bardziu Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 A jaki lakier wcierałeś? I jaka szmatka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Super warsztat , jestem pod wrażeniemBrawa wielkie i postęp ogromny .Powodzenia bo projekty odlotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 A jaki lakier wcierałeś? I jaka szmatka? Lakier normalny do omotek, podgrzany zeby byl bardziej plynny. Najpierw probowalem szmatki do czyszczenia monitora, ale za bardzo wciagala lakier, wysuszala go i zostawiala mase smieci. A teoretycznie wydawala sie idealna.Najlepsza okazala sie taka do... mycia naczyn hehehe Taka bardzo plastykowa, latwo przechodzil przez nia lakier, nie wysusza blanku w czasie nacierania i nie zostawiala smieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Super warsztat , jestem pod wrażeniemBrawa wielkie i postęp ogromny .Powodzenia bo projekty odlotowe Dzieki Artur, jak na pierwszy raz toczenia to chyba jakiejs wielkiej tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 A i sie pochwale Irasowa plotka. Na zywca wyglada duzooo lepiej. Szczegoly przy tak malym wobku naprawde rewelacyjne. Zdecydowanie wyleczylem sie z pomyslu zeby moze sie chwycic za woblery, za duzo pracy zeby dojsc do takiego poziomu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Przed Swietami udalo mi sie dojsc do tego etapu (zdjecia lipne) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Super robote odwalasz Pawelku z tymi kijami:) A Irasowe rybki to rewelka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nooo Panie Kierowniku Daiwa bardzo ładnie się prezentuje. Pomysł ze szmatką do mycia garów kseruję na własne potrzeby Długo kazałeś czekać na ubranko dla boronka ale uszyte na miarę jest i widać, że leży jak ulał.Piątka z plusem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 W szale przedswiatecznych zakupow, 'wzbogacilem' sie o cos takiego Zrobilem sobie tez 'mandrel' 6mm i 8mm Ona mi bardzo mocno chodzi po głowie , napisz na PW jak wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 mistrzostwo świata ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Mała rzecz a cieszy jak cholera. Gratuluje zakupu. Dobry warsztat to podstawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Przed Swietami udalo mi sie dojsc do tego etapu (zdjecia lipne) Jak nie przepadam za dzielonymi rękojeściami, tak ta mi się bardzo podoba. Jest w takiej swoistej "równowadze" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Piort, powinienes tez swoje patyki pokazac. Juz chyba wiecej ich ukreciles niz ja Jacek, insert dostalem jakis tydzien przed swietami, dlatego sie troche przedluzylo RafałWrocław, tokareczka daje rade, do toczenia korka wystarczajaca. Napewno nie jest tak dokladna jak tokarki do metalu, ale te do metalu cenowa tak z 4 razy tyle. Mogla by miec tez deczko mocniejszy silniczek, ale to model do robienia modeli, to tez nie ma co sie spodziewac nie wiadomo jakiej mocy. Zakres obrotow ma swietny od 1000 do 5000rpm. Rozstaw 25cm, ale widzialem gdzies ze mozna dodatkowa listwe aluminiowa dokupic i rozszerzyc o dodatkowe +-40cm. Lekka, 2,5kg i mala, jak nie masz miejsca to idealna. Kupilem ja wlasnie ze wzgledu na wielkosc, jakbym mial porzadny warsztat to kupilbym np cos takiego: http://www.topmarket.pl/narzedzie-slusarskie-pansam-a044200-p52013.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Co do toczenia to dodam jeszcze taka rzecz. Zwykly korek fajnie wstepnie wyrownuje sie taka deseczka z papierem sciernym (foto 1)Ale przy twardszych korkach ten sposob jest bardzo powolny (jak dla mnie). Probowalem sporym pilnikiem i bylo duzo lepiej, ale najlepiej obrabialo mi sie kantem pilnika (korek na zdjeciu 2 tak byl robiony). Bardzo rowno i bardzo szybko, ale trzeba miec wyczucie i jak rece sie nie trzesa to duzy plus hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Fajna sprawa taka tokareczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Paweł rozkręcasz się na całego z tymi patykami. Dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 I dzisiejsza wesola tworczosc. Jeszcze pomysle, moze zostawie taki, na zywca wyglada lepiej niz na tym zdjeciu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Troche inne. Zobacze jak jutro w normalnym swietle bedzie to wygladac. Edytowane 28 Lutego 2015 przez Del Toro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Elegancki ten opis,bardzo mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Piękny kijek ,czapki z głów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Piekna, niebanalna kreska liter opisu... Marzy mi sie tak pewna ręka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Piekna, niebanalna kreska liter opisu... Marzy mi sie tak pewna ręka Powiem ze rozbawiles mnie Yglo wczoraj probowalem rozczytac po sobie taka mala liste TO DO w pracy, zajelo mi to z godzine i tak nie dalem rady. Wiec przyjmijmy ze ten napis na patyku to czysty fuks Ale dzieki Zreszta do fajnego napisu jeszcze duzo brakuje. Rozne pochylenie liter, wszystkie literki ktore sie powtarzaja sa inne itd... Edytowane 10 Stycznia 2014 przez DelTor0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Nie idz w drukowanie z reki na blanku.... Moim Kolegom, którym opisuje grafity mówie... to jak podpis, którego nie ma a jest Edytowane 10 Stycznia 2014 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) W sumie masz racje, jakby wygladaj jak z drukarki, to juz by nie mial tego czegos Edytowane 10 Stycznia 2014 przez DelTor0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi