Skocz do zawartości
  • 0

Propozycja mini-zlotu jerkbait WARSZAWIAKóW

pirania74

Pytanie

Koledzy wędkarze! :mellow:

W niedzielę, 30 września miałem przyjemność łowić na Wiśle. W którymś tam czasie i miejscu spotkałem (a raczej poznałem po sprzęcie castingowym) wędkarza i od razu przyszło mi do głowy że może to być forumowicz jerkbait.pl. Mimo to przelotnie wymieniliśmy kilka zdań typu: Bierze coś? I nasze drogi się rozeszły. Dopiero pod wieczór, przeglądając jerkbaitowe newsy znad wody natrafiłem na owego wędkarza, którym okazał się Szymek – SzymusS. Postanowiłem do niego napisać maila z prośbą o potwierdzenie czy to właśnie my widzieliśmy się nad wodą. Trafiłem w „10”. Był to właśnie on. Po krótkiej korespondencji, doszliśmy do wniosku że dobrze by było zorganizować coś na wzór mini-zlotu forumowiczów jerkbaita z Warszawy a może i okolic. Stąd narodził się pomysł zorganizowania małego spotkania, którego celem będzie wzajemne poznanie się, połączone z wędkowaniem, ogniskiem itp.

Wstępnie z Szymkiem uzgodniłem kilka szczegółów, które przedstawiam poniżej:

Termin: 20 października (sobota) – CAŁY DZIEŃ

Zbiórka gdzieś w Warszawie (miejsce i godzina spotkania do uzgodnienia)

Łowisko: Wisła poza Warszawą lub Narew lub inne propozycje mile widziane ( wybór dowolny – większość głosów) Łowimy z brzegu

Liczba uczestników – DOWOLNA ( ilu się zgłosi i jakoś się zorganizujemy )

Transport – we własnym zakresie ( tu nie będzie problemów, bo ja i SzymusS posiadamy samochody i możemy zabrać kogoś bez samochodu ) WAŻNE – jeśli ktoś ma samochód, proszę o zgłoszenie tego faktu, tak abyśmy mogli się wszyscy chętni pomieścić )

Suchy prowiant (kiełbaski i inne we własnym zakresie)

Ja z Szymkiem pomysł traktuję poważnie i bardzo byśmy chcieli aby do tego doszło – jest to okazja do bliższego poznania się, pokazania swoich twarzy, wymiana doświadczeń itp.

Liczymy że frekwencja dopisze  Zapisy proszę w tym wątku, oraz propozycje co do łowiska – większością głosów wybierzemy jedno, miejsca i godziny zbiórki. ZAPRASZAMY KAŻDEGO CHĘTNEGO 

LISTA CHĘTNYCH:

1. pirania74 – 100%

2. SzymusS – 100%

• Odpowiedzi 272
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hmmm opdająca powoli woda nie jest zła. Odnośnie ryb to wiadomo, że nie chodzi o presję czy rywalizację bo tych dwóch nie zabraknie nam podczas konkursu rzutowego. Chodziło mi o założenia np: ja tylko boleń, ja tylko sandacz, ja okoń, ja sum, ja siekierkę na grunciarzy :mellow: , lub dowolne zestawienie. Chociaż wiadomo, że to najcęsciej klaruje się nad wodą. Ja póki co zabieram tylko lekki spinn 2-6 gr, niestety w cięższym złamała mi się szczytówka i kołowrotek wyzionął ducha :mellow:

• 0
LISTA Chętnych na Towarzyski Zlot JERKBAIT WARSZAWIAKÓW w dniu 20 października:

1. pirania74

2. SzymusS

3. Karolcia (żona SzymusaS)

4. Jozek

5. hasior

6. Remek

7. Klon

8. Maciejowaty

9. Yeah -

10. PikeHunteR -

11. BartekP -

12. lukexio

13. Włóczykij

14. pablitos

15.SaNdAcZ ><\\\\

TomCast i bouli ZREZYGNOWALI - więc jest nas 15-stu chłopa :D

• 0

1. pirania74

2. SzymusS

4. Jozek

5. hasior

6. Remek

7. Klon

8. Maciejowaty

9. Yeah -

10. PikeHunteR -

11. BartekP -

12. lukexio

13. Włóczykij

14. pablitos

15.SaNdAcZ ><\\\\

TomCast i bouli ZREZYGNOWALI - więc jest nas 15-stu chłopa :D

Jak się nic złego nie wydarzy to i ja zamierzam być (no chyba, że Pablitos zmienił zdanie :D )

• 0

no Panowie i Panie ja już ostrze kotwice i odlewam cykady...a wy ryby bójcie się :mellow:

odlej mi też sztuke <_<

martwi mnie troche pogoda..

http://new.meteo.pl/

zapowiada się w nocy spory opad... hm... mam nadzieje ze do rana przejdzie

jak ktos sie chce zabrać z ursynowa to kom. do mnie to:

505-035-305

• 0

Dziś byłem w Kosumcach na główce. Chciałem złowić sandacza. Przez ponad dwie godziny nie miałem nawet brania. Narwałem tylko przynęt. Ale rapki harcowały :huh:

PikeHunteR - widzę że będziesz naszym przewodnikiem i jak w sobotę rano się spotkamy to zapoznasz nas trochę z łowiskiem i okolicami :D

• 0

Dziś byłem w Kosumcach na główce. Chciałem złowić sandacza. Przez ponad dwie godziny nie miałem nawet brania. Narwałem tylko przynęt. Ale rapki harcowały :huh:

PikeHunteR - widzę że będziesz naszym przewodnikiem i jak w sobotę rano się spotkamy to zapoznasz nas trochę z łowiskiem i okolicami :D

Co będę w stanie powiedzieć to oczywiście się podzielę. W tym sezonie mało na niej wędkowałem bo miałem trochę wyjazdów nad inne rzeki a później to wody prawie nie było. Wczesną jesienią przeszła duża woda i znów się pozmieniało. W sumie to muszę uczyć się rzeki od początku. Taka ta Wisła jest :mellow:

W każdym razie nie jest to ta sama rzeka co przed 2003 rokiem. Jak już wspomniałem strasznie ją zamuliło, zapiaszczyło, wypłyciło. Z roku na rok jakby mniej wody. Z pięknych zatoczek pełnych szczupaka, okonia, płoci, jazi zostały małe bagienka, okresowo tylko zasobne w wodę :wacko: Ryb jeszcze trochę jest, ale jak wrócę wspomnieniami do początków mojego wędkowania to wyć mi się chce. Ale rzeka piękna, zwłaszcza teraz jesienią! Zobaczycie wkrótce sami :D

• 0

Co będę w stanie powiedzieć to oczywiście się podzielę. W tym sezonie mało na niej wędkowałem bo miałem trochę wyjazdów nad inne rzeki a później to wody prawie nie było. Wczesną jesienią przeszła duża woda i znów się pozmieniało. W sumie to muszę uczyć się rzeki od początku. Taka ta Wisła jest :mellow:

W każdym razie nie jest to ta sama rzeka co przed 2003 rokiem. Jak już wspomniałem strasznie ją zamuliło, zapiaszczyło, wypłyciło. Z roku na rok jakby mniej wody. Z pięknych zatoczek pełnych szczupaka, okonia, płoci, jazi zostały małe bagienka, okresowo tylko zasobne w wodę :wacko: Ryb jeszcze trochę jest, ale jak wrócę wspomnieniami do początków mojego wędkowania to wyć mi się chce. Ale rzeka piękna, zwłaszcza teraz jesienią! Zobaczycie wkrótce sami :D

Już ją widzę oczami wyobraźni ... Całkowicie masz rację co do zmian na Wiśle - ja również to potwierdzę - co roku miejscówki w których łowię się zmieniają i od nowa trzeba szukać, szukać i tylko szukać... Pozdrawiam

• 0

Już ją widzę oczami wyobraźni ... Całkowicie masz rację co do zmian na Wiśle - ja również to potwierdzę - co roku miejscówki w których łowię się zmieniają i od nowa trzeba szukać, szukać i tylko szukać... Pozdrawiam

Jak to w nieuregulowanej rzece. Wisła, Bug za to je lubie... :D

• 0

1. pirania74

2. SzymusS

4. Jozek

5. hasior

6. Remek

7.

8. Maciejowaty

9. Yeah -

10. PikeHunteR -

11. BartekP -

12. lukexio

13. Włóczykij

14. pablitos

15.SaNdAcZ ><\\\\

TomCast i bouli oraz klon ZREZYGNOWALI - więc jest nas 14-stu chłopa :D

Jak się nic złego nie wydarzy to i ja zamierzam być (no chyba, że Pablitos zmienił zdanie :D )

• 0

Witam.

Czy nasz wyjazd jest aktualny biorac pod uwage prognoze pogody...? :D

Faktycznie, pogoda płata figle.... Ja potwierdzam swoją obecność - więć BęDę

temp. dzień: 7 ?C noc: 0 ?C

ciśnienie: 1022 hPa

Śnieg: 0.0 mm

Deszcz: 0.0 mm

Pomimo, że jestem ciepłolubny - jakoś przeżyję, więc też będę :D