trout master Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 ale żeś pan dziurwy wyborował Tyle korka poszło w p****. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Nie wysiliłeś się zbytnio ,takie bardzo proste i rurowate te fore Coz, takie bylo zalozenie od samego poczatku Mialo byc proste. Na barokowe nozki od stolu jeszcze przyjdzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Pawle, Ty jednak jesteś bardzo odważny Wcale nie chodzi o to, że nie bałeś się zniszczenia korka przy wierceniu ktoś kiedyś może zarzucić, że w hand made, custom i w ogóle okleiną pojechałeś Najpierw rozwiercalem, pozniej obrabialem scianki, wiec nie tak latwo zniszczyc Tyle korka poszło w p****. W srodku jest struktura schodkowa wiec az tyle korka nie poszlo. Jakis tylko 1cm jest bardzo cieniutki i wyglada jak okleina korkowa Pozniej jest grubiej, blisko konca fore jest juz calkiem sporo korka. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 "W srodku jest struktura schodkowa wiec az tyle korka nie poszlo. Jakis tylko 1cm jest bardzo cieniutki i wyglada jak okleina korkowa Pozniej jest grubiej, blisko konca fore jest juz calkiem sporo korka".No to naprawdę odważnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 No to naprawdę odważnie!!!! Prosta robota, tylko dosc dlugotrwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 I takie wcale nie bulwiaste ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 I takie wcale nie bulwiaste ? A gdzie ta bulwiastosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 No właśnie mowie buliastosci stanowcze i zdecydowane "raczej nie " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 No właśnie mowie buliastosci stanowcze i zdecydowane "raczej nie " To tylko w tych czterech projektach Okragle sztalty sa jak najbardziej OK, jesli wszystkie elementy ze soba graja. Poszukaj sobie watku Piortka Matusiaka (nie wiem czy tam jeszcze jakies foty zostaly). Tam jest duzo rekojesci o okraglych ksztaltach, wszystko robione tak zeby sie zgralo. Czyli wszystkie elementy mniej wiecej w tym samym stylu. Mowie 'negatywnie' o bulwiastosci jesli elementy rekojesci sa duzo wieksze niz uchwyt i kompletnie z nim sie nie zgrywaja wizualnie. Lub jesli jest sytuacja, ze butt jest smukly, rear jest smukly a np fore bula. W tym przypadku tez calosc nie zgrywa sie wizulanie, itd. Tu masz przyklad wedki Piotrka Matusiaka, Ksztaly okragle, ale wszystko zgrywa sie wizualnie. Mam nadzieje ze mniej wiecej wytlumaczylem o co mi chodzi Sorry na nauczyciela sie nie nadaje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Naadajesz sie jak najbardziej Wspomnialem o bulwach aby podkreślić ,ze u CB ich nie ma w projektach, a mi czasem jakiś balwanek wyjdzie ;)Podoba mi sie Twój styl i jak będę duży moze tez takie cudenka mi zaczną wychodzić No ,ale to jeszcze lata praktyki Panie Paweł ;)Pozdrawiam ciepło w tą Piz...wice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Naadajesz sie jak najbardziej Wspomnialem o bulwach aby podkreślić ,ze u CB ich nie ma w projektach, a mi czasem jakiś balwanek wyjdzie ;)Podoba mi sie Twój styl i jak będę duży moze tez takie cudenka mi zaczną wychodzić No ,ale to jeszcze lata praktyki Panie Paweł ;)Pozdrawiam ciepło w tą Piz...wice Jakie lata praktyki ? Trzeba po prostu papieru ściernego nie żałować .Jak wyjdzie "bałwanek " to skorygować i tyle .Ja robię rękojeść tak że przed rozwiercaniem i sklejeniem na blank całość wkładam na rurkę alu i przymierzam "na sucho" jeżeli jest ok to kleję ,jeżeli jest "bałwanek " to grip wędruje na maszynę i toczę aż do zadowalającego efektu .Nigdy nie można się spieszyć i warto zrobić kilka razy więcej przymiarek ,aby potem nie wychodziły jakieś "kwiatki". Edytowane 20 Stycznia 2017 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Jakie lata praktyki ? Trzeba po prostu papieru ściernego nie żałować .Jak wyjdzie "bałwanek " to skorygować i tyle .Ja robię rękojeść tak że przed rozwiercaniem i sklejeniem na blank całość wkładam na rurkę alu i przymierzam "na sucho" jeżeli jest ok to kleję ,jeżeli jest "bałwanek " to grip wędruje na maszynę i toczę aż do zadowalającego efektu .Nigdy nie można się spieszyć i warto zrobić kilka razy więcej przymiarek ,aby potem nie wychodziły jakieś "kwiatki".Łatwo mówić Wy macie większe doświadczenie i setki tych rękojeści na koncie , ja biedny amator dopiero sięuczę Artek, wbrew pozorom trzeba trochę praktyki do tej zabawy. Tzn moim zdaniem jeśli masz praktykę,zawsze Ci wyjdzie tak jak chcesz ,jeśli tej praktyki masz mniej ,czasem cos spieprzysz i trzeba korek kleić na nowo. Natomiast jeśli chodzi o bulwiastość ... Mi takie coś bardziej pasuję i lepiej się trzyma w ręku - natomiast nie podoba się zbytnio - bardziej wolę takie jak robi Del Toro - ponieważ wyglądają ładniej i nie chodzi mi o kwestie dopasowania. Jeśli całą rekojeśc robimy bulwiastą i każdy jej element jest na swój rodzaj bulwiasty ? To wszystko do siebie idealnie pasujęi jest zgrane ,ale mi za cholerę się nie podoba ,wole proste cięcia Edytowane 20 Stycznia 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Tak jak Artur napisal, rob duzo przymiarek, no i nie ma cos sie spieszyc. Tez wszystko przymierzam na precie, zanim taki zestaw trafi na blank.Generalnie zanim zaczne jakis projekt, to rozrysowuje sobie rekojesc, tez czasami pomaga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Z całym szacunkiem do wiedzy i umiejętności PIOTRA ale te bulwy są obrzydliwe Zupełnie nie moja bajka .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Jak to sie mowi wszystko kwestia gustu. Ja tez zdecydowanie wole 'szczuple' konstrukcje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Wszystko zależy czy użytkownikowi pasują takie gripy pod względem ergonomicznym i estetycznym .Jak ktoś ma dłonie jak bochny chleba to coś filigranowego będzie trudno uchwycić i zaakceptować Ja też wolę konstrukcje bardziej subtelne niż "krągłości" typu Piotrek Matusiak . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Jak to sie mowi wszystko kwestia gustu. Ja tez zdecydowanie wole 'szczuple' konstrukcje Ja też w całkowitym tego słowa ,a raczej stwierdzenia ,określeniu Szczupłe to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 I taka miejscowka gdzie lowic nie mozna A na brzegach czycha ichniejsza PSR 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Paweł a ten wyłażący na brzeg krokodylek to gangesowy? Fajny No i kiedy relacja? Nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Paweł a ten wyłażący na brzeg krokodylek to gangesowy? Fajny No i kiedy relacja? Nie mogę się doczekać Tak, gavial gangesowy. Slowik cos tam walczy z ta relacja, wiec pewnie niedlugo bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Taki maly upgrade 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 a co to? nitka czy lakier "świecący"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 a co to? nitka czy lakier "świecący"? Nitka fluo pro wrap, ale ona sama w sobie nie swieci Lakier do omotek wymieszany z proszkiem fluo, w tym przypadku nitka i proszek zolty, ale mam tez inne kolory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Świetny patent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 tak podejrzewałem... są też pasty fluo ale proszek chyba lepiej się "miesza" z lakierem. próbowałeś może na innych kolorach omotek? najlepiej będzie pewnie na śnieżno białej ale ciekawe jak będzie na ciemnych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi