PablovelLoco Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ładniusi kijek...ja się dalej zastanawiam jak go używać,aby dalej był taki ładny,normalnie szkoda by mi było go na ryby zabierać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ależ cudny!!!!!!! Te czarne (ciemne) kreseczki pod omotką to co? Tippets? Nitka? Czym i jak lakierujesz omotki że tak delikatnie z "lakierem" ci wychodzi (płaskie)?Korek znowu upolowałeś najlepszy sort!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ładniusi kijek...ja się dalej zastanawiam jak go używać,aby dalej był taki ładny,normalnie szkoda by mi było go na ryby zabierać. Cork sealem sie pojedzie i bedzie sie lowic Wedka moja wiec wode zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Ależ cudny!!!!!!! Te czarne (ciemne) kreseczki pod omotką to co? Tippets? Nitka?Czym i jak lakierujesz omotki że tak delikatnie z "lakierem" ci wychodzi (płaskie)?Korek znowu upolowałeś najlepszy sort!!!!! Dzieki Te czarne kreseczki, to wlasciwie zielona nitka, swiatlo slabe do zdjec... Lakier LB, pierwsza warstwa tylko przesaczam omotki, jak jest gdzies nadmiar lakieru to go zbieram. Druga warstwa tez cienko i jakos tam w miare rowno wychodzi Korek jeszcze z poprzedniego zapasu, ale bede musial zaczac polowanie niedlugo, bo juz koncowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M&M Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Kolejna wedka do gabloty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Kolejna wedka do gabloty Eee tam do gabloty, bedzie na tyczki pod pomidory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Gdzie masz te pomidory to może się wybiorę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Jaka nic poszla na omotki? Bardzo dobrze dobrana do koloru blanku musze przyznac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Miooodzio, jeśli będzie tak samo dobrze sprawował się w praktyce jak wygląda, to luksus... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Żeby nie było aż tak słodko to patrząc na ten rodzaju uchwytu zawsze mam obawy co do kijów grafitowych. Czy przy "pełnym" ugięciu ten metal (tulejka) nie zadziała jak nóż? Jest ona wklejona na ciasno na blanku?Sam miałem sobie taką zrobić do "sandaczowego" ale ..... bałem się obcięcia blanku w tym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Śliczny ten patyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Jaka nic poszla na omotki? Bardzo dobrze dobrana do koloru blanku musze przyznac ProWrap ColorFast 558 - OliveProWrap ColorFast 543 - Evergreen (tipet) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Żeby nie było aż tak słodko to patrząc na ten rodzaju uchwytu zawsze mam obawy co do kijów grafitowych. Czy przy "pełnym" ugięciu ten metal (tulejka) nie zadziała jak nóż? Jest ona wklejona na ciasno na blanku?Sam miałem sobie taką zrobić do "sandaczowego" ale ..... bałem się obcięcia blanku w tym miejscu. Spodziewalem sie tego pytania od Ciebie Zreszta nie pierwszy raz mi go zadajesz Wiec, tulejka jest z miekkiego alu i jest odstawiona od blanku. Specjalnie zdjecia porobilem, bo wiedzialem ze bedzie to pytanie Wedka byla juz testowana na pelnym wygieciu, gdzie nawet rekojesc byla wygieta... i nic. Generalnie przy pelnym wygieciu tulejka nie dotyka blanku.Popatrz sobie na japonskie kije, jest tam bardzo duzo patykow z takimi tulejkami i jakos wedki nie strzelaja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Podziękował Z plusów to jeszcze fajny korek na rękojeści musze przyznać, coraz rzadzej takie gripy się widuje - sam kleiłeś? Z minusów - ale to bardzo subiektywne - to butt cup. Drewniana gulałka bardzo ładnie wygląda to fakt. Natomiast jest też podatna na zarysowania i głośna - to ostatnie nie jest problemem o ile ktoś nie łowi z łodzi to nie będzie miała o co stukać. Jest też kwestia stabilizacji / impregnacji - w zamierzchłej przeszłości, mam tu na myśli lata 90-te ubiegłego wieku, była moda na drewniane gulałki, podówczas z drewna różanego. Zdarzało się ze pod wpływem wody, wilgoci potrafiły pęknąć - z tamtych czasów został mi psychiczny uraz do drewienka muszę powiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Podziękował Z plusów to jeszcze fajny korek na rękojeści musze przyznać, coraz rzadzej takie gripy się widuje - sam kleiłeś? Z minusów - ale to bardzo subiektywne - to butt cup. Drewniana gulałka bardzo ładnie wygląda to fakt. Natomiast jest też podatna na zarysowania i głośna - to ostatnie nie jest problemem o ile ktoś nie łowi z łodzi to nie będzie miała o co stukać. Jest też kwestia stabilizacji / impregnacji - w zamierzchłej przeszłości, mam tu na myśli lata 90-te ubiegłego wieku, była moda na drewniane gulałki, podówczas z drewna różanego. Zdarzało się ze pod wpływem wody, wilgoci potrafiły pęknąć - z tamtych czasów został mi psychiczny uraz do drewienka muszę powiedzieć. Tak, korki sam kleilem, toczylem, rozwiercalem itd Co do drewnianej galki to tez sie zgodze, na jakas lodkowa wedke bym jej nie zastosowal. Zreszta nie zastosowalbym tego uchwytu rastka do wedek jigowych/lodkowych. Takie wedki, czyli rastek i drewniany butt, robilem tylko pod lososiowate, i bede sie tego trzymal Butt stabilizowany, dodatkowo pociagniety lakierem. Rysowac sie bedzie napewno, ale jak cos sie uzywa to tych rys nie da sie uniknac. Wystraczy kolowrotek przeciagnac dupka po dnie lodki i mamy pelno rys 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Seeker SP700-S Trout S-Glass, 7'0", 1-4lb, 1-7gFlor, uchwyt Restaffine, Fuji Torzite "zdjęcie""zdjęcie".... Normalnie aż się zaśliniłem jak popatrzyłem na fotki."Zacny" patyk !!!Aaaaaa ... i pytanie techniczne: pierścionki w uchwycie Restaffine to sam malowałeś na zielonkawy kolorek czy to już fabryczne ??? Edytowane 19 Października 2016 przez TOFIX99 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Normalnie aż się zaśliniłem jak popatrzyłem na fotki."Zacny" patyk !!!Aaaaaa ... i pytanie techniczne: pierścionki w uchwycie Restaffine to sam malowałeś na zielonkawy kolorek czy to już fabryczne ??? Pierscienie sa srebrne, lekko wklesle z miejscem na omotke. Omotkujesz nitka, pod kolor jaki Tobie pasuje i pozniej lakierem do omotek Wiec kombinacji kolorystycznych moze byc wiele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 kosmos kij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Przepiękny kij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Mega kijek Panie Paweł masz Talent kolego:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Mr. Del Toro - CUDEŃKO ! Taki gablotowy bardziej , szkoda zaburzyć tę klarowność formy ( koreczka zwłaszcza ) czochraniem w terenie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Normalnie Mercedes ;-P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Cork sealem sie pojedzie i bedzie sie lowic Wedka moja wiec wode zobaczy Piękny ten seeker , a po cork sealu już korek nie będzie tak piękny Ściemnieję zapewne ....Nie mogę się napatrzeć na te Twoje omotki - no cóż do ideału trzeba podążać . Jak zaczną mi wychodzić takie jak Twoje uznam , że już umiem je robić. Naprawdę piękna robota! Pozazdrościć umiejętności ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Piękny ten seeker , a po cork sealu już korek nie będzie tak piękny Ściemnieję zapewne ....Nie mogę się napatrzeć na te Twoje omotki - no cóż do ideału trzeba podążać . Jak zaczną mi wychodzić takie jak Twoje uznam , że już umiem je robić. Naprawdę piękna robota! Pozazdrościć umiejętności ! Seeker juz dawno pociagniety cork sealem. Faktycznie juz nie wyglada jak na fotach, ale przynajmniej nie bedzie sie brudzil.Co do reszty, to jeszcze mozna sporo rzeczy poprawic, ja jeszcze na 100% zadowolony nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 ... to jeszcze mozna sporo rzeczy poprawic, ja jeszcze na 100% zadowolony nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi