skalek-77 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 To i ja się podłączę z prośbą o namiar na takie frezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Musisz poszukać wierteł puszkowych z trzpieniem 8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 To i ja się podłączę z prośbą o namiar na takie frezy ja też poproszę nie mogę dostać taki z odpowiednio wąskim trzpieniem co by pod uchwyt proxxona pasował, wszystko za grube...a nazywa się to sednik lub sekownik z tego co kojarzę Kupowalem z ebay: http://www.ebay.co.uk/itm/151987460556 Od razu napisze do wlascicieli proxxona, nie pasuja. Maja 6,8-6,9mm w proxxon wchodza 6.5mm. Ja swoje troche spilowalem pilnikiem.Takze troche roboty bylo zeby wszystkie przystosowac, ale wyszlo ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Dodam jeszcze ze jak potrzebujecie piorowych to bez problemu zakupilem takie z trzpieniem 6mm, wiec do proxxona pasuja bez problemu.Ale piorowymi nie da sie zrobic wszystkiego niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 takie frezy jak te np z allegro http://allegro.pl/zestaw-frezow-do-drewna-sekowniki-16el-i5823817694.html , wykorzystuje do toczenia wew uchwytu vss 16 , robiłem także w piance pod kdps 16 , robię to na tokarce do drewna z napędem od wiertarki , frez przykręcam do wiertarki ,a pret 10 na którym opiera sie element do toczenia wchodzi do frezu,i z drugiej strony do trzpienia od tokarki , pręt z z dwóch stron ma podtoczony środek w stożek , z jednej strony wchodzi w trzpień a drugiej w środek frezu ( frez ma na środku mały trzpień ) , gdy rozwiercam np uchwyt daję taśmę na pręt tak tylko aby uchwyt się na niej oparł i powoli przesuwam w kierunku frezu , tak samo można zrobić np z plastrem korka , potrzeba było by tylko dorobić np z walca uchwyt tak aby wchodził w niego plaster korka i przez środek był przewiercony otwór 10 , po to aby się opierał o pręt ,i wtedy można przesuwać w kierunku frezu myślę że dość jasno to opisałem tak wygląda ta tokarka http://jerkbait.pl/topic/66217-robas-w%C4%99dki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tu taniej http://www.ebay.de/itm/16-65-mm-HSS-Forstnerbohrer-Holzbohrer-Kunstbohrer-Topfbohrer-17-Grose-KLDE1-/271809968715?var=&hash=item3f4922fa4b:m:maGuJz9CFND1peH57whjH_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 takie frezy jak te np z allegro http://allegro.pl/zestaw-frezow-do-drewna-sekowniki-16el-i5823817694.html , wykorzystuje do toczenia wew uchwytu vss 16 , robiłem także w piance pod kdps 16 , robię to na tokarce do drewna z napędem od wiertarki , frez przykręcam do wiertarki ,a pret 10 na którym opiera sie element do toczenia wchodzi do frezu,i z drugiej strony do trzpienia od tokarki , pręt z z dwóch stron ma podtoczony środek w stożek , z jednej strony wchodzi w trzpień a drugiej w środek frezu ( frez ma na środku mały trzpień ) , gdy rozwiercam np uchwyt daję taśmę na pręt tak tylko aby uchwyt się na niej oparł i powoli przesuwam w kierunku frezu , tak samo można zrobić np z plastrem korka , potrzeba było by tylko dorobić np z walca uchwyt tak aby wchodził w niego plaster korka i przez środek był przewiercony otwór 10 , po to aby się opierał o pręt ,i wtedy można przesuwać w kierunku frezu myślę że dość jasno to opisałem tak wygląda ta tokarka http://jerkbait.pl/topic/66217-robas-w%C4%99dki/Może dla ciebie jasno ,ja nie mam aż takiej wyobraźni może jakieś foty wstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tu taniej http://www.ebay.de/itm/16-65-mm-HSS-Forstnerbohrer-Holzbohrer-Kunstbohrer-Topfbohrer-17-Grose-KLDE1-/271809968715?var=&hash=item3f4922fa4b:m:maGuJz9CFND1peH57whjH_g Tylko wysylka troche droga, a w tamtym linku co podalem za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 takie frezy jak te np z allegro http://allegro.pl/zestaw-frezow-do-drewna-sekowniki-16el-i5823817694.html , wykorzystuje do toczenia wew uchwytu vss 16 , robiłem także w piance pod kdps 16 , robię to na tokarce do drewna z napędem od wiertarki , frez przykręcam do wiertarki ,a pret 10 na którym opiera sie element do toczenia wchodzi do frezu,i z drugiej strony do trzpienia od tokarki , pręt z z dwóch stron ma podtoczony środek w stożek , z jednej strony wchodzi w trzpień a drugiej w środek frezu ( frez ma na środku mały trzpień ) , gdy rozwiercam np uchwyt daję taśmę na pręt tak tylko aby uchwyt się na niej oparł i powoli przesuwam w kierunku frezu , tak samo można zrobić np z plastrem korka , potrzeba było by tylko dorobić np z walca uchwyt tak aby wchodził w niego plaster korka i przez środek był przewiercony otwór 10 , po to aby się opierał o pręt ,i wtedy można przesuwać w kierunku frezu myślę że dość jasno to opisałem tak wygląda ta tokarka http://jerkbait.pl/topic/66217-robas-w%C4%99dki/ Do takie wewnetrznego wycinania dluzszych elementow uzywalem piorowych, przy dluzszych elementach pewnie sa nawet lepsze 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 oj to mi brakuje sprzętu jeszcze... ja mam typowo chałupnicze dzieła do toczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Może dla ciebie jasno ,ja nie mam aż takiej wyobraźni może jakieś foty wstaw jutro wstawię poglądowe jak wytaczam wewnątrz rękojeść, gdy będę robił przy vss to wstawię w swoim wątku ,pojedynczych korkowych pierścionków na razie nie potrzebuję toczyć , jak będzie taka potrzeba to poproszę tokarza o dorobienie tego uchwytu pod pierścień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 oj to mi brakuje sprzętu jeszcze... ja mam typowo chałupnicze dzieła do toczeniaZapewniam cię że " typowo chałupnicze dzieła" w zupełności wystarczą do zrobienia bardzo dokładnych otworów . Ja podszedłem do sprawy w ten sposób że frezuję pojedyncze plastry korka oddzielnie zwykłą wiertarką stołową z imadełkiem i sklejam je na dotoczonych plastikowych mandrelach i potem dopiero toczę do oczekiwanego kształtu . Koledzy robią inaczej a mianowicie pierw kleją plastry korka potem toczą kształt i na końcu otwór . Nie mam pojęcia która metoda jest lepsza zy gorsza , ważne że obie prowadzą do celu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 frezuję pojedyncze plastry korka oddzielnie zwykłą wiertarką stołową z imadełkiem i sklejam je na dotoczonych plastikowych mandrelach i potem dopiero toczę do oczekiwanego kształtu . Koledzy robią inaczej a mianowicie pierw kleją plastry korka potem toczą kształt i na końcu otwór . Nie mam pojęcia która metoda jest lepsza zy gorsza , ważne że obie prowadzą do celu Wydaje mi sie ze twoja metoda (robie tez w ten sposob) jest bardziej precyzyjna, moze troche dluzej to wszystko trwa.Przy tez drugiej, jakos sobie nie wyobrazam zeby juz gotowy element rozwiercac, w przypadku gdy scianki mialy by miec kolo 1-2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) nie chciałbym zaśmiecać Koledze wątku moimi wypocinami , ale obiecałem wstawić jak rozwiercam uchwyt frezem więc dałem do w swoimhttp://jerkbait.pl/topic/66217-robas-w%C4%99dki/ Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DelTor0 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Talon VI Plus 80 Trout 8'0", 8-15lb, cw 7-25g, stara kultowa seria uchwyt Restaffine, przelotki Fuji Torzite, flor, butt cup by @Ark70 dodatkowo polakierowany. 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Mistrz! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Oglądałem już wiele wędek w dziale rb. ale żadnej chyba tak długo...coś pięknego !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Ładniutko. A cóż to za srebrna tulejka prowadząca powyżej fore? Elastyczna czy sztywna metalowa? @kaczorŁadne fotki to i jest na co długo popatrzeć. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Bardzo ładny kij Super i brawka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Dzielo Arcy urody! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 PIĘKNY :clappinghands: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Pozamiatałeś mistrzuniu ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Wygląda jak dzieło sztuki. Pięknie kolego. Gratuluje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Ładny kijek i takie pytanie czy w zestawie do niego jest lokaj w surducie który nosi za tobą podbierak i wszelkie niezbedne akcesoria ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Piękny kijek i zdjęcia też super co razem daje efekt wow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi