rognis_oko Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Spotkanie nad Wisłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 sebek możesz umieścić większa fotkę głowy ?? chociaż po tym co widzę i porównywałem to raczej zaskroniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 to jest zaskroniec!!!!!widzialem kilka razy zaskroniec w kanal zeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Zaskroniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Potwierdzam, zaskroniec, posiada za główką żółte zakola. Powiem wam, że kiedyś widziałem zabitego zaskrońca o długości około 120 cm...potwór to był...ale generalnie zaskrońce pozbawione sa agresji...wydzielają tylko śmierdzacy zapach jak się je schwyci Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Zaskroniec to jest na pewno ale nie jest pozbawiony agresji jak napisal kolega wszystkie gady a zwłaszcz węże sa agresywne i nie należy ich nie pokoic(chyba każdy wie ze wszystkie polskie gady i plazy sa pod ochrona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Hmm...a próbowałes kiedyś łapać zaskrońca? Ja złapałem za młodu kilka i zaden buźki nawet nie otworzył..Jaszczurki owszem..szybki chwyt szczękami stosują...no pod ochrona muszą być bo to piękne stworzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Nie nie próbowałem łapać nigdy zaskronca ani jaszczurki bo -jest to głupie i nieodpowiedzialne a pozatym co z tego za przyjemność mieć śmierdzącą ręke??Jestem terrarysta i w domu mam anakonde żółtą i pytona królewskiegomoże wpadniesz do mnie i spróbujesz zalpac anakonde w reke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 kamil też jestem terrarysta i to z dośc leciwym stazem ale powiem ci ze zaskroniec nie jest tak agresywny(zaskrońce wogóle nie sa agresywne! one unikaja człowieka! miałem stycznośc z tymi węzykami podczas robienia zdjęć itp. itd. i zadnej agresji z ich strony nieznalazłem..) jak anakonda zółta bo to jest wogóle nie do porównania...Ale powiem wam ze moje rzekotki tez gryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 zaskroniec, czy żmija...- jak ja nie lubię tych gadzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Unikać unikaj człowieka przy robieniu fotek też sa spokojne ale przy braniu na reke nie są przynajmniej niektóre spokojne bo to kwestja charakteru ale nich ktoś weżmie w reke jednego któremu sie to nie spodoba i wystarczy ze ugryzie i chyba wiesz jeśli jesteś terrarysta jaki plotki chodzą o różnych zwierzkach:) które pisze jedna gazetka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Ewidentnie zaskroniec - charakterystyczna głowa. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Nie wydaje mi się żeby był to zaskroniec,przyjrzyjcie się ogonowi-to grzechotnik. Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Po główce widać że to na 100 % zaskroniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Poza tym biotop który przedstawia fotografia jest zupełnie nieżmijowy. Zasroniec preferuje bliskie sąsiedztwo wód. Żmije można spotkać na turzycowiskach, ale unika bezpośredniej konfrontacji z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Kamil przy fotkach też trzeba sobie rękoma pomagać bo zaskrońce uciekają A co do plotek to są rózne na rózny temat wiec niewiem o które ci chodziWujek ale zmije sa powszechnie spotykane na stawach w Miliczu gdzie praktycznie sa tylko bagna i pełno wody więc to róznie bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Poza tym biotop który przedstawia fotografia jest zupełnie nieżmijowy. Zasroniec preferuje bliskie sąsiedztwo wód. Żmije można spotkać na turzycowiskach, ale unika bezpośredniej konfrontacji z wodą. wujek w takim razie zapraszam do nas nad Odre...Szczegolnie poniżej slubic... az do Widuchowej. Tu zygzakoweto lubia... BA!!! wręcz uwielbiają wygrzewać się na samym środku główki skutecznie blokując dostęp do warkocza oraz przelewu :mellow: <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 oj tak - pamiętam jak jeździłem na rybki nad jezioro przy stacji Widuchowa - zawsze ich było (żmij) od groma i to w na bagnistym i podmokłym terenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Owszem jak napisałem żmije lubią np turzycowiska, czyli podmokły teren, ale unikają bezpośredniego kontaktu z wodą. Na zdjeciu widać że gadzina prawie jest w wodzie, albo z niej wyszła, albo ma zamiar do niej wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 A ja powiem że to zmijo-zaskroniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Unikać unikaj człowieka przy robieniu fotek też sa spokojne ale przy braniu na reke nie są przynajmniej niektóre spokojne bo to kwestja charakteru ale nich ktoś weżmie w reke jednego któremu sie to nie spodoba i wystarczy ze ugryzie i chyba wiesz jeśli jesteś terrarysta jaki plotki chodzą o różnych zwierzkach:) które pisze jedna gazetka:) Kilka lat temu, ten ze zdjęcia, okazał się być całkiem agresywnym.Z początkowo usiłował uciec. Gdy mu się nie udało przyjał pozycję obronną i z zaskakującą szybkością atakował dłoń i obiektyw aparatu.Ciekawostka: nie miał więcej jak 60 cm długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 W tym roku większość wizyt nad Wisłą owocowała spotkaniem zaskrońca. Ten na zdjęciach to mieszkaniec warszawskiego odcinka koło Spójni. Wyspę pod mostem W Górze Kalwarii zamieszkuje okaz około 80-90 cm, tak więc uczestnicy zlotu mają szanse go zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Jak byłem w Wietnamie, to tam się piło wódkę żmijówkę z jakimś ogonem w środku. U nas może być to zaskrońcówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 [...]wszystkie gady a zwłaszcz węże sa agresywne i nie należy ich nie pokoic(chyba każdy wie ze wszystkie polskie gady i plazy sa pod ochrona)Przestań. Większość węży w ogóle nie jest agresywna. Przez takie wypowiedzi ludzie później są wrogo nastawieni do tych stworzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 [...]wszystkie gady a zwłaszcz węże sa agresywne i nie należy ich nie pokoic(chyba każdy wie ze wszystkie polskie gady i plazy sa pod ochrona)Przestań. Większość węży w ogóle nie jest agresywna. Przez takie wypowiedzi ludzie później są wrogo nastawieni do tych stworzeń.Dokładnie Większośc węży jest bardzo spokojna(nie to co psy i koty... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi