Skocz do zawartości
  • 0

Propozycja mini-zlotu jerkbait WARSZAWIAKóW

pirania74

Pytanie

Koledzy wędkarze! :mellow:

W niedzielę, 30 września miałem przyjemność łowić na Wiśle. W którymś tam czasie i miejscu spotkałem (a raczej poznałem po sprzęcie castingowym) wędkarza i od razu przyszło mi do głowy że może to być forumowicz jerkbait.pl. Mimo to przelotnie wymieniliśmy kilka zdań typu: Bierze coś? I nasze drogi się rozeszły. Dopiero pod wieczór, przeglądając jerkbaitowe newsy znad wody natrafiłem na owego wędkarza, którym okazał się Szymek – SzymusS. Postanowiłem do niego napisać maila z prośbą o potwierdzenie czy to właśnie my widzieliśmy się nad wodą. Trafiłem w „10”. Był to właśnie on. Po krótkiej korespondencji, doszliśmy do wniosku że dobrze by było zorganizować coś na wzór mini-zlotu forumowiczów jerkbaita z Warszawy a może i okolic. Stąd narodził się pomysł zorganizowania małego spotkania, którego celem będzie wzajemne poznanie się, połączone z wędkowaniem, ogniskiem itp.

Wstępnie z Szymkiem uzgodniłem kilka szczegółów, które przedstawiam poniżej:

Termin: 20 października (sobota) – CAŁY DZIEŃ

Zbiórka gdzieś w Warszawie (miejsce i godzina spotkania do uzgodnienia)

Łowisko: Wisła poza Warszawą lub Narew lub inne propozycje mile widziane ( wybór dowolny – większość głosów) Łowimy z brzegu

Liczba uczestników – DOWOLNA ( ilu się zgłosi i jakoś się zorganizujemy )

Transport – we własnym zakresie ( tu nie będzie problemów, bo ja i SzymusS posiadamy samochody i możemy zabrać kogoś bez samochodu ) WAŻNE – jeśli ktoś ma samochód, proszę o zgłoszenie tego faktu, tak abyśmy mogli się wszyscy chętni pomieścić )

Suchy prowiant (kiełbaski i inne we własnym zakresie)

Ja z Szymkiem pomysł traktuję poważnie i bardzo byśmy chcieli aby do tego doszło – jest to okazja do bliższego poznania się, pokazania swoich twarzy, wymiana doświadczeń itp.

Liczymy że frekwencja dopisze  Zapisy proszę w tym wątku, oraz propozycje co do łowiska – większością głosów wybierzemy jedno, miejsca i godziny zbiórki. ZAPRASZAMY KAŻDEGO CHĘTNEGO 

LISTA CHĘTNYCH:

1. pirania74 – 100%

2. SzymusS – 100%

• Odpowiedzi 272
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

co to za marudzenie?? twardym trzeba być nie mientkim :D ...ja się pisze na 100% powiem wam, że dzisiaj po południu byłem pare godzin nad wisłą i dałem rade, rybka też nieźle gryzła tylko szkoda że rozmiary mocno przeciętne...pozdrawiam

jedziemy na 100 % :mellow:

• 0

Ja przyjeżdżam na 100%. Nikt nie będzie nam kazał siedzieć nad wodą do zmroku. Bardzo chcę was poznać i chciałbym sobie w miłej atmosferze i miłym towarzystwie spędzić czas. Dlatego nie poddawajmy się! Kapota na grzbiet! Termos z gorącą herbatką + kanapki w plecaku! Kije w dłoń i wio nad wodę. Może pogoda będzie zła ale znam pewną grupę ludzi którzy są ponad tym. Tą grupą są wędkarze... B) Nie dajmy się

RACJA :D WIęC WIO NAD WODę :D TERMOSY DO PLECAKA, WęDKARZE WęDKI W DłOń :D

• 0

hehe ;)

w takim razie do zobaczenia jutro do 8.00 :D

Paweł już wiesz, gdzie co i jak? Ja nadal się przez wątek nie przekopałem...lenistwo ;)

cześć - tak więc spotkamy się w miejscu, które opisał PikeHunteR -

Co do miejsca, to PikeHunteR podał takie instrukcje:

PikeHunteR napisał(a) dnia Mon, 08 October 2007 11:32

Trafić na miejscówkę pod mostem jest bardzo łatwo. Z trasy 50:

-jadąc od ronda w Piotrowicach czyli od słynnej trasy Nadwiślanki skręcamy PRZED samym mostem, zaraz za wiaduktem kolejowym w lewo. Jest pas skrętny.

-jeśli ktoś będzie chciał jechać przez Piaseczno czy Konstancin to mija Górę Kalwarię i kieruje się też na trasę 50 na Mińsk Mazowiecki i ZA mostem przed wiaduktem kolejowym skręca w prawo.

Teraz lokalną dróżka, są dwa ostre zakręty: pierwszy w lewo, następny w prawo. Widać kościół i przy nim w prawo. Przejechać wał i już Razz

tam sie widzimy o 8:00 - ja tam nie byłem, ale wg opisu jakoś trafimy

• 0

Cześć,

Razem z Friko wskoczyliśmy dosłownie na 3 godzinki wspólnego wędkowania. Było bardzo miło a humor dopisywał najbardziej. Nie będę za wiele pisał bo czekam na relację :D z dalszych połowów. Dziękuję za spotkanie. Dodatkowo chcę podziękować naszemu koledze Pirania74 za zgarnięcie nas wszystkich i organizację mini Zlotu. Dziękuję!

Pozdrawiam

Remek

1.jpg

• 0

Ja również chciałbym serdecznie podziękować wszystkim za przybycie ! Było bardzo miło Was poznać (niewirtualnie) :D

Oraz specjalnie gratulacje dla @hlehle za najcelniejsze oko i wędkę w konkursie oraz @PikeHunteR za szczupaka Zlotu :D

ps - nawet dobra pogoda stawiła się na nasz Zlot :D

• 0

Remku, cieszę się że zlocik się spodobał i wszyscy zadowoleni, choć ryba nie dopisała :D Organizatorem był również SzymusS i jemu również należy podziękować :mellow: Ja osobiście tu i teraz DZIEKUJę ci SzymusS za pomoc w organizacji, oraz podziekowania dla jedynej na zlocie kobiety, żonie SzymusaS - niezły z niej wędkarz - operuje kijkiem jak rasowy spinningista :mellow:

Faktycznie, jak pisał SzymusS, pod koniec Zlociku rzutem na taśmę jedynego szczupaczka (prawie METROWY :mellow: )Zlotu złowił PikeHunteR - w ten sposób uratował HONOR nas wszystkich :mellow: - było SUPER, pogoda dopisała, kiełbaski smakowały wybornie :D

Gratulacje dla hlehle za SOKOLE OKO :D w konkursie rzutów

Już niedługo z SzymusemS zdamy relację ze Zlotu :D

w swoim imieniu dziękuję wszystkim za przybycie - mogliśmy wreszcie się poznać osobiście, pogadać itp Naprawdę wam dziękuję - było SUPER :mellow:

• 0

Dzięki za super zlocik. Miałem ochotę pogadać o rybkach i cel został zrealizowany :D Następnym razem postaram się więcej porzucać, jednak tym razem wolałem pogawędzić :mellow:

Pirania74 z tym sokolim wzrokiem to u mnie słabo - jestem krótkowidzem i nie miałem ze sobą okularów. Może dzięki temu tak dobrze mi poszło :unsure:

• 0

Dzięki wszystkim również za wspaniałe towarzystwo, fajową atmosferę, kupę śmiechu.@Piranii74 gratulujemy organizacji. @hlehle-owi gratulujemy dobrego wzroku . @PikeHunteR-owi gratulujemy metrówy B) @SzymusowiS gratulujemy Żony (Jak opowiedziałem o jej umiejętnościach spinningowych to moja wpadła w kompleksy :mellow: ).@SzymusS dzięki że zaprzyjaźniłeś mnie z castingiem (dało mi to wiele do myślenia). @Sandacz dziękuję Ci za cykadkę. Jak najwięcej takich zlotów!!!!!

• 0

Dziekuje wszystko bardzo!Naprawde bardzo podobalo sie na miejsce!!Dziekuje bardzo organizuje pirant74 i szymus!!naprawde cudownie towarzystwo wedkarstwo super pogadamy o ryby:)Pogoda bylo :wacko: a ogolne bylo super!!PIkeHunter gratuluje szczupla :mellow: ale nie wymiara ;) ;) kiedys znowu sie spotkamy i gdzies na ryby :mellow: :mellow:

Pozdrawiam lukexio