yglo Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Rurki "carbonowe" kupowalem iw CMW i w tackle24, i tu i tam carbon po powierzchni a w srodku szklo... .no chyba ze bialy grafit sypie sie ze srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jak mówił mistrz Bareja "węgiel to antracyt" więc wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ta uwaga o szkle w rurkach to tylko ze wzgledu na rezonans i wage takiej szklanej rekojesci, jako ozdobniki czy wklad do 15stek castingowych otwartych uchwytow - sa bardzo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Dodam tylko tyle ze w palcach taki grafitowy arbor latwo zgniesc, ale to tak samo jak zrobic rurke z tasmy i tez latwo zgniesc. Przyklejony na blanku to juz inna bajka.Wiekszosc patykow mam na grafitowych arborach i nic nigdy sie nie stalo. Musze kiedys sprobowac ten motyw z kawalkiem blanku, takze pewnie sie podpytam Ciebie Artur co i jak Ciekaw jestem czy ktos planuje zakladac taki uchwyt w najblizszej przyszlosci: Fuji TVS tight V Spinning Reel Seat A może coś takiego ? Edytowane 24 Stycznia 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) A może coś takiego ? W tej Twojej opcji wyglada to duzo lepiej Bede sie pewnie niedlugo bawil z jakims chrustem, to sobie poczekam na ten uchwyt i zobacze sie sie go w rece trzyma. Edytowane 4 Lipca 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ta uwaga o szkle w rurkach to tylko ze wzgledu na rezonans i wage takiej szklanej rekojesci, jako ozdobniki czy wklad do 15stek castingowych otwartych uchwytow - sa bardzo OK Nie od dziś wiadomo ze szkło lepiej dzwoni niż grafit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 .... bedziemy nasmiewac sie z rezonansow? W galerii DelTorO ? To moze oddzielny watek i tam zbierzemy doswiadczenia, przemyslenia i moze posty tych, ktorzy takie rekojesci robia... bo przeciez robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Wiec, wracajac do tematu FA Vegter Boron (SS8620-2, 8'6", 7-20lb, 7-33g)Wszystko w tonacji brazow ze srebrnymi elementami. Blank coffee brown blyszczacy, nic glowna czekoladowa (ProWrap ColorFast 767 - Chocolate), wstawka mosiadz (ProWrap Metallic 9730 - Brass) Zbrojenie:KLAG-25HKLAG-12HKLAG-8MKLAG-7LKTAG-6JKTAG-5JKTAG-4.5J (3 sztuki)(wszystko srebrne alconite)top PLGST 4.5 SIC srebrna (5.5 - 2.2mm tuba) Od srodka stopki kolowrotka do konca rekojesci 37cm. Wywaza sie na 9cm od srodka stopki kolowrotka, (w strone szczytu, jakby sie ktos pytal ) przy wadze kolowrotka 280g.Blank od Jacka @Jacosław (handmaderods.pl), spacing Artur @mrWhite7, insert Piotr Matusiak.Specjalne podziekowania dla Jacka i Artura, za psychiczne wytrzymanie nawalu moich pytan 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 No to rybki bez szans i ladnie wszystko spasowane razem z kolowrotkiem, jest co podziwiac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ładny projekt i wykonanie.Osobiście wolę w kijach tej mocy i długości pełną rękojeść,właśnie ze względu na wyważenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ano, a ja sobie ubzduralem w tym roku wszystkie dzielone hehehe Pewnie za rok zmienie zdanie i bede przerabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Pięknie wyszedł . Na dzielonej rękojeści zaoszczędzisz sporo na wadze więc z tym przerabianiem to się wstrzymaj bo kijek jak marzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Pewnie ,że wyszedł ładnie. DelTorO,jak za rok przyjdzie Ci do głowy,że może jednak trochę męczy rękę,to broń boże nie przerabiaj rękojeści.Urżnij ze szczytu z 40cm, będzie dalej pięknie wyglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor13 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Jaka jest całkowita waga tego cuda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Wyszedł przepięknie. W każdym elemencie rękojeści widać precyzję wykonania i nakład czasu poświęcony, żeby wyszło tak jak wyszło, czyli świetnie.Jako zwolennik zbrojenia w KR dodatkowo zachwycam się doborem srebrnych ramek do tego blanku. To był świetny pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Łowię identycznym kijem na dzielonej rękojeści już rok . Kij wyważony jest na 8,5 cm przy lekkim 265 g kołowrotku , cały waży 169 g i jakoś nie muszę ucinać 40 cm , nie mam wywichniętego barku ,łowi mi się przyjemnie i wygląda pięknie i o to chodzi Przy pełnej rękojeści jeszcze do tego w burlu pewnie wniósłby na wagę grubo ponad 200 g a wyważenie nie wiele by się poprawiło więc ciesz się z pięknego kija Edytowane 2 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 A właśnie, skoro o tym już mowa - mam prośbę DelToro - mógłbyś zważyć ten kij ? Każdy boron który miałem w ręku leciał na pysk, te z FA nie sa wyjatkiem, taki jest 'koszt' uzycia tego materiału w zamian za zyskanie innych wartości użytkowych.To powoduje że blanki boronowe są szczególnie trudne do wyważenia. Żeby nie dodawać zbyt wiele do ogólnej masy kija trzeba grać przede wszystkim długością dolnika co jednak ma swoje ograniczenia ergonomiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Wszystko w tonacji brazow ze srebrnymi elementami. Wyszedł mega fajny murzynek Gratulacje projektu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Już zrobiłem kilka krakowskich boronów i każdego trzeba było doważać , standard to 14 g kapsel + ozdobny pierścień 10 g wkomponowany w dolny reargrip , waga kii 8'6"-9' wahała się w zależności od siły kija 15lb -20 lb od 165 g do 169 g przy długościach rękojeści 36 -37 cm do środka stopki . Przy takiej budowie kijem łowi się bardzo wygodnie . Myślę że waga kija DelTor0 będzie kilka gram mniejsza (szacuję 160 g ) przy wyważeniu 9-10 cm z kołowrotkiem 265 g . Mam rację ? Edytowane 2 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 No z tym przerabianiem to taki zarcik, ze teraz podobaja mi sie dzielone rekojesci, a moze za rok beda podobac mi sie pelne, kto wie Wywazony na 9cm, kapslem 11g i burntem. Kapsel jeszcze nie przyklejony na stale, to zawsze dowazyc mozna Co do wagi hmmm... narazie nie wiem, padly baterie w wadze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Już zrobiłem kilka krakowskich boronów i każdego trzeba było doważać , standard to 14 g kapsel + ozdobny pierścień 10 g wkomponowany w dolny reargrip , waga kii 8'6"-9' wahała się w zależności od siły kija 15lb -20 lb od 165 g do 169 g przy długościach rękojeści 36 -37 cm do środka stopki . Przy takiej budowie kijem łowi się bardzo wygodnie . Myślę że waga kija DelTor0 będzie kilka gram mniejsza (szacuję 160 g ) przy wyważeniu 9-10 cm z kołowrotkiem 265 g . Mam rację ? Aha ,czyli jak dorzucimy 30g złomu to jest ok,ale dodatkowy korek,przy pełnej rękojeści,to nadmierny ciężar. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) No z tym przerabianiem to taki zarcik, ze teraz podobaja mi sie dzielone rekojesci, a moze za rok beda podobac mi sie pelne, kto wie Wywazony na 9cm, kapslem 11g i burntem. Kapsel jeszcze nie przyklejony na stale, to zawsze dowazyc mozna Co do wagi hmmm... narazie nie wiem, padly baterie w wadze Zejdź do sklepu i zważ , na pewno mają jakąś wagę . Sklepy często wspomagają rodzimych rodbuildingerów Edytowane 2 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Napewno zwaze, bez obaw Sam jestem ciekawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Z ciekawości zapytam, te 9 cm to od stopki kołowrotka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Z ciekawości zapytam, te 9 cm to od stopki kołowrotka ?Od srodka stopki kolowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi