łowiska – większością głosów wybierzemy jedno, miejsca i godziny zbiórki. ZAPRASZAMY KAŻDEGO CHĘTNEGO 

LISTA CHĘTNYCH:

1. pirania74 – 100%

2. SzymusS – 100%

• Odpowiedzi 272
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

PS - ja w samochodzie mam dwa miejsca wolne (samochód 5-cio drzwiona almera, ale jedno miejsce okupuje mój nieskładany kijek ). Ruszam z Żoliborza, ew. mogę gdzieś po drodze podjechać

Dzięki za wcześniejsze słowa uznania, ale niestety specem od wiślanych szczupaków nie jestem Przyczepiła się metrówka to podprowadziłem pod brzeg i tyle :mellow:

A co do mojej obecności to nie jest ona stu procentowa bo właśnie zauważyłem że mój grafik jest lekko nieaktualny, zobacze co da się zrobić.

Jeśli się uda to chętnie bym zaklepał jedno z tych wolnych miejsc.

Z żoliborza bardzo by mi pasowało :D

Pozdrawiam

• 0

ja bym chciał tylko zaptać miejscowych kolegów... czy nie ma tam za dużo plaż przy tym poziomie wody??

może jak się uda, będe tam przejazdem w najbliższy czwartek to sprawdze co i jak

:lol: :lol: :lol: zabierasz ze sobą kostium kąpielowy? :lol: :mellow:

:lol: :lol: :lol: hehe ja tez wezme kostium kąpielowy bo tam bedzie plywac i opalac sie :lol: tez PINK!!!!! <_< <_<

• 0

A co do mojej obecności to nie jest ona stu procentowa bo właśnie zauważyłem że mój grafik jest lekko nieaktualny, zobacze co da się zrobić.

Jeśli się uda to chętnie bym zaklepał jedno z tych wolnych miejsc.

Z żoliborza bardzo by mi pasowało :D

Pozdrawiam

To rób co da się zrobić a ja tymczasem rezerwuje jedno miejsce dla Ciebie

...pozostaje jeszcze jedno wolne

• 0

ja cały czas uśmiecham się do kogoś zmotoryzowanego co by się zabrać mieszkam u zbiegu ulic gagarina i czerniakowskiej, ale jeśli będzie trzeba to oczywiście moge gdzieś podjechać

@SaNdAcZ mogę cię zabrać - ja z Ząbek i będę jechał Wałem Miedzeszyńskim - wstąpię więc po drodze na Gagarina/Czerniakowska i cię zabiorę - jak pasuje oczywiście :D Daj znaka i jakoś się zgadamy. Ja mam Peugeota 206 - mały :D Zabieram lukexio no i wolne będzie jedno miejsce - drugie zarezerwowane na SPRZęT :mellow:

• 0

panowie Jozek i pirania74 może ustalcie między sobą któremu z was będzie bardzie po drodze mnie zgarnąć ja oczywiście moge gzieś podjechać jeśli będzie taka potrzeba...no i oczywiście dziękuje za zainteresowanie moja skromną czasowo nie zmotoryzowaną osobą :D

• 0

panowie Jozek i pirania74 może ustalcie między sobą któremu z was będzie bardzie po drodze mnie zgarnąć ja oczywiście moge gzieś podjechać jeśli będzie taka potrzeba...no i oczywiście dziękuje za zainteresowanie moja skromną czasowo nie zmotoryzowaną osobą :D

Witaj! Ja podałem ci jak będę jechał i po drodze mogę podjechać na Gagarina/Czerniakowską Napisz do Jozka i zapytaj jak będzie jechał - zdecyduj sam kto cię zabierze :D i daj znać co zdecydowałeś Jeśli możesz, zrób to szybko bo ewentualnie inne osoby mogą szukać wolnego miejsca Pozdrawiam

• 0

Cześć,

Panowie a jakaś dokładna lokalizacja gdzie się spotkamy? Chyba, że przeoczyłem :D

Pozdrawiam

Remek

Remku, co do miejsca to na 101% Góra Kalwaria. Najprawdopodobniej miejscem spotkania będzie Ostrówek godzina 8:00 - jeszcze czekamy na opinię innych i jak już wszyscy zaakceptują Ostrówek to tam się spotkamy? Chyba że Glinki? Jak patrzyłem na mapę - też blisko do wody - wkleiłem fragment mapki i może tam? Co inni na to?

Góra.doc

• 0

Trafić na miejscówkę pod mostem jest bardzo łatwo. Z trasy 50:

-jadąc od ronda w Piotrowicach czyli od słynnej trasy Nadwiślanki skręcamy PRZED samym mostem, zaraz za wiaduktem kolejowym w lewo. Jest pas skrętny.

-jeśli ktoś będzie chciał jechać przez Piaseczno czy Konstancin to mija Górę Kalwarię i kieruje się też na trasę 50 na Mińsk Mazowiecki i ZA mostem przed wiaduktem kolejowym skręca w prawo.

Teraz lokalną dróżka, są dwa ostre zakręty: pierwszy w lewo, następny w prawo. Widać kościół i przy nim w prawo. Przejechać wał i już ;)

Przeoczyłeś :mellow:

OK OK znam to miejsce :D Super!

Pozdrawiam

Remek

• 0

PikeHunteR napisał(a) dnia Mon, 08 October 2007 11:32

Trafić na miejscówkę pod mostem jest bardzo łatwo. Z trasy 50:

-jadąc od ronda w Piotrowicach czyli od słynnej trasy Nadwiślanki skręcamy PRZED samym mostem, zaraz za wiaduktem kolejowym w lewo. Jest pas skrętny.

-jeśli ktoś będzie chciał jechać przez Piaseczno czy Konstancin to mija Górę Kalwarię i kieruje się też na trasę 50 na Mińsk Mazowiecki i ZA mostem przed wiaduktem kolejowym skręca w prawo.

Teraz lokalną dróżka, są dwa ostre zakręty: pierwszy w lewo, następny w prawo. Widać kościół i przy nim w prawo. Przejechać wał i już

Panowie! Miejsce zbiórki o 8:00 jak wyzej - opis podał PikeHunteR - pasuje wszystkim??

• 0

Tak więc, przejdę do środka transportu. Miejsce spotkania i godzina wybrane. Teraz trzeba poprosić wszystkich o posiadanie transportu i kto kogo zabiera.

O ile mi wiadomo, będzie tak:

SzymusS (kierowca) + Karolcia + Włóczykij + 1 miejsce wolne

pirania74(kierowca) + Lukexio + 1 miejsce wolne

Jak z innymi? Proszę o info - kto kogo zabiera, kto potrzebuje środka transportu itp

• 0

Tak więc, przejdę do środka transportu. Miejsce spotkania i godzina wybrane. Teraz trzeba poprosić wszystkich o posiadanie transportu i kto kogo zabiera.

Jak z innymi? Proszę o info - kto kogo zabiera, kto potrzebuje środka transportu itp

Ja zabieram PikeHuntera samochód to Corsa, wiec miejsca nie zawiele. Będe startował prawdopodobnie z Sulejówka jedno miejsce jest na sprzęt bo pewnie dojdzie tuba 2m.

• 0

Ja zabieram PikeHuntera samochód to Corsa, wiec miejsca nie zawiele. Będe startował prawdopodobnie z Sulejówka jedno miejsce jest na sprzęt bo pewnie dojdzie tuba 2m.

BartekP (kierowca) + PikeHunteR

• 0

Wiec odbyłem długą rozmowę z rodzicami i przekonałem ich :D ale co najgorsze nie mogę pojechać ponieważ właśnie 20 października odpracowuje w szkole jakiś tam dzień wolny :angry: :angry: Wiec czekam na relacje :D

Pozdrawiam

Slider :D

Wiec udaj się do Pani/Pana Dyrektor i powiedz, że jest taki zlot i żeby łaskawie przełożył na 27 tę odróbkę :mellow:

• 0

Wiec odbyłem długą rozmowę z rodzicami i przekonałem ich :D ale co najgorsze nie mogę pojechać ponieważ właśnie 20 października odpracowuje w szkole jakiś tam dzień wolny :angry: :angry: Wiec czekam na relacje :D

Pozdrawiam

Slider :D

Wiec udaj się do Pani/Pana Dyrektor i powiedz, że jest taki zlot i żeby łaskawie przełożył na 27 tę odróbkę :mellow:

tak, Pike ma rację :mellow: Ja pracuję w szkole i wiem że są sposoby aby to ominąć :D tzn. lekcje w sobotę :D

albo daj namiary na szkołę i wyślemy delegację Jerkbaita do twojej p. Dyrektor - jakoś załatwimy zwolnienie z lekcji :lol: