Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

No  moja jeszcze nierozdziewiczona i chyba długo nie będzie :(  Zapytam o mandrele , gdzie takie mozna kupic ,zamówić , jakie średnice i długości ?

Kupowalem w Mudhole. Dlugosc 18 cali. Srednice 6mm, 8mm, 10mm, 12mm (chyba jeszcze 15mm maja) 

Ja mam te trzy pierwsze.

• Like 1

Aaaa co do przedluzki podstawy do tej tokarki to gdzies widzialem filmik na necie ze ktos taka mial. 

I to chyba orginalna od Proxxona. Trzeba by bylo napisac maila do nich moze jakos daloby sie kupic, bo w ogolnodostepnej sprzedazy nie widzialem.

Edit:

Od minuty 3:10 jest pokazana dluga szyna, cos takiego to bym chetnie zakupil :)

Edytowane przez Del Toro

Trąba się rozglądać powoli bo toczenie na wiertarce juz mnie denerwuje ...

Tomek, jak masz miejsce to kup sobie taka z wiekszym rozstawem np. 33cm lub troche wiecej.

Ja nie mam zbytnio miejsca na takie sprzety wiec kupilem taka malutka, ten Proxxon ma rozstaw 25cm. Tokareczka bardzo fajna, ale pelne rekojesci juz sie ciezko obrabia.

Dlatego chetnie przedluzke bym do swojej kupil ;)

A gdzie można polować na taką tokarke? Coś w sensownej cenie możecie polecić ??

Na Alle tak jak wszystko ;) Tobie w pracy nie wystarczy :P

Trąba się rozglądać powoli bo toczenie na wiertarce juz mnie denerwuje ...

Popatrz na cenę, osprzęt (standardowo nie ma uchwytu) i moc. Przeciętna wiertarka z reg. obrotów, okular zamocowany na stale na 2-wu  teowniku czy sztywnym profilu i konik z drugiej strony przesuwny dają według mnie znacznie większe możliwości :ph34r:

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Fajne ''ubranka'' do szklaczków,też mnie kusi do zrobienia kija na tym materiale,ale nie koniecznie w spinie.Mam w głowie taki projekt trochę zerżnięty od ''amerykańców'' na króciutką szklaną muchówkę w jednym kawałku,pod białoryb z krzaczorów.

• Like 1