Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, chyba by sie dolnik wlasnie zakrecil kolo tych 50 centow ;) Sam blank slabo wywazony.

EDIT:

A tak z ciekowosci, to jakos nie widzialem zeby ktos sie czepial jak Phenix na tytanach ma rekojesc zrobiona 3/4 z burnta? I pewnie wage z 200g, to jakos wtedy wszystko gra, ciekawe...

Edytowane przez DelTor0

Oj, chyba by sie dolnik wlasnie zakrecil kolo tych 50 centow ;) Sam blank slabo wywazony.

EDIT:

A tak z ciekowosci, to jakos nie widzialem zeby ktos sie czepial jak Phenix na tytanach ma rekojesc zrobiona 3/4 z burnta? I pewnie wage z 200g, to jakos wtedy wszystko gra, ciekawe...

Bo pewnie tyle nie miał :lol:

No tak, tytany  :D

Nie ,tuleja z piany + dobrze zbalansowany blank

Ale nie wiem ,czym się tak podniecacie.Wiadomo ,że blanki boronowe ważą sporo i maja do dupy balans.Nie biędziesz w nieskończonośc wydłużać dolnika.Wywazona wędka waży tyla ile musi :)

Mam sandaczówkę ,z pełną rękojeścią w burncie ,bez tytanów ,na aluoxy i waży ok 80g., a okoniówkę j/w ok 70g.

Wybierając borona godzisz się na ten kompromis.

Edytowane przez Dąbek 111
  • Like 1

Dobra Panowie, zamias rozwodzic zie nad 5 czy 10g w ta czy w tamta  :lol:

Poleccie lepiej jakis blank 6'0" pod casta, najlepiej travel w trzech kawalkach, w dwoch tez ujdzie. Z cw cos miedzy 30-60, pod szczyplego  :rolleyes: 

Bo tak sie zastanawiam czy by nie przejsc na ciemna strone mocy :D  A pojecie o cascie mam takie, jak wiedze o lotach na marsa :ph34r:

Poleccie lepiej jakis blank 6'0" pod casta, najlepiej travel w trzech kawalkach, w dwoch tez ujdzie. Z cw cos miedzy 30-60, pod szczyplego  :rolleyes: 

Bo tak sie zastanawiam czy by nie przejsc na ciemna strone mocy :D  A pojecie o cascie mam takie, jak wiedze o lotach na marsa :ph34r:

Wstydziłbyś się ;)

Nie dość, że króciak co to nawet dwóch metrów nie ma to jeszcze chcesz go na 3 rozkładać :rolleyes: a na dodatek cast....

no powariowali, powariowali ;)

Wobi dobrze radzi, kup Xzogę albo M1 ale kołowrotek zamontuj jak Pan Bóg przykazał ;)

• Like 2

Można z pociętego złomu wklejając w siebie 2-3 rurki zależnie od tego jakiej mocy potrzebujemy,można też np. zamówić w Fishing-Art. spigot o podanych przez nas średnicach i mocy w długości ok.+- 50cm (do pocięcia we własnym zakresie).Oczywiście w tym drugim przypadku możemy też wybrać rodzaj  maty....

• Like 1

DelTor0 - z traveli  stosunek nie do pobicia ceny do jakości mają travele ATC ( dostępne na mudhole ). Są 4 modele 7'0" w trzech kawałkach, ten do 17 lb bedzie idealny jesli chodzi o cw 30-60 gram,   a jak lubisz czuć moc to ten 20 lb - to juz armata. Są tanie jak barszcz, więc spokojnie możesz "zaryzykować" sprawdzenie któregoś.

- - - - - 

Nie odbieraj proszę mojego zainteresowania wagą czy uwag w tym względzie jako czepialstwa. Podchodzę do tego w ten sposób że mamy forum dyskusyjne jak nazwa wskazuje, więc jak pojawia się jakiś ciekawy projekt to można porozmawiać nad różnymi "wariantami"  w sensie jakby można było jeszcze go zrobić... o czym mamy w końcu rozmawiać jak nie o takich sprawach :)

Dodam że parę lat temu sam przechodziłem okres fascynacji japan-style ;)  do tej pory w galerii jerkbaitowej są zdjęcia moich projektów z tamtego okresu myślę, że jakbym je tak wrzucił na wagę to ho ho  :wub:   od tamtego czasu ewoluuję trochę w innym kierunku i obecnie bardzo zwracam uwagę nie tyle na wygląd co na parametry - te mierzalne, policzalne - waga jest akurat jednym z nich.

Pozdrawiam

• Like 1

Dzieki, popatrze na te ATC :)

Przyznam sie bez bicia, ze przy tej wedce wcale nie patrzylem na wage. Poprostu taka chcialem miec rekojesc i wszystko w takiej kolorystyce, i poprostu to zrobilem :) 

Jakby ktos chal zbudowac cos podobnego, ale z uwzglednieniem jak najnizszej wagi, to wystarczy pozbyc sie insertu, wszystkiego metalu, dac pianke na forgripie i ponizej 160g spokojnie mozna zejsc.

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Jak na patyk z wystrugany z" odpadków" wyszło czysto schludnie i z pomysłem :) .

Jedynie zamiast aglomerowanego na końce elementów wstawiłbym korkogumę.

Surowy aglomerowany, po czasie ma skłonność do ubytków spoiwa i całość wygląda :unsure:  tak sobie. Może warto by było zastosować środek do impregnacji korka

post-50039-0-55878100-1397404727_thumb.jpg

• Like 1

Jak na patyk z wystrugany z" odpadków" wyszło czysto schludnie i z pomysłem :) .

Jedynie zamiast aglomerowanego na końce elementów wstawiłbym korkogumę.

Surowy aglomerowany, po czasie ma skłonność do ubytków spoiwa i całość wygląda :unsure:  tak sobie. Może warto by było zastosować środek do impregnacji korka

attachicon.gifIMG_1727.JPG

Ark, to jest korkoguma  :D