Skocz do zawartości

Del Toro - Moje patyki...

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

TFO TiCrX 12wt, czyli mocna pstragowka w spinie ;)

Kijek extra, cw to koło uncji wyjdzie, a co do pstrągówki...to znam gościa który na kijku zrobionym na 12wt, targa pstrągutki po 90-100cm w Argentynie, kijek ma sie świetnie i mocy ma aż nadto.

Nie zmienia to faktu, że kiejk zacny i extra wykonany.

• Like 1

Kijek extra, cw to koło uncji wyjdzie, a co do pstrągówki...to znam gościa który na kijku zrobionym na 12wt, targa pstrągutki po 90-100cm w Argentynie, kijek ma sie świetnie i mocy ma aż nadto.

Nie zmienia to faktu, że kiejk zacny i extra wykonany.

Ten tez bedzie lowil po za Europa ;) 

• Like 1

Od lewej:

Fishawk Variegated Nylon 09V - Ocean

Gudebrod Nylon 272 - Blue Dun

Fishawk Nylon 066 - Navy

Gudebrod Nylon 246 - Dark Blue

Fishawk Variegated Nylon 17V - Iris

Fishawk Variegated Nylon 09V - Ocean (color preserver)

Gudebrod Nylon 272 - Blue Dun (color preserver)

Fishawk Nylon 066 - Navy (color preserver)

Gudebrod Nylon 246 - Dark Blue (color preserver)

Fishawk Variegated Nylon 17V - Iris (color preserver)

PBH_ROD_233.JPG

PBH_ROD_236.JPG

PBH_ROD_235.JPG

PBH_ROD_234.JPG

PBH_ROD_219.JPG

• Like 6

Na maj to juz mam trawela 3.35m  :lol:  :lol:  :lol: Co by daleko torpedowac ;)

I ten wczesniej wspomniany travel. Nie moglem znalesc odpowiedniego blanku, wiec zakupilem cos takiego. 

Daiwa Wilderness XT Spinning, lososiowka cw 20-60g, w szesciu kawalkach i dwoch dlugosciach, 9' lub 11' 

Tak na marginesie, kusi mnie, zeby przerobic po swojemu  :lol:  :lol:  :lol:

PBH_ROD_237.JPG

Edytowane przez Del Toro
  • Like 5

• 2 tygodnie później...
I taka pstragoweczka :) Seeker SP 703-S Trout w wersji ascetycznej. 
Calosc minimalistyczna, delikatne wstawki z korkogumy pod kolor blanku. Dwie warstwy cork seal. Wlasciwie jeden kolor przewodni, plus troche srebra ;)

Tak mi sie spodobala ta wedeczka, ze juz chyba z trzeci tydzien mysle czy swojego 703 tak nie przerobic...

PBH_ROD_238.JPG

PBH_ROD_239.JPG

PBH_ROD_240.JPG

PBH_ROD_241.JPG

PBH_ROD_242.JPG

PBH_ROD_243.JPG

PBH_ROD_244.JPG

PBH_ROD_245.JPG

PBH_ROD_246.JPG

PBH_ROD_247.JPG

PBH_ROD_248.JPG

PBH_ROD_249.JPG

PBH_ROD_250.JPG

PBH_ROD_251.JPG

• Like 28

Mam nadzieję, że trafił Ci się dobry blank, bo niestety z tego nowego s-glassu wiele blanków Seekera to po prostu buble, ale te co się nie łamią od razu lub po krótkim użytkowaniu są bardzo fajne, jeden z takich ma Zbyszek @krokop  ;) zapytaj go jak wyjeżdżały metrowe szczupaki na nim  ;)

Też nie słyszałem by 703, 652, 654 się połamały, no niestety jest to trochę jak kiedyś z Talonami ITM,- jedne się łamały  powtarzalnie inne służą lata i dają wiele frajdy...

Dokladnie :) Trzeba patrzec i wybierac te modele, ktore daja wiekszosc pewnosc ze dluzej posluza. Kontynuujac Seekerowa zajawke, stoi jeszcze u mnie SP 700 za szafa ;) Ciekawe czy ten bedzie malo podatny na zlamanie, ale dopiero sie za niego wezme po Nowym Roku.

Bardzo ładnie te Seekery robisz :)

Ten ostatni mimo/dzięki skromności jest wg. mnie piękny. Jedno co bym w nim zmienił to uchwyt i insert (ale wiadomo - to ciągnie w górę koszty).

A pierwsza przelotka to Torzite 16 czy 20 (tak z ciekawości pytam...) ?

Tez mi sie podoba, dlatego napisalem ze chodze od paru tygodni i zastanawiam sie czy swojego starego tak nie przezbroic hehehe

Idealnie oczywiscie bylo by z jakims drewienkiem i uchwytem cos jak Andrew Fishing, no ale to juz koszty ida duzo w gore. Przelotki nie torzite, startowa 20 SIC.