Skocz do zawartości
  • 0

Propozycja mini-zlotu jerkbait WARSZAWIAKóW

pirania74

Pytanie

Koledzy wędkarze! :mellow:

W niedzielę, 30 września miałem przyjemność łowić na Wiśle. W którymś tam czasie i miejscu spotkałem (a raczej poznałem po sprzęcie castingowym) wędkarza i od razu przyszło mi do głowy że może to być forumowicz jerkbait.pl. Mimo to przelotnie wymieniliśmy kilka zdań typu: Bierze coś? I nasze drogi się rozeszły. Dopiero pod wieczór, przeglądając jerkbaitowe newsy znad wody natrafiłem na owego wędkarza, którym okazał się Szymek – SzymusS. Postanowiłem do niego napisać maila z prośbą o potwierdzenie czy to właśnie my widzieliśmy się nad wodą. Trafiłem w „10”. Był to właśnie on. Po krótkiej korespondencji, doszliśmy do wniosku że dobrze by było zorganizować coś na wzór mini-zlotu forumowiczów jerkbaita z Warszawy a może i okolic. Stąd narodził się pomysł zorganizowania małego spotkania, którego celem będzie wzajemne poznanie się, połączone z wędkowaniem, ogniskiem itp.

Wstępnie z Szymkiem uzgodniłem kilka szczegółów, które przedstawiam poniżej:

Termin: 20 października (sobota) – CAŁY DZIEŃ

Zbiórka gdzieś w Warszawie (miejsce i godzina spotkania do uzgodnienia)

Łowisko: Wisła poza Warszawą lub Narew lub inne propozycje mile widziane ( wybór dowolny – większość głosów) Łowimy z brzegu

Liczba uczestników – DOWOLNA ( ilu się zgłosi i jakoś się zorganizujemy )

Transport – we własnym zakresie ( tu nie będzie problemów, bo ja i SzymusS posiadamy samochody i możemy zabrać kogoś bez samochodu ) WAŻNE – jeśli ktoś ma samochód, proszę o zgłoszenie tego faktu, tak abyśmy mogli się wszyscy chętni pomieścić )

Suchy prowiant (kiełbaski i inne we własnym zakresie)

Ja z Szymkiem pomysł traktuję poważnie i bardzo byśmy chcieli aby do tego doszło – jest to okazja do bliższego poznania się, pokazania swoich twarzy, wymiana doświadczeń itp.

Liczymy że frekwencja dopisze  Zapisy proszę w tym wątku, oraz propozycje co do łowiska – większością głosów wybierzemy jedno, miejsca i godziny zbiórki. ZAPRASZAMY KAŻDEGO CHĘTNEGO 

LISTA CHĘTNYCH:

1. pirania74 – 100%

2. SzymusS – 100%

• Odpowiedzi 272
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

LISTA Chętnych na Towarzyski Zlot JERKBAIT WARSZAWIAKÓW w dniu 20 października:

1. pirania74

2. SzymusS

3. Karolcia (żona SzymusaS)

4. Jozek

5. hasior

6. TomCast

7. Remek

8. Klon

9. Maciejowaty

10. Yeah -

11. PikeHunteR -

12. BartekP -

13. bouli

14. lukexio

15. Włóczykij

16. pablitos

17.SaNdAcZ ><\\\\

Z tego, co jest zamieszczone na forum, transport jest już uzgodniony pomiędzy kilkoma osobami:

1. pirania74+lukexio+Sandacz

2. SzymusS+Karolcia+włóczykij

3. Bartek+ PikeHunteR

4. Jozek+ TomCast

5. pablitos + ??

To na razie transport między sobą uzgodniło 11 osób – co z pozostałymi? Proszę o info od :

Hasior

Remek

Klon

Maciejowaty

Yeah

Bouli

W/w mają jak się zabrać? Pozdrawiam

• 0

LISTA Chętnych na Towarzyski Zlot JERKBAIT WARSZAWIAKÓW w dniu 20 października:

1. pirania74

2. SzymusS

3. Karolcia (żona SzymusaS)

4. Jozek

5. hasior

6. TomCast

7. Remek

8. Klon

9. Maciejowaty

10. Yeah -

11. PikeHunteR -

12. BartekP -

13. bouli

14. lukexio

15. Włóczykij

16. pablitos

17.SaNdAcZ ><\\\\

Z tego, co jest zamieszczone na forum, transport jest już uzgodniony pomiędzy kilkoma osobami:

1. pirania74+lukexio+Sandacz

2. SzymusS+Karolcia+włóczykij

3. Bartek+ PikeHunteR

4. Jozek+ TomCast

5. pablitos + ??

6. Remek

To na razie transport między sobą uzgodniło 12 osób – co z pozostałymi? Proszę o info od :

Hasior

Klon

Maciejowaty

Yeah

Bouli

W/w mają jak się zabrać? Pozdrawiam

• 0

Chętnie bym dołączył. Czy znalazłoby się jakieś miejsce dla mnie? Mieszkam na Ursusie, ale oczywiście mogę dojechać do jakiegoś punktu.

hejka:) super że jesteś chętny - napisz do pablitos-a - ma wolne miejsce i daj znać czy ciebie zabierze - ewentualnie coś wymyślimy

• 0

:mellow: Już tylko 3 dni dzielą nas od Zlociku :D Apetyt na to spotkanie rośnie w miarę jedzenia no i adrenalina skacze na wieść o Wiślanym bolku 81 cm złowionym przez Marcelinho :D Mam nadzieję że i takiego skuszę na naszym zlociku B)

To ja jeszcze dodam, że dzisiaj dotarł do mnie jerk od Sławka z dedykacją zlotową (jest tylko jeden taki na świecie ). Dla chętnych przejęcia go na własność powiem, że żeby go mieć wystarczy jedynie rzucać celnie i na zlociku najcelniej trafiać w okrąg podczas konkursu :D

• 0

:mellow: Już tylko 3 dni dzielą nas od Zlociku :D Apetyt na to spotkanie rośnie w miarę jedzenia no i adrenalina skacze na wieść o Wiślanym bolku 81 cm złowionym przez Marcelinho :D Mam nadzieję że i takiego skuszę na naszym zlociku B)

Ja również nie mogę się doczekać aby was wszystkich poznać. Jeśli chodzi o bolenia to ja nie mam szans, za delikatna wędka. Pochodzę za okonkiem trochę :D A na co wy sie nastawiacie. Jakie macie plany na zlocikowe rybska, za czym będziecie ganiać???

• 0

Byłem dziś zerknąć na wodę w miejscu zlotu. Wygląda fajnie, poziom akuratny. Niestety mimo środka tygodnia było kilku wędkarzy. W sumie nawet nie kilku ale sporo. A białoryb średnio podobno współpracował. Zastanawiam się jak będzie w sobotę......? Z drugiej strony to przecież i tak na spinn się rozejdziemy a brzegu jest trochę do obłowienia. Kilometr w dół do przerwanej główki w Glinkach i dwa kilometry w górę do Kosumiec. Niestety z braku czasu nie dałem rady obejrzeć całego odcinka. Rzuciłem okiem tylko w sąsiedztwie mostu i przeprawy pontonowej.

Jeśli chodzi o ognisko to jakieś drobne gałęzie tam da się znaleźć.Kilka grubszych polan postaram się zorganizować. Powtarzam POSTARAM a NIE OBIECUJĘ :D Prośba aby ktoś w razie czego wziął siekierkę jakąś. Noże to chyba wędkarze posiadają( ja akurat się jeszcze nie dorobiłem) :mellow:

W takim razie do zobaczenia. Oby tylko nie lało przez cały dzień!

• 0

To ja jeszcze dodam, że dzisiaj dotarł do mnie jerk od Sławka z dedykacją zlotową (jest tylko jeden taki na świecie ). Dla chętnych przejęcia go na własność powiem, że żeby go mieć wystarczy jedynie rzucać celnie i na zlociku najcelniej trafiać w okrąg podczas konkursu :D

SUPER :D ciężko będzie ale warto powalczyć :mellow:

• 0

W odpowiedzi na prośbę wszyscy weźmiemy po siekierce i jak indianie z tomahawkiami bedziemy tańczyć na około ogniska. W razie czego wejdziemy na wojenną scieżkę i wszystkich grunciarzy z pomocą siekierek z miejscówek pogonimy <_< <_< <_<

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 0

Ja również nie mogę się doczekać aby was wszystkich poznać. Jeśli chodzi o bolenia to ja nie mam szans, za delikatna wędka. Pochodzę za okonkiem trochę :D A na co wy sie nastawiacie. Jakie macie plany na zlocikowe rybska, za czym będziecie ganiać???

Ja to biorę 1 kijek 10 - 25 g - PRIORYTET to boleń, jednak jeśli z nim będzie cieńko, poganiam za szczupłymi, sandałkami i okoniami :D Oby tylko pogoda dopisała :D

• 0

A ja się nastawiam na miło spędzony dzień! To przede wszystkim! Ucieszy mnie kontakt z rybą, jeszcze bardziej jak coś uda mi się złowić. Rzeczywistość jest taka, że jak się nastawie by połowić to nie łowię.

Myślę, że kilka rybek na tym odcinku paść powinno. Może i mi dane będzie coś złowić? Niebawem się okaże

• 0

A ja się nastawiam na miło spędzony dzień! To przede wszystkim! Ucieszy mnie kontakt z rybą, jeszcze bardziej jak coś uda mi się złowić. Rzeczywistość jest taka, że jak się nastawie by połowić to nie łowię.

Myślę, że kilka rybek na tym odcinku paść powinno. Może i mi dane będzie coś złowić? Niebawem się okaże

Pike, masz rację - w końcu nie są to zawody wędkarskie czy coś w tym stylu a raczej spotkanie towarzysko - zapoznawcze :D Myślę że trochę połowimy i kilka rybek padnie :D

• 0

generalnie w piątek będzie zbliżał się wyż, może być ładnie, ale jeszcze za daleko do soboty żeby coś stwierdzić.

ja będę na 90%, będę jechał z Ursynowa miejsca w samochodzie są jakby coś

EDIT:

chociaż natowskie prognozy mówią coś innego...

w piątek ma przechodzić front chłodny, który będzie za sobą ciągnął strefę opadów, ale oni nie zawsze mają rację :D

http://131.54.120.150/index.cfm?section=dspLoopℑ=21 OWS_EUROPE_FITL_PROG-BRIEFING_??