Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Ładne kijki , chodź rękojeść pierwszej wędki średnio mi się podoba.Zajeżdżą trochę seryjną okumą itp. :) Ale jest super :)

Nie widziałem w katalogu wędki Okumy z uchwytem SKSS, więc skąd takie porównanie? Nawet podobnej nie ma.

Edytowane przez yankis

Tak mi się jakoś po prostu skojarzyła z seryjnymi wędkami , to pewnie przez piankę i pomarańcowe omotki :) Jeśli uraziłem autora to bardzo przepraszam , nie chciał nic złego powiedzieć :) 

Wędka mi się bardzo podoba , też mam w planach coś takiego wykonać ! 

Witaj ! Świetne kije kręcisz , widać że przykładasz się do nich , nie robisz na szybko na kolanie. Nie chcę cię tu pouczać ani krytykować ALE szkoda że w tym split gripie jedną omotke masz odsunięta od pianki/pierścienia , moim zdaniem szpeci to trochę obraz jak dla mnie idealnego wykończenia. Jak wyjdę z dołka finansowego to pewnie pokuszę się o coś stylizowanego na Twój wzór. Tymczasem pozdrawiam i życzę wielu wielu tak świetnych pomysłów !

Witaj ! Świetne kije kręcisz , widać że przykładasz się do nich , nie robisz na szybko na kolanie. Nie chcę cię tu pouczać ani krytykować ALE szkoda że w tym split gripie jedną omotke masz odsunięta od pianki/pierścienia , moim zdaniem szpeci to trochę obraz jak dla mnie idealnego wykończenia. Jak wyjdę z dołka finansowego to pewnie pokuszę się o coś stylizowanego na Twój wzór. Tymczasem pozdrawiam i życzę wielu wielu tak świetnych pomysłów !

No jakbym dal omotke po samej piance to bym kolowrotka nie zalozyl do wedki hehehe 

To jest uchwyt KSKSS  ;)

• Like 1

W sumie fakt ale szkoda , bo wyglądał by efektowniej. Ale moim zdaniem szło by zrobić tak aby wilk był syty a i owca cała , po prostu pierścień zamontowany w ruchomą część dać o włoś większej średnicy i omotkę dać w takim miejscu w jakim jest całość po dokręceniu kręciołka , chyba że to ma inną zasadę działania niż kdps to zwracam honor :)

• Like 1

DelTorO próbowałeś już jak rzuca seekerek lekkimi pstrągowymi wabikami (np.wobki 3-4g) bez ładowania kija porządnym wymachem .Myślę tu o rzutach typu ,,z pod kija" i bocznych w miejscach gdzie nie da się normalnie załadować kija,a wiadomo na psrągowej rzeczce to częsta konieczność. Pytam bo też myślę o seekerze (sp 754) i  zastanawiam się nad uzbrojeniem...

DelTorO próbowałeś już jak rzuca seekerek lekkimi pstrągowymi wabikami (np.wobki 3-4g) bez ładowania kija porządnym wymachem .Myślę tu o rzutach typu ,,z pod kija" i bocznych w miejscach gdzie nie da się normalnie załadować kija,a wiadomo na psrągowej rzeczce to częsta konieczność. Pytam bo też myślę o seekerze (sp 754) i  zastanawiam się nad uzbrojeniem...

Wprawdzie nie wobkami, ale rzucalem nawet mniejszymi glowkami jigowymi, calosc przynety od 1.5 do 2 g i przy takich rzutach 'spod' wedki bardzo ladnie katapultuje takie przynety, testy na zylce 0.16mm. Jeszcze musze porownac jak leca na troche grubszej zylce i pletce.

Narazie bardzo zadowolony, ale cos wiecej bede mogl powiedziec pewnie kolo czerwca, jak odbebnie juz 'troche' godzin nad rzeka  ;)

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

A ze denerwowal mnie sypiacy sie korek w Daiwie, to stwierdzilem ze zmienie rekojesc. I troche mnie ponioslo...

Obdarty blank

IMG_0566.JPG

Lakier z czarnym pigmentem wcierany w blank. Dwie warstwy. Wcieranie szmatka, dobrac odpowiednia szmatke to tez troche roboty  :ph34r:

IMG_0576.JPG

Ten pigment CRB calkiem niezly, ale po dwoch warstwach wychodzi kolor czarny z ciagle widoczna strutkura blanku. Jezeli ktos chce lity czarny kolor to jednak farba.

Wyszlo tak:

IMG_0710.JPG

IMG_0701.JPG

IMG_0720.JPG

Wstepna wersja rekojesci

IMG_0768.JPG

IMG_0773.JPG

• Like 13