DelTor0 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jaki zakres gramatur i z jakim kalibrem przynęt obsługuje Boron 15lb? Idealnie dla mnie 10-30g glowka, co do gum to chyba mniejszcyh niz 7cm to nawet nie mam Ale lowie od 5g jakos bez wiekszych problemow, ale to nie wedka na takie lowienie Maks rzucalem 40 pare gramow (10g plus 20cm real eel), to juz troche za duzo. Pod okonie jednak nie wychodzilbym z boronem ponad te 10lb. Ale jak pisalem, typowej okoniowki obecnie nie posiadam, wiec lowie tym co mam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Woda chimeryczna, zlosliwa, marudna... ale czasami cos od siebie potrafi dac Poczatek dnia z -3 Nie pamietam kiedy ostanio w jukeju pozamarzaly mi przelotki i pletka na szpuli kolowrotka Sprzetowo: FA Vegter Boron 15lb, Caldia 2500, plertka xzoga, przypon z fluoro. Przyneta woblerek 4cm, ktorego mi scial szczuply na sam koniec dnia O Panie. Jak dobrze odpasiony karp. Dawno takiego nie było w całym okoniowym wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 St.Croix 5C71MHXF-G 7'1" 12-20lb 1/4-3/4oz Delfin, Delta, Torzite gunsmoke 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Piękna ta Elitka Jaki set przelotek zastosowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Fajny kijek wyszedł...Cały dolnik od Janusza? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Piękna ta Elitka Jaki set przelotek zastosowałeś ? 12KLH 5.5KLL 5KB 4.5KBx3 4.5KTx4 5KGTT-Flanged Fajny kijek wyszedł...Cały dolnik od Janusza? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Tak, zawsze komplet od Janusza zamawiam. Najlepiej sie to zgrywa wizualnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Lekki spin na blanku muchowym CTS.Jedna bardzo cienka warstwa lakieru LB. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 A co to "LB"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Masz lakiery HB high built i LB light built Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Bardzo ładny projektTylko dlaczego to fore tak wystaje poza uchwyt? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Bardzo ładny projektTylko dlaczego to fore tak wystaje poza uchwyt? No ale jak to bez wystawania? Profeska musi byc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Też tak uważam ...,zjezdzanie że srednica fore przy skss nie zawsze ładnie wychodzi ,a w przypadku korka jasnego było by nawet brzydkie . Dla mnie ideolo ....fajna rękojeść. Ja się do takiej długo przymierzam i nie długo ja zacznę robic. Paweł ,jaki korek ? Flor ?I jeszcze pytanie techniczne ...czemu z omotka nie dojeżdżasz do końca stopki na przelotkach ? Widziałem to już u kilku rb i zastanawia mnie ten zabieg a raczej jego celowość ? Edytowane 3 Stycznia 2018 przez "Paweł" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Toro powiedz mi czy używając lakieru LB łatwiej jest ułożyć dwie warstwy lakieru nie tworząc buł, śliw [emoji6] na omotkach?Ja używam HB i powiem że przez dość szybkie żelowanie jest to dość trudne szczególnie na mniejszych omotkach nawet mimo podgrzewania...no chyba że coś robię nie tak... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Też tak uważam ...,zjezdzanie że srednica fore przy skss nie zawsze ładnie wychodzi ,a w przypadku korka jasnego było by nawet brzydkie . Dla mnie ideolo ....fajna rękojeść. Ja się do takiej długo przymierzam i nie długo ja zacznę robic. Paweł ,jaki korek ? Flor ?I jeszcze pytanie techniczne ...czemu z omotka nie dojeżdżasz do końca stopki na przelotkach ? Widziałem to już u kilku rb i zastanawia mnie ten zabieg a raczej jego celowość ? Fore robione pod szerokosc SKSS, ale nie w najwezszym miejscu, moze wyglada ze wystaje, ale faktycznie w rece lezy bardzo dobrze. Nie bylo by tego efektu wystawania, jakbym przycial SKSS z przodu. W nastepnej wedce pokaze z przycietym SKSS. Korek extra, ale faktycznie fore wyszlo lepiej niz niejeden flor Czujne oko, w moim przypadku wyjasnienie jest banalnie proste, krzywa stopka przelotki. I tu pytanie, co robicie z takim felerem? Giac, prostowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Toro jakie parametry tego kijka, długość?c.w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Toro powiedz mi czy używając lakieru LB łatwiej jest ułożyć dwie warstwy lakieru nie tworząc buł, śliw [emoji6] na omotkach?Ja używam HB i powiem że przez dość szybkie żelowanie jest to dość trudne szczególnie na mniejszych omotkach nawet mimo podgrzewania...no chyba że coś robię nie tak... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Dla mnie latwiej, ale moze i tak, ze poprostu przyzwyczailem sie do LB. Dluzej zeluje i nie musze sie jakos spieszyc.Najpierw klade troche wiecej lakieru, tak zeby cala nitka przeszla, a po pol godzinie/godzinie sciagam nadmiar do tego stopnia ze nici widac. Druga warstwa juz normalnie, ale tez cienka warstwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Toro jakie parametry tego kijka, długość?c.w? 9'0" (275cm), blank w klasie #6, mysle ze tak pod przynety ~2-9g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Każdą stopkę w przelotce 20H czy to alconite ,czy sic trzeba wyprostować, jedynie w torzite jest ok. To taka mała niedoskonałość fuji, ale wyprostowanie stopki to dosłownie 2 ruchy szczypcami i jest idealnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Dla mnie latwiej, ale moze i tak, ze poprostu przyzwyczailem sie do LB. Dluzej zeluje i nie musze sie jakos spieszyc.Najpierw klade troche wiecej lakieru, tak zeby cala nitka przeszla, a po pol godzinie/godzinie sciagam nadmiar do tego stopnia ze nici widac. Druga warstwa juz normalnie, ale tez cienka warstwa.Dzięki za podpowiedź...spróbuję i ja tego LB. A tak poza lakierami.. wymłuskane te twoje prace.[emoji122] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2018 przez MarcinZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Kurcze jak zawsze klasa sama w sobie - piękna jest ta wędka , korek świetnej jakości , pięknie wykończony korkogumą , rewelacyjnie grają kolory omotek, blanku i ramek przelotek - co tu dużo pisać - zazdroszczę talentu i gustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Jeżeli można wykorzystać stwierdzenie kulinarne to : mniammm ! Piękna estetyka wykonania dla oczu i zmysł smaku się uaktywnił - ślinię się do tego kijka ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Niedlugo bedzie i cepeliada Jak swiatlo jakies bedzie do robienia zdjec, to mysle ze na weekendzie wstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Najpierw klade troche wiecej lakieru, tak zeby cala nitka przeszla, a po pol godzinie/godzinie sciagam nadmiar do tego stopnia ze nici widac. Druga warstwa juz normalnie, ale tez cienka warstwa.Tę drugą warstwę po jakim czasie nakładasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Tę drugą warstwę po jakim czasie nakładasz? Mniej wiecej po 20 godzinach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Mniej wiecej po 20 godzinach.20 godzin max?Ile wynosi minimum?Co żródło to inne dane stąd moja dociekliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi