DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Oj, chyba by sie dolnik wlasnie zakrecil kolo tych 50 centow Sam blank slabo wywazony. EDIT:A tak z ciekowosci, to jakos nie widzialem zeby ktos sie czepial jak Phenix na tytanach ma rekojesc zrobiona 3/4 z burnta? I pewnie wage z 200g, to jakos wtedy wszystko gra, ciekawe... Edytowane 8 Lutego 2014 przez DelTor0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Można by przy okazji przy dobrej pogodzie podczas łowienia na końcu kija skarpetki suszyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Oj, chyba by sie dolnik wlasnie zakrecil kolo tych 50 centow Sam blank slabo wywazony. EDIT:A tak z ciekowosci, to jakos nie widzialem zeby ktos sie czepial jak Phenix na tytanach ma rekojesc zrobiona 3/4 z burnta? I pewnie wage z 200g, to jakos wtedy wszystko gra, ciekawe...Bo pewnie tyle nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Bo pewnie tyle nie miał No tak, tytany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) No tak, tytany Nie ,tuleja z piany + dobrze zbalansowany blank Ale nie wiem ,czym się tak podniecacie.Wiadomo ,że blanki boronowe ważą sporo i maja do dupy balans.Nie biędziesz w nieskończonośc wydłużać dolnika.Wywazona wędka waży tyla ile musi Mam sandaczówkę ,z pełną rękojeścią w burncie ,bez tytanów ,na aluoxy i waży ok 80g., a okoniówkę j/w ok 70g.Wybierając borona godzisz się na ten kompromis. Edytowane 8 Lutego 2014 przez Dąbek 111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 No chyba nie wszyscy tak robia Ale fakt ze boron nie ma idealnego balansu, to trzeba sobie radzic inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 No tak, tytany PST 895 , pena rękojeść ,duzo burnta ,korkogumy ,waga kija okolo 200 g ale właścicielowi kij leży i tak powinno być, wiec nie przejmuj się bo masz piękny kij dobrze zbilansowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Eeee tam Artur Ja zdecydowanie z tych nieprzejmujacych sie hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dobra Panowie, zamias rozwodzic zie nad 5 czy 10g w ta czy w tamta Poleccie lepiej jakis blank 6'0" pod casta, najlepiej travel w trzech kawalkach, w dwoch tez ujdzie. Z cw cos miedzy 30-60, pod szczyplego Bo tak sie zastanawiam czy by nie przejsc na ciemna strone mocy A pojecie o cascie mam takie, jak wiedze o lotach na marsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 złóż sobie jakąś xzogę czy M-1 (najlepiej w jednym kawałku ) pod jerki,kup jakiegoś revo i porzucaj troszkę to będziesz wiedział czy chcesz zgłębiać temat. Bo o ile rzucać jest się łatwo nauczyć,to nad celnością już się trzeba naćwiczyć.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Poleccie lepiej jakis blank 6'0" pod casta, najlepiej travel w trzech kawalkach, w dwoch tez ujdzie. Z cw cos miedzy 30-60, pod szczyplego Bo tak sie zastanawiam czy by nie przejsc na ciemna strone mocy A pojecie o cascie mam takie, jak wiedze o lotach na marsa Wstydziłbyś się Nie dość, że króciak co to nawet dwóch metrów nie ma to jeszcze chcesz go na 3 rozkładać a na dodatek cast....no powariowali, powariowali Wobi dobrze radzi, kup Xzogę albo M1 ale kołowrotek zamontuj jak Pan Bóg przykazał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Kusi mie kusi, zeby cos nowego sprobowac hehehe Ale do tego jeszcze daleka droga Narazie mam czym lowic A jeden travel by sie przydal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Kusi mie kusi, zeby cos nowego sprobowac hehehe Ale do tego jeszcze daleka droga Narazie mam czym lowic A jeden travel by sie przydal...ja jestem na etapie cięcia jednoczęściówki na trzy i wstawiania spigotów (najtańszy trvel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Dzięki wielkie będę pilnował aż się pojawi Dostalem info ze sklepu ze Fuji TVS tight V ma sie pojawic dopiero za 4-5 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 ja jestem na etapie cięcia jednoczęściówki na trzy i wstawiania spigotów (najtańszy trvel) A z jakiego materialu robisz spigoty Wobi? Z pocietych blankow czy masz jakies prety grafitowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Można z pociętego złomu wklejając w siebie 2-3 rurki zależnie od tego jakiej mocy potrzebujemy,można też np. zamówić w Fishing-Art. spigot o podanych przez nas średnicach i mocy w długości ok.+- 50cm (do pocięcia we własnym zakresie).Oczywiście w tym drugim przypadku możemy też wybrać rodzaj maty.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 DelTor0 - z traveli stosunek nie do pobicia ceny do jakości mają travele ATC ( dostępne na mudhole ). Są 4 modele 7'0" w trzech kawałkach, ten do 17 lb bedzie idealny jesli chodzi o cw 30-60 gram, a jak lubisz czuć moc to ten 20 lb - to juz armata. Są tanie jak barszcz, więc spokojnie możesz "zaryzykować" sprawdzenie któregoś. - - - - - Nie odbieraj proszę mojego zainteresowania wagą czy uwag w tym względzie jako czepialstwa. Podchodzę do tego w ten sposób że mamy forum dyskusyjne jak nazwa wskazuje, więc jak pojawia się jakiś ciekawy projekt to można porozmawiać nad różnymi "wariantami" w sensie jakby można było jeszcze go zrobić... o czym mamy w końcu rozmawiać jak nie o takich sprawach Dodam że parę lat temu sam przechodziłem okres fascynacji japan-style do tej pory w galerii jerkbaitowej są zdjęcia moich projektów z tamtego okresu myślę, że jakbym je tak wrzucił na wagę to ho ho od tamtego czasu ewoluuję trochę w innym kierunku i obecnie bardzo zwracam uwagę nie tyle na wygląd co na parametry - te mierzalne, policzalne - waga jest akurat jednym z nich. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Dzieki, popatrze na te ATC Przyznam sie bez bicia, ze przy tej wedce wcale nie patrzylem na wage. Poprostu taka chcialem miec rekojesc i wszystko w takiej kolorystyce, i poprostu to zrobilem Jakby ktos chal zbudowac cos podobnego, ale z uwzglednieniem jak najnizszej wagi, to wystarczy pozbyc sie insertu, wszystkiego metalu, dac pianke na forgripie i ponizej 160g spokojnie mozna zejsc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Każdy boron który miałem w ręku leciał na pysk, te z FA nie sa wyjatkiem, taki jest 'koszt' uzycia tego materiału w zamian za zyskanie innych wartości użytkowych. O co chodzi ? o jakie zyski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 O co chodzi ? o jakie zyski ? Boron ma właściwości przyciągające rybki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 I taki 'szrociak' Zbudowany z pozostalosci po innych wedkach, projektach i innych tam smieci Blank z jakiegos chrusta, zbrojenie Fuji Alco Y-L od 25 do 6, MNST 6 na szczycie.8'0", ~17lb, cw~8-28g 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Fajny projekt .Kształty jak i proporcje stanowią ,że wszystko współgra .No i lakierek tyż pikny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jak na patyk z wystrugany z" odpadków" wyszło czysto schludnie i z pomysłem .Jedynie zamiast aglomerowanego na końce elementów wstawiłbym korkogumę.Surowy aglomerowany, po czasie ma skłonność do ubytków spoiwa i całość wygląda tak sobie. Może warto by było zastosować środek do impregnacji korka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Fajny projekt .Kształty jak i proporcje stanowią ,że wszystko współgra .No i lakierek tyż pikny Ciagle mam wrazenie ze za malo lakieru klade przed przelotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jak na patyk z wystrugany z" odpadków" wyszło czysto schludnie i z pomysłem .Jedynie zamiast aglomerowanego na końce elementów wstawiłbym korkogumę.Surowy aglomerowany, po czasie ma skłonność do ubytków spoiwa i całość wygląda tak sobie. Może warto by było zastosować środek do impregnacji korka IMG_1727.JPG Ark, to jest korkoguma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi