Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

A jaki lakier wcierałeś? I jaka szmatka? :D

Lakier normalny do omotek, podgrzany zeby byl bardziej plynny. Najpierw probowalem szmatki do czyszczenia monitora, ale za bardzo wciagala lakier, wysuszala go i zostawiala mase smieci. A teoretycznie wydawala sie idealna.

Najlepsza okazala sie taka do... mycia naczyn hehehe Taka bardzo plastykowa, latwo przechodzil przez nia lakier, nie wysusza blanku w czasie nacierania i nie zostawiala smieci.

Piort, powinienes tez swoje patyki pokazac. Juz chyba wiecej ich ukreciles niz ja :)

Jacek, insert dostalem jakis tydzien przed swietami, dlatego sie troche przedluzylo  :D

RafałWrocław, tokareczka daje rade, do toczenia korka wystarczajaca. Napewno nie jest tak dokladna jak tokarki do metalu, ale te do metalu cenowa tak z 4 razy tyle. Mogla by miec tez deczko mocniejszy silniczek, ale to model do robienia modeli, to tez nie ma co sie spodziewac nie wiadomo jakiej mocy. Zakres obrotow ma swietny od 1000 do 5000rpm. Rozstaw 25cm, ale widzialem gdzies ze mozna dodatkowa listwe aluminiowa dokupic i rozszerzyc o dodatkowe +-40cm. Lekka, 2,5kg i mala, jak nie masz miejsca to idealna. Kupilem ja wlasnie ze wzgledu na wielkosc, jakbym mial porzadny warsztat to kupilbym np cos takiego: 

http://www.topmarket.pl/narzedzie-slusarskie-pansam-a044200-p52013.html

IMG_0806.JPG

IMG_0827.JPG

Co do toczenia to dodam jeszcze taka rzecz. Zwykly korek fajnie wstepnie wyrownuje sie taka deseczka z papierem sciernym (foto 1)

Ale przy twardszych korkach ten sposob jest bardzo powolny (jak dla mnie). Probowalem sporym pilnikiem i bylo duzo lepiej, ale najlepiej obrabialo mi sie kantem pilnika (korek na zdjeciu 2 tak byl robiony). Bardzo rowno i bardzo szybko, ale trzeba miec wyczucie i jak rece sie nie trzesa to duzy plus hehehe

• 2 tygodnie później...

Piekna, niebanalna kreska liter opisu... Marzy mi sie tak pewna ręka :)

Powiem ze rozbawiles mnie Yglo :) wczoraj probowalem rozczytac po sobie taka mala liste TO DO w pracy, zajelo mi to z godzine i tak nie dalem rady. Wiec przyjmijmy ze ten napis na patyku  to czysty fuks :ph34r:  :D Ale dzieki :)

Zreszta do fajnego napisu jeszcze duzo brakuje. Rozne pochylenie liter, wszystkie literki ktore sie powtarzaja sa inne itd... 

Edytowane przez DelTor0