dipper Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Japonczyki lubia kolorowo i krzykliwie Sam lubie proste wedki, ale musze przyznac ze czas by bylo zrobic cos innego, jakis japan slyle wlasnie dla odmiany No właśnie nie wiem skąd to się wzięło. Japońska sztuka użytkowa zawsze kojarzyła mi się z prostotą i subtelnością.Paweł, trzeba im chyba pokazać Twoję dzieła może sobie coś przypomną 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Większość "klasycznych" uchwytów z drewnianym insertem typu Restafine , Fisfing Andrew's , Casket, ITO CRAFT czy też Justace oraz inne, to japończyki a więc nie tylko kolorowo i krzykliwie Takie uchwyty są bardzo często stosowane w Japonii na klasycznych wędkach pstrągowych . U mnie znalazły zastosowanie w wędkach łososiowych i sandaczowych bo insert jest wklejany bezpośrednio na blank i niesamowicie przenosi sygnał a kije są elektryczne .Uchwyty takie mają jeszcze jedną zaletę, że można sporo zaoszczędzić na wadze, bo nie potrzebne są nam arbory, taśmy i inne wypełniacze powodujące wzrost wagi kija. Edytowane 26 Lutego 2017 przez mrWhite7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Większość "klasycznych" uchwytów z drewnianym insertem typu Restafine , Fisfing Andrew's , Casket, ITO CRAFT czy też Justace oraz inne, to japończyki a więc nie tylko kolorowo i krzykliwie Takie uchwyty są bardzo często stosowane w Japonii na klasycznych wędkach pstrągowych . U mnie znalazły zastosowanie w wędkach łososiowych i sandaczowych bo insert jest wklejany bezpośrednio na blank i niesamowicie przenosi sygnał a kije są elektryczne .Uchwyty takie mają jeszcze jedną zaletę, że można sporo zaoszczędzić na wadze, bo nie potrzebne są nam arbory, taśmy i inne wypełniacze powodujące wzrost wagi kija. Tez racja, maja duzo roznych drewnianych uchwytow. Ale jakos zawsze japan slyle kojazy mi sie wlasnie z takimi 'industrialnymi' wedkami Nie mowie ze nie lubie, bo akurat krotkie jigowki lubie w takim industrialnym wdzianku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Może w takim razie to tyko na zewnątrz tak wygląda, a oni tam w środku trzymają się trochę tradycji :-)Insert w tym Resstafine jest stabilizowany czy lakierowany? Bo gdzieś mi się widziało, że multicoated. Edytowane 26 Lutego 2017 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Może w takim razie to tyko na zewnątrz tak wygląda, a oni tam w środku trzymają się trochę tradycji :-)Insert w tym Resstafine jest stabilizowany czy lakierowany? Bo gdzieś mi się widziało, że multicoated. Napewno lakierowany z zewnatrz, a czy stabilizowany to ciezko powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Kurczę , cudnie to wyszło - a te czerwone kropeczki w napisie mnie rozwaliły normalnie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Kurczę , cudnie to wyszło - a te czerwone kropeczki w napisie mnie rozwaliły normalnie . Takie kropeczki pierwszy raz widzialem na Winstonie zrobionym przez Mr @Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Napewno lakierowany z zewnatrz, a czy stabilizowany to ciezko powiedziec Dobrze polakierowany insert w niczym nie ustępuje stabilizowanemu, a jest wyraźnie lżejszy i często lakier lepiej wydobywa rysunek drewna. Szkoda, że wymiarowo jest trochę ciasno i do blanków o większej średnicy trzeba szukać czegoś innego. No ale fizyki nie da się niestety przeskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dobrze polakierowany insert w niczym nie ustępuje stabilizowanemu, a jest wyraźnie lżejszy i często lakier lepiej wydobywa rysunek drewna. Szkoda, że wymiarowo jest trochę ciasno i do blanków o większej średnicy trzeba szukać czegoś innego. No ale fizyki nie da się niestety przeskoczyć Czasami faktycznie by sie przydal taki z wieksza srednica do jakiejs mocniejszej lososiowki, ale generalnie nie zmienienia to faktu ze bardzo fajny uchwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Nie może być niefajny bo tu wszystko zamyka się w zgrabną całość i jeszcze kolory sobie można wstawiać do woli. Na tej tulei metalowej można by coś wykombinować. Jakiś zgrabny ozdobnik - radełkowanie, grawerka albo coś w tym stylu. Wgląda trochę surowo i wydaje się stworzona do takiej "operacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 można wiedzieć gdzie kupujesz te uchwyty ? czy to jakaś tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) można wiedzieć gdzie kupujesz te uchwyty ? czy to jakaś tajemnica Fishing Art, zadna tajemnica http://www.fishingart.pl/restaffine/uchwyty/ Edytowane 2 Marca 2017 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Fishing Art, zadna tajemnica http://www.fishingart.pl/restaffine/uchwyty/Tak myślałem że to od K.ZielinskiegoMyślałem że to jakiś tańszy zamiennik dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 I przyplatala sie BG w rozmiarze 4000. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 A wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) A wrażenia? Stopka za dluga to uchwytu rastka, nie skreca sie do konca Ale tak szczerze kupowalem do innego kija. Na sucho, dobre spasowanie, ladnie kreci, solidnie wyglada. Testy w warunkach bojowych przejdzie w weekend, wtedy bede mogl wiecej powiedziec. Edytowane 14 Marca 2017 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 nie no.... sama się przyplątała.....jasne..... że do mnie się nic takiego samo nie chce przyplątać....taaaa samosie........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 nie no.... sama się przyplątała.....jasne..... że do mnie się nic takiego samo nie chce przyplątać....taaaa samosie........ Trzeba sie lepiej usmiechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 ale kurna do kogo????? od razy mówię, że jestem typowym reprezentantem samczej brzydszej części społeczeństwa, nastawionym konsumpcyjnie li i wyłącznie na płeć w większości piękniejszą.....o masz i znów wyszła ze mnie męska świnia..... no dobra....do kogo te umizgi?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 ale kurna do kogo????? od razy mówię, że jestem typowym reprezentantem samczej brzydszej części społeczeństwa, nastawionym konsumpcyjnie li i wyłącznie na płeć w większości piękniejszą.....o masz i znów wyszła ze mnie męska świnia..... no dobra....do kogo te umizgi?????? Oj tam, na ebay sa w dobrych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Wysoka tracona woda, slabo reagujace ryby, ale ostatecznie cos tam sie polowilo. Najlepiej sprawdzily sie przynety jaskrawe, w moim przypadku obrotowki czarne z zoltymi i zielonymi fluo kropami, oraz czerwono-pomaranczowe krakuski. A ten delikwent wzial w rowie... doplywajacym do glownej rzeki. Dwa wywrocone betonowe slupy, a za nimi wymyty dolek.Troche trzeba bylo sie nagimnastykowac na malej przestrzeni.Sprzetowo Seeker SP703, Caldia 2500, plecionka xzoga, czarny effezet numer 3 w zielone fluo kropy. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 uuu tęczak, musiał dać popalić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) A gdzie Ty masz taką ładną rzekę ? Edytowane 15 Marca 2017 przez albercik2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 uuu tęczak, musiał dać popalić Troche powalczyl, trzeba mu przyznac, ale seeker dal rade A gdzie Ty masz taką ładną rzekę ? Przeciez wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Piękne klimaty i łowca tak ładnie zapozował gratulacje ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi